Hogyan tudnám úgy megnevelni a kutyát, hogy ne csak akkor viselkedjen normálisan, ha egyedül vagyok itthon, valamint, hogy tisztelje jobban a cicáimat?
19: Mi az, hogy felcsináltatta magát, te paraszt? Nem az a problémája, hogy van kutya, hanem hogy nincs megnevelve, nem foglalkozik vele a gazdája. Ő egy szóval nem írta, hogy tegyék ki vagy bármi ilyesmi.. hanem próbál valamit kitalálni, hogy mit lehetne tenni, hogy mindenkinek jó legyen, szerencsétlen kutya se szenvedjen és ő se érezze magát kellemetlenül, mert éppen a párja nem foglalkozik a kutyával. Mondjuk azt nem értem, hogy miért fáj az neked, hogy napi több órát játszik a cicáival. Miért nem tudjátok megérteni és felfogni, hogy nem mindenki kedveli a kutyákat? Van aki más állatokat szeret, más áll hozzá közelebb. Ezt miért nem lehet felfogni?
És mi az, hogy pofázik? Szerintem kettőtök közül te pofázol inkább... az, meg hogy a te házadba ki megy, senkit nem érdekel. Bár ilyen stílussal nem hiszem, hogy bárki is akarna, ha már így megy a személyeskedés.
1: Nem próbál érte tenni, hanem felrój egy állatnak, hogy az ajtóhoz ér, és megnyalintja a kezét Szeretetből!
2: tudta előre, milyen a párja! Miért ktözött akkor oda? Miért nem oldottàk meg ezt a problémát a költözés, ill. a gyerek előtt?
3: pofázik, azt jelenti, jár a szája. Tenni nem tesz semmit. Se nem viszi sétálni, se nem ad ultimátumot a palinak. Se nem áll neki megfelelő gazdát keresni. Csak pofázik. Kérdező, tényleg úgy gondolod, hogy olyan jó ötlet lesz gereket szülni egy olyan faszinak, aki ad 1: egy kutyáról is képtelen gondoskodni ad 2: annyira nem tartja a terhes nőjét, hogy neki többletmunkát azzal ne okozzon, hogy a kutyát nem mozgatja le és emiatt napjában hajlongat takarítani nagy hassal az ajtót? Vagy simán veszélybe sodorja azzal, hogy a kutya ráugrol majd és a gyereknek baja esik?
4: elaltattatni (kettő darab t betű). Nem csak az az egyetlen út. Fajtamentő, menhely, pásztornak munkára hátha kell, facebook-on meghirdetni. Az altatás a lehető leutolsó opció ilyen esetben. Csak hát, az elajándékozáshoz is tenni kéne, és akkor kevesebbet lehetne trenírozno a macskákat :D
Terhes, vagy nem? Terhes, akkor csak meg kellett valakinek csinálnia. Mit mondjak rá, ha egyszer felcsinálták? :D
Nem ciki ha egy kutyás embernél koszos az ajtó. Az nem ciki hogy cica szőrös a ruhád? Az állat az ezzel jár.
Viszont egy kutya nem való házőrzésre. Olyan házőrzésre meg végképp nem való ahogy a párod gondolja. A kutyának kell tőrödés, napi minimum 1 óra séta és játszás.
Ha ez nincs meg a kutya boldogtalan, magányos ezért keresi a társaságot.
Ajándékozzátok el és vegyetek kamerákat házőrzés céljából.
Döbbenetes történet.
Van egy kutya, aki szerinted neveletlen, lehetetlen vele együtt élni:
- mert éjjel az ajtónak dőlve alszik. Egyrészt ott van benn a szeretett családja, akikhez minél közelebb szetetne lenni, másrészt védeni is akarja a portát, hát a ház bejáratához helyezkedik, elvégre ott tudna bejutni az idegen behatoló.
- mert néha szeretetbòl megnyalintja a kezedet, miközben általában a közeledbe se mer menni, mert elkergeted.
- mert parancsodra még azt is elviseli, hogy az utálatos macskák az ételébe dugják az orrukat.
Egy elképesztően jóindulatú, kedves, intelligens kutyátok van, aki mindent megtesz, hogy legalább egy minimális szeretet kapjon tőletek. De hiába, mert ti alkalmatlanok vagytok erre. Olyasmit is megtesz neked, amit épeszű komondor sosem tenne meg, engedi, hogy a rohadék macskák az ételéhez nyúljanak. De szerinted NEVELETLEN. Emlékszem,
korábban már volt egy hasonló írásod, látom, azóta csak még jobban
utálod szegény kutyust.
A Frakk című mesét láttad? Ahol Irma néni és Károly bácsi él együtt a lusta, utálatos macskákkal. És ott van még Frakk, a vizsla. Ott Irma
néni imádja a macskáit, de van szíve és az okos, becsületes, jószívű kutyát is szívébe fogadja. Pedig idònként Frakk is kópéskodik.
A különbség az, hogy ott Károly bácsi szereti és tiszteli kutyáját, Irma néni pedig egy meleg szívű valaki, aki a kutyust is tudja szeretni a macskái mellett. Nálatok a párod egy olyan alak, akit látlatóan csak magával foglalkozik, te pedig egy szívtelen nő vagy, aki egy elképesztően aranyos kutyát is csak utálni tudsz.
