Minden megbízható helyről származó uszkár kutyus ilyen drága?
Minden méretű és színű uszkár ára, akit csak találtam, 300000 Ft felett van. Sokaknak azért fontos a papír, mert versenyeztetni akarják őket, fontos hogy díjnyertesek legyenek a szülők is. Nekem semmi ilyen szándékom nincs, egyszerűen szeretnék egy kutyát, és elképesztően belszerettem az uszkárok természetébe és kinézetébe, ezért nagyon örülnék neki. Ettől függetlenül szívesen gondolkodnék menhelyben és más fajtákban is, de a közvetlen családomat is figyelembe kell vennem, akik pedig örülnének, ha nem egy szőrhullató bajnok lenne, az pedig külön plusz ha hipoallergén és úgy tudom, ők ilyen szempontból elég jók. (Ha egyedül élnék ez mind nem zavarna/érdekelne, de így ezt is szem előtt kell tartanom). Sajnos nincsen, és nem is nagyon lesz sokszázezer forintom amit egy kutyusra el tudnék költeni. Nincs lehetőség esetleg olyantól uszkárt venni, aki valóban jól tartja őket, és fajtatiszta a kutya, de nem a hosszasan visszavezethető vérvonalat kell megfizetni, hanem annál alacsonyabb áron, csak magát az uszit?:(
Ne kövezzetek meg kérlek, nem értek hozzá, de természetesen ha ez nem kivitelezhető, akkor nem fogok támogatni semmi olyat egy kiskuya megvételével, amit nagyon nem kéne, és mielőtt valaki le akarna lőni, hogy egyáltalán miért merül fel bennem ilyen, tényleg csak kíváncsiságból kérdeztem, nyilván ilyen jófogás és hasonló oldalakról soha nem vennék kutyát, nem is erre irányul a kérdés:)
Igen elég drága kutya fajta...
Szerintem várj még egy 2-3hónapot,mert a vírus miatt mindennek (bele értve a kutyákat) felment az áruk.
Várd meg, míg a forint lejjebb megy szerintem.
Te döntésed!
Sok sikert!
Amúgy ezzel a fajtával sok kiadás van
Azt kell mondjam, hogyha nincs sokszázezred megvenni, akkor tartani sem fogod tudni. Főleg egy ilyen igényes kutyát.
Kaja, kozmetikus, suli, kencék (hogy szépen is nézzen ki), parazitamentesítés stb, mind mind nagyon drága. Egy kutyára 300 ezret még nagyon alsóhangon is rákölt egy év alatt a kutyára.
Várj egy évet, spórolj, és akkor legalább meglátod, hogy összejön-e a vételárra egy év alatt a pénz, tehát, fogod-e tudni egyáltalán megfelelő körülmények közt tartani a kutyát.
"Azt kell mondjam, hogyha nincs sokszázezred megvenni, akkor tartani sem fogod tudni."
:DDDDDDDD
Hát én már csak nevetni járok ide. Haver, szívesen találkoznék veled személyesen, hogy milyen arc lehetsz.
Kutyám jó költséges volt az évek során, ha összeadom, hogy mennyit költöttem rá akkor az is szép kis nagyságrend, mégsem állt rendelkezésemre az összeg egyben, magyar ember örül ha tud havonta félretenni, de majd biztos úgy indítunk egy kutyával, hogy legyen 300 a kutyára, meg egymilla a takarékban, gyereket meg majd szül a szomszéd, mert ahhoz meg 15 millió tartalék kell. így van?
Örülök, hogy mindenki ennyire jól keres, hogy 750-ért vesz kutyát, aztán aranybaönti a tejfogsorát is, de azért ez nem általános.
Ha tudod értelmes táppal etetni, rendszeresen elhordani orvoshoz, kötsz neki biztosítást és havonta kisebb összeget félreteszel neki, akkor fogod tudni tartani, sokkal jobban mint a kutyások 80%-a, hiába nem ülnek millióid a kutyaszámlán.
Édes istenem.
