Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Minden megbízható helyről...

Minden megbízható helyről származó uszkár kutyus ilyen drága?

Figyelt kérdés

Minden méretű és színű uszkár ára, akit csak találtam, 300000 Ft felett van. Sokaknak azért fontos a papír, mert versenyeztetni akarják őket, fontos hogy díjnyertesek legyenek a szülők is. Nekem semmi ilyen szándékom nincs, egyszerűen szeretnék egy kutyát, és elképesztően belszerettem az uszkárok természetébe és kinézetébe, ezért nagyon örülnék neki. Ettől függetlenül szívesen gondolkodnék menhelyben és más fajtákban is, de a közvetlen családomat is figyelembe kell vennem, akik pedig örülnének, ha nem egy szőrhullató bajnok lenne, az pedig külön plusz ha hipoallergén és úgy tudom, ők ilyen szempontból elég jók. (Ha egyedül élnék ez mind nem zavarna/érdekelne, de így ezt is szem előtt kell tartanom). Sajnos nincsen, és nem is nagyon lesz sokszázezer forintom amit egy kutyusra el tudnék költeni. Nincs lehetőség esetleg olyantól uszkárt venni, aki valóban jól tartja őket, és fajtatiszta a kutya, de nem a hosszasan visszavezethető vérvonalat kell megfizetni, hanem annál alacsonyabb áron, csak magát az uszit?:(

Ne kövezzetek meg kérlek, nem értek hozzá, de természetesen ha ez nem kivitelezhető, akkor nem fogok támogatni semmi olyat egy kiskuya megvételével, amit nagyon nem kéne, és mielőtt valaki le akarna lőni, hogy egyáltalán miért merül fel bennem ilyen, tényleg csak kíváncsiságból kérdeztem, nyilván ilyen jófogás és hasonló oldalakról soha nem vennék kutyát, nem is erre irányul a kérdés:)

2020. máj. 19. 17:54
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
33%

Látom valamire nagyon rátapostam, sajnálom, nem szerettelek volna megbántani.

Miért nem tartom jól a kutyámat? Mert nem szórom rá a pénzt indokolatlanul, hanem az életem más területeire helyezem azt az összeget?

Tudnám úgy tartani mint egy gyereket, de mivel nem az, ezért nem teszem, arra ottvan a gyerek is nekem. Azt meg, hogy hol kezdődik a jól tartás, ne keverjük össze az értelmetlen pénzszórással, mert nem tudod máshova pumpolni a pénzed, és te ettől érzed magad jó gazdának.

A jó gazdának nem az ész nélkül szétdobált pénz a definíciója, hanem az, hogy ki mennyit foglalkozik a kutyájával. Persze lehet szemöldökfelhúzva járni a kozmetikába két hetente mielőtt beugrasz a körmösödhöz, ezt teljesen rádbízom, de ne legyél fogalomzavarba, könyörgöm.

10 kilós kutya, 130 gramm a napi adagja hivatalosan, nyilván nem forintra pontosan 4ezer forint egy hónapra, mivel 24 kilónként veszem, ezért annyira nem számoltam utána, de emellett a jutalomfalatot le kell vonni ha nem akarjuk elhízlalni, szóval kb 100 gramm a napi tápja senior etetési útmutató esetén. Nem, nem sovány, köszöni szépen.

A 12 kilós és 18 ezres kutyatáp pedig véltelenül sem középkategóriás, de gondolom a tiéd párolt lazacot eszik avokádóval, az valóban nem fér bele ebbe az összegbe.

2020. máj. 20. 13:29
 12/45 anonim ***** válasza:
32%
A suli meg opcionális és nem állandó kiadás, nem kell a kutyának elég életében iskolába járni :D Kivéve, ha valami gyenge elméjű egyedet veszel, de az ugye nem jön a pedigrével, mert hát garancia van mindenre. :D
2020. máj. 20. 13:39
 13/45 anonim ***** válasza:
77%

Azért ha azt szűrted le, hogy azon az állásponton vagyok, hogy "nem köll annak a kutyának a fenszi tál, tud zabányi lábasbú is", akkor el kell hogy keserítselek, mert nagyon sötét vagy.

