Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Minden megbízható helyről...

Minden megbízható helyről származó uszkár kutyus ilyen drága?

Figyelt kérdés

Minden méretű és színű uszkár ára, akit csak találtam, 300000 Ft felett van. Sokaknak azért fontos a papír, mert versenyeztetni akarják őket, fontos hogy díjnyertesek legyenek a szülők is. Nekem semmi ilyen szándékom nincs, egyszerűen szeretnék egy kutyát, és elképesztően belszerettem az uszkárok természetébe és kinézetébe, ezért nagyon örülnék neki. Ettől függetlenül szívesen gondolkodnék menhelyben és más fajtákban is, de a közvetlen családomat is figyelembe kell vennem, akik pedig örülnének, ha nem egy szőrhullató bajnok lenne, az pedig külön plusz ha hipoallergén és úgy tudom, ők ilyen szempontból elég jók. (Ha egyedül élnék ez mind nem zavarna/érdekelne, de így ezt is szem előtt kell tartanom). Sajnos nincsen, és nem is nagyon lesz sokszázezer forintom amit egy kutyusra el tudnék költeni. Nincs lehetőség esetleg olyantól uszkárt venni, aki valóban jól tartja őket, és fajtatiszta a kutya, de nem a hosszasan visszavezethető vérvonalat kell megfizetni, hanem annál alacsonyabb áron, csak magát az uszit?:(

Ne kövezzetek meg kérlek, nem értek hozzá, de természetesen ha ez nem kivitelezhető, akkor nem fogok támogatni semmi olyat egy kiskuya megvételével, amit nagyon nem kéne, és mielőtt valaki le akarna lőni, hogy egyáltalán miért merül fel bennem ilyen, tényleg csak kíváncsiságból kérdeztem, nyilván ilyen jófogás és hasonló oldalakról soha nem vennék kutyát, nem is erre irányul a kérdés:)

2020. máj. 19. 17:54
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
68%

Igen, de ha valaki ingyen szeretne kutyához jutni, az még mindig nem jelenti azt, hogy ingyen is akarja tartani, és butaságnak tartom egyből támadni valakit, ha soknak tartja egy kutya árát, hogy akkor el se fogod tudni tartani. Ez butaság, és egyáltalán nem igaz. És attól még, hogy valakinek telik rá egyébként, még tarthatja soknak akkor is.

Norvégiában, ami nálunk egy sokkal drágább ország (minden létező tekintetben), ahol az állatorvosi költségek sokkal-sokkal magasabbak, ugyanúgy a tréning, a kiállítások, és a többi, még ott is 8000-12000 NOK egy pedigrés kutya, ami 250-400e forintnak felel meg. Ismétlem, ott az állatorvosi költségek sokkal többek, mint itt.

Akkor Magyarországon miért kerül ennyibe egy kutya? És miért adja elő a tenyésztő, hogy ezen ő nem nyerészkedik (NEM lenne baj, ha azt tenné, de mégis általában azt mondják hogy nem teszik)? Ha 300-400-500-850 egy kutya, és van 10 az alomban, az nagyon minimum 3millió forint. Ugye csak viccelünk?

Szóval nem, én nem gondolom, hogy egy minőségi kiskutyának mindneképp 300-ba kellene kerülni, ahogy azt sem, hogy ennyi felnevelni.

Aki pedig ingyen akar kutyához jutni, mert inkább a pénzét a nevelésére fordítja, az remek.

Azokról miért nem beszélünk, akik pénz bőségében vannak annyira, hogy mindenféle spórolás, sakkozgatás nélkül megvásárolnak egy pedigrés állatot, aztán letojják? Ilyen is van, nem is kevés. Kenheti a pénzét a hajára, ha a kutya egy karámban végzi (igen, tapasztalat, cocker spániel egy disznóólban, szó szerint).

Illetve olyan is, aki annyira fajtamániás, hogy nagy nehezen összekotorja a pénzt a pedigrés állatra, de ott ki is ürült a kismalacpersely, és onnantól kezdve nézik egymás két szemét. Igen, van ilyen is, mert sokan márt azt gondolják, hogy a pedigrétől lesznek valakik, Igazi Kutyások.

Mindenki nagyon könnyen veti itt a követ a másikra, mögötte meg nincs semmi valódi tudás.

2020. jún. 1. 23:52
 42/45 anonim ***** válasza:
68%
Egyébként mielőbbi gyógyulást a kutyádnak!
2020. jún. 1. 23:54
 43/45 anonim ***** válasza:
74%

Köszönöm szépen, reméljük minden rendben lesz.

Nem vagyok tenyésztő, így arról, hogy miért kerül ennyibe egy kutyus nem tudok nyilatkozni, és biztosan igazad van, hogy vannak olyanok akik megveszik a drága kutyát aztán nem foglalkoznak vele, de ezek vannak kevesebben, mert 'sajnos' sok embernek csak az az érték ami sokba került, ha valamiért sok pénzt adtak ki azt megbecsülik, ha olcsó volt akkor majd lesz másik. Egyébként az a nagyon szomorú, hogy rengetegen akik szaporítótól vásárolnak, mert sajnálják a pénzt a drága kutyára, ugyanúgy megveszik a 3-400 ezres telefonokat, amiket két év után kidobnak, de egy társra, aki 15 évig velük lesz sajnálnak ennyi pénzt. És teny, hogy rengeteg eltero eset van, én most csak a nagy átlagról beszélek, amiket állandóan látok facebook csoportokban, vagy akár itt a gyakorin.

Szerintem nagyon jó dolog az örökbefogadás, hiszen megmentesz vele egy kidobott életet, de azért mert nagyon sokan semmibe veszik a kutyákat és kidobják még nem kell mindenkinek örökbefogadnia. Ha valakinek megtetszik egy fajta, akkor semmi probléma nincs azzal, ha egy becsületes tenyésztőtől vásárol kutyát. Ezt mindenkinek saját magának kell eldonteni, hogy mit szeretne, és mit engedhet meg, csak azt kellene megérteni, hogy a kettő között nincs lehetőség, vagy drágán veszünk kutyát, vagy befogadunk, nem szabad a szaporítókat támogatni semmilyen körülmények között.

2020. jún. 2. 00:24
 44/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, ha bárki még idetévedne, megkérem őt, hogy ne írja le ő is, hogy mennyiért és hogyan tartja a kutyusát. Azt úgyis akkor fogom megtapasztalni, ha lesz kutyám, és igen, felelős gazdi leszek. Az, hogy most nem értek még hozzá, az nem azt jelenti, hogy mire tényleg lesz kutyám, nem járok mindennek utána, vagy hogy ne akarnám neki a legjobbat. És nem fogok szaporítótól venni, bár ezt is leírtam már:)
2020. jún. 2. 09:00
 45/45 anonim ***** válasza:
Egyébként, hogy döntöttél végül? Milyen kutyus lesz?
2020. jún. 2. 12:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!