A kutya árához nem tudok hozzászólni, felőlem szűrhetik bármire, 300e nagyon sok szerintem is. Érdeklődj sok helyen, hátha kapsz olcsóbban valami szépséghibás egyedet. Pedig normális, értelmiségi munkát végzek, fővárosban élek, nem keresünk rosszul, de hát értékrend.
Egy, nem vagyok a haverod. :) kettő, teljesen normális 30-as nő vagyok, ha kérded. És bizony, az értékrend itt a fontos, ahogy te is írod, csak én a másik feléről fogom meg a dolgot: nem veszünk olcsó kutyát, mert nem támogatunk szapikat. Ennyi.
A másik dolog: 300 ezer, egyszeri kiadás. Oszd el 15 évre, amennyi időre ez az összeg garantálja, hogy egy jó idegrendszerű, egészséges társad lesz.
Nem tudom amúgy, tudsz-e olvasni, de nagyon úgy tűnik, hogy nem. Azt írtam a kérdezőnek, hogy spóroljon, legalább meglátja, tartani fofja-e tudni. Általában úgyis van fél, de inkább egy éves várólista a tenyésztőknél, így az ára pont összejöhet. Kettőnk közül te vered magd arra, higy milliók üljenek a számlán. Habár egyébként ennek kéne a 21. századi európában normálisnak lennie, sajnos Magyarország tényleg nem az a hely, ahol ez a realitás sokaknak. Szóval ez a vagdalkozásod tök felesleges volt, mert senki nem mondta, hogy zsebből pengesse ki, olvasd el, amit írtam, hátha most végre felfogod. :)
Azt viszont rosszul tudod, hogy egy uszinak elég a kaja meg az orvos. Kb havonta kell kozmetikushoz vinni, ha nem akarod, hogy úgy nézzen ki, mint egy nagy ápolatlan puli. :D plusz külső/belső paraziták elleni védelem igen fontos es költséges. Ízületvédő, étrend-kiegészítő. Felszerelés, suli.
Minimum havi 30-50, kutya méretétől függően. Ha tetszik ez neked, ha nem, akkor is így van. :)
Ha jó a táp amit kap, akkor semmi szükség étrendkiegeszitőre és izületvédőre, attól még hogy te ezzel elégíted ki anyai ösztöneidet, ha mással nem tudod.
Havonta a külső belső élősködők elleni védelem sem drága, orvostól kell venni, nem pedig egy túlárazott boltban. Kozmetika megint attól függ, hogy hova viszed, nem feltétlenül kell vagyonokat ráhagyni.
Egyébként nem atomfizika, meg lehet tanulni otthon ápolni a kutyádat, ahogy a mai elérhető temérdek tananyaggal kezdők is könnyen tudják tanítani a kutyáikat.
Havi 50 az egy család kajája két hétre, nem egy kutya ellátásának az ára.
Kutyám tápja 12 kg 18ezer forint, elég hónapokra, és nem szar, legyen 4e/hó . Egy uszkár sem egy német dog. Élősködő (külső belső) havi 4ezer, jutalomfalat 2e, fogkrém ezer/hó, bkv bérlet 5ezer, ez már úgy, hogy a kutya rendszereden bejárja a várost, jól eszik, védve van élősködők ellen. Ez eddig 15e forint havonta. Ha megyünk nyaralni, megbetegszik, egyéb kezelésre szorul, akkor nyilván emelkedik, de erre van a családi tartalék.