De lehet tartani egy túrát egy állatfelszerelés boltban, ahol van 10 ezerért is van valóban fancy tál, meg 50-ért ágy a kutyának, de csak szánni tudom azt, aki valóban meg is vásárolja ezeket a termékeket, ugyanis a kutyád egy perccel sem lesz boldogabb, de a lakásod remek kiegészítői lesznek. Ezeket beszámítani a kutyával járó kiadásokba teljesen értelmetlen, sötét dolog.

És igen, mindenkinek van otthon fölösleges tálkája, de ha nincs, 700 forintért remek rozsdamentes opciók vannak, illetve pórázból is van tökéletesen alkalmas alacsony árkategóriás, pillangó hímzés nélküli kiadás ugyanazzal a karabínerrel, amivel a drága példányok.

Erre értem a pénzszórást, köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmet. Szerencsére a kutya tökéletesen tojik erre, és ugyanolyan boldog lesz akkor is, ha a gazdi meghagyja a pénzt arra, hogy programokat szervezzen vele, vagy a fancy tál ára egy perselybe kerül, amit majd kinyír a gazdi, ha nagyobb összeget kell otthagyni az állatorvosnál.

2020. máj. 20. 13:53
 14/45 anonim ***** válasza:
0%

Ne haragudj, éna. Gyerekem ek nem kutyatápot adok, nem is kutya autóshámmal csatolom be, és nem csipogós labdát veszek neki játéknak.

Idióta. Szeretnéd csak, hogy meg tudj bàntani. :)

2020. máj. 20. 13:54
 15/45 anonim ***** válasza:
73%
Arra meg továbbra is várom majd a választ, hogy a 12kg/18e táp mióta közép/alsó kategória, de gondolom azóta is vadul keresed.
2020. máj. 20. 13:55
 16/45 anonim ***** válasza:
25%

A 10 kilós kutya vastagon kistestű kategória. Szerinted egy középuszi mióta kistestű?!

Jó, parttalan vita. Tartsad, ahogy akarod. Én meg úgy tartom, ahogy. A számok magukért beszélnek. Mindenki, akinek közepes/nagytestű kutyája van, és nem a bkv-n nyommog, az tudja, mennyibe kerül.

2020. máj. 20. 13:56
 17/45 anonim ***** válasza:
18%

There are 3 sizes of Poodle.

TOY POODLE

Height at the shoulder: 15-30 cm (6-12 in)

Weight: 3-6 kg (6-13 lb)

MINIATURE POODLE

Height at the shoulder: 31-41 cm (12-16 in)

Weight: 6-12 kg (13-26 lb)

STANDARD POODLE

Height at the shoulder: 41+ cm (16+ in)

Weight: 13+ kg (28+ lb)

jujj. :(

2020. máj. 20. 14:00
 18/45 anonim ***** válasza:
14%

Leírtam, mit eszik, te szerencsétlen. Állj neki olvasni. :)

Ja igen - foglalkozás. Heti 5-ször járok velük edzeni, mert sportkutyák, ezt is leírtam, de az olvasás nem megy, tudom, tudom. :D plusz engedelmes, plusz túrák. Elég ennyi? :D

Tudod, ez a baj a magadfajtával, annyira komplexusos, annyira lehull a vörös függöny az irigységtől, hogy beszéled csak a szelsőségeket.

Neked a fejedben az elképzelhetetlen, hogy valaki sokat is költ a kutyájára és mellette érdemben foglalkozik is vele. Mert neked, az ősellenségeid a tehetősebbek, akik csak felvont szemöldökű pcsák lehetnek. Ez annyira proli, annyira irigy. :)

2020. máj. 20. 14:01
 19/45 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként ha csak ennyibe tudsz belekötni, akkor egyrészt előbb utánanézhettél volna a közép termetű uszkár súlyának, de még ha óriás uszkárról is beszélünk, pár ezer forinton rágod a semmit. Neked is iskolába kérne járnod, és hamarabb eresztenéd a butaságot.
2020. máj. 20. 14:02
 20/45 anonim ***** válasza:
30%
Standard poodle a közép uszi, segítek egy kicsit. Senki nem várta el, hogy tudj angolul, ha a saját anyanyelveden sem megy az értő olvasás. :)
2020. máj. 20. 14:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!