Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyiknek nagyobb a mozgásigén...

Melyiknek nagyobb a mozgásigénye? Mudi vagy németjuhász?

Figyelt kérdés

Melyiket javasolnátok?

-napi 2 óra séta + játék

-rendszeres közös futás (10km alatti táv)

-hétvégi kirándulások

-nagy méretű panellakás

-erdő és park a közelben, sok zöld terület

-napi 9 óra egyedüllét (munka + utazás)

2019. dec. 26. 18:25
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
78%
Némelyik válaszolótól beállt a fejemben a gravitációs szingularitás.
2019. dec. 30. 14:57
 42/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom esetleg olvasod-e még a kérdést, de szeretném hozzáfűzni a véleményemet.

Németjuhászt,vagy mudit én se ajánlanám 9óra munka mellé. Plusz szerintem napi 2 óra foglalkozás sem elég nekik. Persze lehet kitudnál fogni egy olyan egyedet, akinek ennyi elég lenne, de azért elég ritka szerintem.

Így ezekkel a paraméterekkel nem ajánlanék neked juhászkutyát. Úgy látom, és tapasztalatom hogy nagy általánoságban a juhászoknak ennél több kell.

A saját tapasztalatom is ez, nekem shetlandim van, és ugyan hallottam már olyat is hogy valakinek a sheltie-je tök nyugis kis kanapé kutya, az általános az, hogy állandóan pörögnek. Az enyém is pörgős, igényli a mozgást, az agyi fárasztást. Naponta 4x megyünk le, ebből 1 eü, a többi lemozgatós, tanitós, haverokkal játszós séta, és még pluszban itthon is tanulunk, hétvégén pedig edzésre járunk, és túrázni. Konkrétan beleörülne napi 9 óra egyedüllétbe, és a tenyésztő se adta volna nekem el így, ő ezt ki is hangsúlyozta. Természetesen mi is eljárunk dolgozni itthonról, szerencsés helyzetben vagyunk mert nekem nem kell 8 órát robotolni.

De teljesen megertem azt, akinek csak ennyi lehetőség áll rendelkezésére.

Álltalában az emberek 8 órát dolgoznak, nekik miért ne lehetne kutyájuk? Egyszerűen csak ne juhászt válassz. Esetleg ajánlanám a whipetet, az agárt, a vizslát, szerintem velük mind lehet futni. Mondanám a Samoyed-et, egy ismerősömnek az van, de ő is több figyelmet igényel. Legalábbis az akit én ismerek többet igényel. És innen úgyis te döntöd el, de remélem segítettem a válaszommal.

2020. jan. 19. 20:05
 43/46 anonim ***** válasza:
75%
Akkor engem is kövezzetek meg :D mentett belgajuhásszal élek egyedül, szintén lakásban és szintèn munkából élek. Max 10 órát van egyedül, szobatiszta (de van szobapelus, bár nem érdekli), nem ugat, csak ha gáz van vagy valaki kopog. Nem nyúl semmihez :D minden este 2,5-3 órás séta/futás/tréning, hetente kutyasuli, hétvégente kirándulunk. Nagyon rosszul érzi magát :D ... ja, nem 😀
2020. júl. 28. 21:43
 44/46 anonim ***** válasza:
0%
Inkább mentett belga-mix az. Egy igazi mali 3 óra munkával meg egy nyamvadék heti egy sulival kiröhög. :)
2020. júl. 29. 08:28
 45/46 anonim ***** válasza:
100%
44 jó, hogy ismered a kutyámat. :) Fajtán belül is van akinek magasabb, van akinek alacsonyabb az energia szintje. Volt régebben több német juhászunk is és náluk is volt, aki egész nap pörgött, de volt aki pedig 2 óra után kidöglött inkább. A lakenoisom is az utóbbi. Végigalussza a napot + estét.
2020. júl. 29. 12:29
 46/46 anonim ***** válasza:
0%

Nj-ben van show es munkavonal.

Maliban nincs. Mix az, nyugi :)

2020. júl. 29. 13:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!