13 évesen, egészségesen, élősködőmentesen, fogkőmentesen, jól szocializálva, játékosan, kölyök-vérképpel köszöni szépen, remekül van. Pedig csak 15ropi van elköltve rá havonta. Rosszul tartom :(
Nos nézd, ha te az közép/alsókategóriás tápod mellé nem adsz semmit, az a te dolgod. Egyáltalán nem érdekel sem a kutyád, sem pedig az egészsége. Veled ellentétben én nem megyek bele személyeskedésbe, habár igyekeztél beszólni, lepereg. Nem adok a szavadra. :)
Az, hogy a tenyésztős kutyáimat jól tartom (ahogy te sose fogod tudni) mert megengedhetem magamnak, és zsebből is ki tudnék kb 10 kutyát pengetni, megértem, hogy fáj. :) ha te ettől jobban alszol, akkor nyugtasd magad azzal, hogy ez anyai ösztön kiélés, mert boldogtalan besavanyodott ember vagyok. Csak nehogy véletlen legyen a lakásodban egy tükör, mert ha belenézel, lehet, magadat fogod hasonló helyzetben látni benne. Elhiszem, hogy szorongsz, és rosszul esik, ha más tudja úgy tartani a kutyáját, gyerekét (honnan gondolod, hogy nincs gyerekem? Elárulom, hogy van, de mindegy. :) ), ahogy csak akarja, és nem kell otthon kozmetikázgatni, mert nem futja másra. Rossz lehet neked, sajnállak. :(
Kérdező, egy közepes testű kutya tartása, ami mondjuk a közép uszi havi szinten a következő:
- eledel: kb 15 ezer (prémium táp (az olyan fajtáknak, ahol az üreges csontok megnyúlása nem kívánatos fiatal korban, pl.: mudi) + táplálék kiegészítő (fogváltáskor, vemhességkor és szoptatáskor plusz kalcium + házi kutyának másfél éves koráig, sportkutyának kúraszerűen ízületvédő (msm, kollagén, kondroitin)/szuperprémium táp azoknak a fajtáknak, akik bírják az erős tápokat (ehhez én adok ízületvédőt, mert sportkutyák)/BARF (ehhez kiegészítők kellenek)-barf picit drágább lesz. Én Platinummal etetek, most vitték fel az árát, 5kg 15 ezer, a közepes testűm megeszik két zsákkal egy hónapban.
- parazitamentesítés: havi 4000 forint körül (Bravecto+milprazon/nexguard sperctra+Dogverm)
- kozmetikus: havi 5-10 ezer közt
- rágcsa, játék, felszerelés: legyen átlag 2 ezer (de ez egy max két rágcsa egy hónapban, az nagyon kevés)
- doki átlagolva: éves vérvétel, kombi oltás átlagolva - legyen havi 2000 körül (ha egészséges a kutyád)
- suli: havi 10-30 ezer között (függ attól, hogy hol/mit foglalkoztok vele. Csoportos/egyéni, stb.)
Na, amit itt leírtam az 39 ezer forint, a legkisebb árakon számítva. Ebből lefele menni már elég necces, egy közepes testű kutya alapellátása ennyi. És akkor még nem volt beteg, nem mentetek el egyet tengerpartozni, ahol a kutyának felár van a szállásért, vagy ha itthon hagyod a panzió 4-6 ezer ft/nap. Nem nevezted versenyre, vizsgára, kiállításra. Semmi. Ez csak annyi, hogy megvan a kutya, eszik/iszik/sétál/alszik. Csak az, hogy a kezdésre megvedd a fekhelyet, tálakat, játékokat, hordozót/autós hámot+biztonsági övet, stb, az 10 ezres nagyságrend.
Persze, lehet úgy is kutyát tartani, mint a nagyokos utolsó versenyző itt a kérdésnél, hogy nem köll annak a kutyának a fenszi tál, tud zabányi lábasbú is. Lehet így is... de minek?
Mekkora kutyád van amúgy, mini?
Csak a kaját számolom... 12 kg 18 ezerét, es azt írod, hogy elég több hónapra, tehát havi 4000 ft. Oké. Számoljunk (látom, nem csak az olvasással vannak gondok).
18 ezer / 4 ezer = 4.5 hónapig tart ki a kaja
Az azt jelenti, hogy 12 kg / 4.5 hó = 2.67 kiló kaját kap a kutyád egy hónapban
Az azt jelenti, hogy 2.67 kg / 30 nap = 0.089 kg = 89 gramm kaja. 89 gramm táplálék egész nap?!
Egy csivava eszik kb ennyit... kamu vagy, vagy totál kretén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!