Melyiknek nagyobb a mozgásigénye? Mudi vagy németjuhász?
Melyiket javasolnátok?
-napi 2 óra séta + játék
-rendszeres közös futás (10km alatti táv)
-hétvégi kirándulások
-nagy méretű panellakás
-erdő és park a közelben, sok zöld terület
-napi 9 óra egyedüllét (munka + utazás)
Nem tudom esetleg olvasod-e még a kérdést, de szeretném hozzáfűzni a véleményemet.
Németjuhászt,vagy mudit én se ajánlanám 9óra munka mellé. Plusz szerintem napi 2 óra foglalkozás sem elég nekik. Persze lehet kitudnál fogni egy olyan egyedet, akinek ennyi elég lenne, de azért elég ritka szerintem.
Így ezekkel a paraméterekkel nem ajánlanék neked juhászkutyát. Úgy látom, és tapasztalatom hogy nagy általánoságban a juhászoknak ennél több kell.
A saját tapasztalatom is ez, nekem shetlandim van, és ugyan hallottam már olyat is hogy valakinek a sheltie-je tök nyugis kis kanapé kutya, az általános az, hogy állandóan pörögnek. Az enyém is pörgős, igényli a mozgást, az agyi fárasztást. Naponta 4x megyünk le, ebből 1 eü, a többi lemozgatós, tanitós, haverokkal játszós séta, és még pluszban itthon is tanulunk, hétvégén pedig edzésre járunk, és túrázni. Konkrétan beleörülne napi 9 óra egyedüllétbe, és a tenyésztő se adta volna nekem el így, ő ezt ki is hangsúlyozta. Természetesen mi is eljárunk dolgozni itthonról, szerencsés helyzetben vagyunk mert nekem nem kell 8 órát robotolni.
De teljesen megertem azt, akinek csak ennyi lehetőség áll rendelkezésére.
Álltalában az emberek 8 órát dolgoznak, nekik miért ne lehetne kutyájuk? Egyszerűen csak ne juhászt válassz. Esetleg ajánlanám a whipetet, az agárt, a vizslát, szerintem velük mind lehet futni. Mondanám a Samoyed-et, egy ismerősömnek az van, de ő is több figyelmet igényel. Legalábbis az akit én ismerek többet igényel. És innen úgyis te döntöd el, de remélem segítettem a válaszommal.
Nj-ben van show es munkavonal.
Maliban nincs. Mix az, nyugi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!