Igazad van, a szeretet nem lehet kierőszakolni. Hiába tesz meg bármit a kutya, a párodat nem fogja érdekelni, tőled pedig csak utálatot fog kapni. A leendő gyerekedet is félted tőle, azért is csak bántanád, ha a kicsihez odamenne. Pedig semmi sem jobb egy pici gyermeknek, mint ha egy hatalmas macival nőhet fel, sok olyan komondorost
tudok, ahol a gyerekek úgy nőttek fel, hogy a komondorba kapaszkodva tanultak meg járni.
A komondor egy hihetetlenül intelligens, érzékeny, családszerető kutya. Igényli, hogy a családjával közeli kapcsolatban lehessen. Teljességgel érthetetlen, hogy a macskáknak adott rengeteg szeretetbòl, törődésbòl miért nem jut legalább egy kicsi a komondornak is. Ja, macskát, ráadásul többet lakásban tartani? Na, ott aztán van piszok rendesen. A kakájuk mindenhol megtalálható, a szőrükròl nem is szólva. De te közéjük akarsz újszülöttet telepíteni, viszont a komondor kinti ajtónak dőlése elfogadhatatlan.
Minél többet gondolkodom, annál jobban elborzadok ettòl a családtól.
Mindenkinek az lesz a legjobb, ha a komondor elkerül tőletek. Egy komondornak rendszeren nézni kell a szemét, a belógó szőröket kitépkedni, esetleg levágni. A fülét is, évente min. egyszer kitépni a szőrt. Ezen felül évente egyszer meg kell kapni a kötelező oltást is. Kb 5 éves korára megnő annyira a szőr, hogy földet sepri, ekkor le kell vágni. Mivel a párod rá sem néz, tòle ezeket biztosan nem kapja meg. Te utálod, a kezedet sem nyalhatja meg, tehát tòled sem. A kutya sem érzelmi támogatást, sem egészségügyi ellátást nem kap. Itt mindenképp lépni kell. Nálam a komondor naponta puszilgatást, babusgatást kap, erre van szüksége.
Létezik "komondor fajtmentés", az interneten rájuk találsz. Magam is ismerek olyan családot, akik a "komondor fajtamentés" csoport révén kaptak komondort. Hidd el, segíteni fognak!
Egyszer a Balatonnál láttam egy "családot". Mellettem voltak, így órákon keresztül figyelhettem őket. Egy idős házaspár volt egy 8-9 éves kislánnyal. Az asszony volt a főnök, ő dirigált a férjének is. A nő láthatóan utálta kislányt, 3-4 óra alatt egy jó szót nem kapott, rosszat viszont folyton, mindenért. A férjet pedig láthatóan egyáltalán nem érdekelte az egész, meg a gyerek sem. A nő folyton bántotta a gyereket ( szóban), a férj meg mindezt közönyösen fogadta.
Tudni kell, hogy a gyerek egy gyönyörű kislány volt, aki semmi rosszat nem tett. Még olyasmit se, amit szoktak gyerekek (hiszti, kiabálás, fagyi követelése, stb.). Szépen építgette a homokvárát a vízparton szó nélkül. A nő meg folyamatosan gonosz tekintettel méregette.
Kívülròl egyszerűen nem értettem az egészet. Miért gyűlőli ez a nő ezt a gyönyörű, nagyon jól viselkedő aranyos kislányt, miért bántja mindenért, a férje miért nem védi meg a kicsit, miért nem mutat szemernyi részvétet, jóindulatot... ki és miért bízta ezekre a gonosz öregekre ezt az ártatlan kis gyermeket?
Legszívesebben elvettem volna tőlük. Rengeteg jó ember van, aki mindenét odaadná, hogy egy ilyen szép, aranyos, jó kisgyermeke lehessen. Òk meg láthatóan gyűlölik és csak bántják.
Ugyanezt érzem veletek kapcsolatban. Ha minimális jóérzés van benned, megkeresed a komondor fajtamentőket, akik megszabadítanak ettől a rettenetes, neveletlen szörnyetegtòl, aki ezt követően olyan emberekhez kerülhet, akik méltóak rá. Akik értékelni fogják, ha odabújik, a buksi fejét simogatásra nyújtja, szeretetbòl megnyalja a gazdi kezét.
Komolyan kérlek, hogy jelezz vissza, megkerested a komondor fajtametőket!
Nem értem, hogy miért a kérdezőn van számonkérve, hogy nem foglalkozik a kutyával, nem akar vele játszani. Világosan leírja, hogy NEM az ő kutyája, NEM ő vállalta, akarta. Ő macskás, ami teljesen rendben van, nem kell mindenkinek kutyarajongónak lenni. Ennek ellenére nem szarik ngy ívben a kutyára, ellátja. De szerintem sem elvárható egy nem kutyás embertől, hogy ő vegye a nyakába a kutyával járó felelősséget, foglalkozást, mert a párja, aki akarta, lusta vele foglalkozni. Így is többet tesz, mint amennyit kellene neki. Mondom mindezt kutyás-macskásként, én szeretem a kutyákat, de felfogom, hogy nem mindenki van így ezzel.
Kérdező, látom, hogy időközben próbáltál hatni a párodra, ez tök jó, csak ne engedj belőle! Cseszegesd, hogy menjen sétálni, játszani a kutyával, mert amúgy a leírtak alapján tényleg egy főnyeremény kutyus, szuper természettel, megérdemli. Csak vannak emberek, akik hajlamosak ellustulni, ha megtehetik, úgy látszik, a párod ilyen. Ha elfogadsz egy tanácsot, figyelj erre oda, nehogy így legyen a gyerekkel kapcsolatban is, ne hagyj teret ennek. Nem lesz itt gond, csak foglalkozzon a kutyájával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!