Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyiknek nagyobb a mozgásigén...

Melyiknek nagyobb a mozgásigénye? Mudi vagy németjuhász?

Figyelt kérdés

Melyiket javasolnátok?

-napi 2 óra séta + játék

-rendszeres közös futás (10km alatti táv)

-hétvégi kirándulások

-nagy méretű panellakás

-erdő és park a közelben, sok zöld terület

-napi 9 óra egyedüllét (munka + utazás)

2019. dec. 26. 18:25
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:
Értem. Szóval ezen az oldalon mindenki egész nap otthon van a kutyával. Érdekes, hogy a lakótelepen jó ha fél órát sétáltatják a vizslákat, mégse kattant be egyik sem. Szerintem 2 óra séta + futás baromira nem kevés foglalkozás. 9 órát pedig egy átlagos, dolgozó ember otthon hagyja a kutyát. Szobatiszták érdekes módon. Azt elfogadom, ha fent említett fajtákat valaki mégsem ajánlja, de azt, hogy plüss kutyát javasolni ilyen feltételek mellé, azért kicsit erős. Mintha a kertbe lenne kicsapva egész nap, zéró foglalkozássál. Vicces. Biztos jól lehet vele futni járni.
2019. dec. 27. 18:18
 22/46 anonim ***** válasza:
40%
Ezeknek a kutyáknak nem elég a fizikai fárasztás. A vizsla meg amúgy is kicsit dilinyós rövid szőrű kutya. Más típus. Miért nem jó egy pár éves menhelyi felnőtt, akivel nem kell gyakran kimenni pisilni/kakilni, mert már szobatiszta (pelenka nem jó alternatíva), és akár azonnal kezdhetnétek futni is? Facebook HDR gazdikereső csoportban remek kutyákat osztanak meg, akik közül könnyen találhatnál hozzád passzolót.
2019. dec. 27. 18:25
 23/46 anonim ***** válasza:
0%
Az én mentettemet másfél évesnek tippelték, másfél hónappal azután, hogy hozzám került már 20km-es teljesítménytúrára mentem vele.
2019. dec. 27. 18:27
 24/46 A kérdező kommentje:

Mert nem akarok menhelyi kutyát továbbra sem. Volt a családban, aranyos volt, de nem kéne.

Keresek más fajtát, ha szükséges, de mindenképpen fajtatisztát szeretnék.

2019. dec. 27. 18:33
 25/46 anonim ***** válasza:
72%
Addig erőszakoljátok rá hogy menhelyi kutyát vegyen, hogy végül semmilyet se fog. Nem mindegy nektek? Nem hogy örülnétek hogy fix törzskönyves fajtatiszta kutyát akar, és nem valami szaporítótól 20k-ért venni egy hasonlatot. Nektek kajak semmi se jó.
2019. dec. 27. 18:44
 26/46 anonim ***** válasza:
86%

Németjuhászt mondanám. Csendesebb, alaptermészetben nyugisabb fajta. A mudi olyan mint egy felhúzott energiabomba, temperamentumosabb. És csahos.

Közepes mozgásigényű egyedet válassz. Ha a séta során nem csak pórázon baktat melletted, akkor teljesen rendben van. Játszon más kutyákkal, labdázzatok, találj ki neki feladatokat, taníts neki trükköket. Ismerek panelos nj-t, ők kevesebbet foglalkoznak vele, mint amit te leírtál. Teljesen rendben van a kutya, nagyon békés, jól nevelt. Labdázni meg kötelet húzni szoktak vele a parkban. Teszem hozzá, hogy nem az a show vonalas, csapott fenekű típus. Ha nem a legenergikusabb kölyköt választod és meg van hozzá a határozottságod, akkor rendben lesz. Talán a szukák könnyebb esetek. Kisebbek is méretre.

A mudit is ismerek, jó kutya, de sokkal jobban pörög, rengeteget pofázik és fut mint a nyúl.

9 órát bármelyik, egészséges kutya elvan. Enyém is kb ennyit van egyedül, szobatiszta, munka előtti és utáni sétán kimozogja magát. Esti pedig csak egészségügyi séta van, ezt ő is jól tudja.

(utcai mixem van, valószínű labrador és nj is van a felmenői között, 28kg)

2019. dec. 27. 18:46
 27/46 anonim ***** válasza:
22%

NEM igaz, hogy egy átlagos lakásban tartott kutya napi 9 órát egyedül van! Gondolkozz már! A legtöbben családban vállalnak kutyát, és VALAKI azért előbb hazaér, esetleg van a családban diák / nyugdíjas, az egészen más!

Se egy pisilés, se egy picike inger!

Ha reggel 8-ra mész, 7-kor indulsz, 6-6.30-kor kelnél, ha nem lenne kutyád, akkor most majd felkelsz 4.30-kor MINDEN NAP,hogy lefáraszd, mielőtt elindulsz???

Azon kívül ha úgy állsz hozzá, hogy 9 óra a munkaidő és az utazás, arra plusz egy órát nyugodtan rászámolhatsz: vásárlás, ügyintézés stb., hazaérsz kb.19-re. Utána leviszed 21-ig?

És akkor még nem vacsoráztál, nem ittál egy kávét, nem főztél, nem ültél le egy baráttal beszélgetni, nem láttad a családod stb.

A kutya nálunk is "családi vállalkozás", így is alig bírjuk, de napi 4 óránál nincs tovább egyedül (úgy, hogy még kert is van).

Ha nem lennél ilyen szemellenzős, azt javasolnám, tarts macskát, az jól elvan egész nap nélküled is, és ugyanolyan szeretnivaló és kommunikatív tud lenni, mint egy kutya, viszont nem kell levinned, és tényleg örömmel alszik 18 órát naponta:)

2019. dec. 27. 19:09
 28/46 anonim ***** válasza:
33%
2019. dec. 27. 19:48
 29/46 anonim ***** válasza:
66%
Kölyköt nem hagyhatsz egyedül 9 órára. Én azért is mentettem felnőttet, mert dolgozom. És sportolok is vele, nem csak cuki, remek sporttárs.
2019. dec. 27. 20:15
 30/46 anonim ***** válasza:
78%

Rengeteg egyedülálló tart kutyát, ahogy én is, akkor igenis otthon lesz 9 órát, ha tetszik, ha nem. Egyébként mivel úgy írta, hogy 9 óra egyedüllét, feltételezem 8 órát dolgozik, az egy óra plusz már az utazás, ami benne van a 9 óra egyedüllétben. Köszi szépen jól van a kutyám. Muszáj dolgozni, én is szívesebben lennék vele, de akkor meg pénz nem lenne állatorvosra, akkor meg azért lennék állatkínzó. Jah és a 9 órát végig alussza. Reggel 5kor kelek a kutya miatt, 8 előttre járok dolgozni. Egy fél órát sétálok vele hajnalban minimum. Délután egy-másfél órát. Este 15 perc. Munka előtt megetetem, megszeretgetem és elindulok munkába. Simán megoldható. Előtte jól meg kell sétáltatni és kész.

Kiskutyát is sokan felneveltek már munka mellett.

Ha tudod vállalni, hogy reggel a kutya miatt egy órával előbb kelsz és munka után nem dőlhetsz egyből a kanapéra, akkor hajrá.

2019. dec. 27. 20:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!