Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyiknek nagyobb a mozgásigén...

Melyiknek nagyobb a mozgásigénye? Mudi vagy németjuhász?

Figyelt kérdés

Melyiket javasolnátok?

-napi 2 óra séta + játék

-rendszeres közös futás (10km alatti táv)

-hétvégi kirándulások

-nagy méretű panellakás

-erdő és park a közelben, sok zöld terület

-napi 9 óra egyedüllét (munka + utazás)

2019. dec. 26. 18:25
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
43%
Nem értem miért fáj az a 9 óra. Nem 24 vagy 48ról van szó. Kb átalussza a kutya. Főleg ha előtte megvolt a lemozgatás / eü séta. Miénk üdvözlés után kb vissza is fekszik, nem azért mert beteg, csak a "panelkutyák" rájönnek milyen kényelmes átaludni a napot. Max az elején fog rombolni. Saját tapasztalat illetve ismerősöké. A macska az aki inkább unatkozik, ő viszont ténylegesen lemozgatja magát mikor csinál egy sprintet a lakásban oda-vissza 4x.
2019. dec. 27. 09:09
 12/46 anonim ***** válasza:
18%

"gondolom itt minden kutyatartó munkanélküli milliomos :D"

Nem, kedves kérdező, nem gondolom ezt, de mi pl otthonról dolgozunk. Mindketten. Nem tudom, hogy a fizetés miért számít. . Nyugisabb kutyáink vannak, de minden egyes nap megyek velük edzeni. MINDEN NAP!!! Munka után megyünk agility edzésre, 2 óra hossza, plusz van még napi 4 séta. Így elvannak.

Mudit én semmiképp nem vállalnék be, még így sem, hogy nekem a kutyázás a hobbim. Nj-t meg a mérete miatt, és azért ott is van mozgásigény bőven.

Szóval neked valami kisebb kutyát ajánlok, és semmiképpen sem terelőkutyát. Pudli, bulldog-félék, ezek a fehér kis pamacsok, mind-mind jó lenne az életstílusodhoz. De az általad említett fajták sajnos nem.

2019. dec. 27. 10:02
 13/46 anonim ***** válasza:
81%
Szerződésben max 12 órát kötnek ki a menhelyek, természetesen egy kölyök esetén ez sok, felnőtt kutya esetén tartható. Sokan tartanak kutyát teljes állás mellett (8 óra + ebédszünet + utazás), nyáron még a felforrósodott talajra is figyelni kell, mert a kutyák talppárnáit megégetheti. Rendes fárasztás mellett természetesen jók ezek a fajták is, de nem tudom, miből állna a játék, a kérdező nem írt agilityt, ÖV képzést vagy hasonlót, de ezeknek a kutyáknak a minőségi fárasztás fontos, nem elég labdát dobálni. Futást írt, de ha kölyökben gondolkodik, egy éves kor előtt futni nem lehet, max könnyebb túrákat, és fokozatosan szabad a terheléshez szoktatni. Mentett felnőttel hamarabb lehet kezdeni futni, mert kifejlődött a csontozata. A német juhász esetén figyelni kell a diszpláziára is.
2019. dec. 27. 10:29
 14/46 A kérdező kommentje:

Bulldoggal lehet futni járni? Erősen kétlem :D

Direkt olyan fajtát keresek, amivel lehet közösen futni, mert ez az egyik hobbim. Ha tudtok más olyan fajtát ajánlani, ami minimum 10kg, rövidebb szőrű és megfelel a fentebb leírtaknak, akkor nyugodtan írjátok meg :) menhelyi kutyát nem szeretnék

2019. dec. 27. 10:43
 15/46 anonim ***** válasza:
70%
Nekem mentett border collie keverék van lakásban bejárós teljes állás mellett. Tehát nem fajtatiszta, kb feleakkora, mint a fajtatiszták, de nem tudom, mi van még benne, mert teljesen úgy néz ki, mint egy összement border collie. Viszont itthon szeret lustálkodni, nem rombol, amióta az egyik amúgy is tönkrement bakancsomat odaadtam neki, a cipőimet is békén hagyja, kint szeret sétálni, futni, túrázni, szaladgálni, ha beteg, sérült, akkor kevesebbet vagyunk kint, ami érthető, ilyenkor bent sem igényel plusz játékot, amíg rendbe nem jön. Nem ugatós, van olyan emeletszomszédom, akivel ritkán futok össze, és meg is lepődött, mikor meglátta velem a kutyát kb fél évvel azután, hogy a kutya hozzám került, megjegyezte, hogy nem is tudta, hogy van kutyám. Már nem kölyök volt, amikor hozzám került. Viszont több kutyát is megnéztem és kérdezősködtem, hogy olyan kutya kerüljön hozzám, aki passzol az életmódomhoz. Ő passzolt. Nem volt fajtakikötésem, volt, amit pont azért zártam ki, mert nem bírna futni, túrázni, volt, amit a méretei miatt... stb.
2019. dec. 27. 10:45
 16/46 anonim ***** válasza:
33%
Miért nem akarsz menhelyi kutyát?
2019. dec. 27. 10:46
 17/46 A kérdező kommentje:
Mert fajtatiszta kölyköt szeretnék.
2019. dec. 27. 11:06
 18/46 anonim ***** válasza:
34%

Mennyi pénzt szánsz a kutya vásárlásra? Volt már kutyád? Tudod, mivel jár egy kölyök? Ismersz kenneleket?

Kölyköt nem lehet ennyi időre egyedül hagyni. Kölyökkel egy éves korig nem lehet futni.

2019. dec. 27. 11:28
 19/46 anonim ***** válasza:
67%
tenyésztő nem valószínű, hogy ad neked kutyát. Szaporítótól ne vegyél.
2019. dec. 27. 17:22
 20/46 anonim ***** válasza:
27%

Ilyen feltételek mellett plüsskutyát vegyél. Egyik sem benti kutyának való, 9 óra egyedül meg rohadt sok, gondolj bele hogy addig nem tud se pisilni se semmi. Napi 2 óra séta+játék...

Én egy kisnövésű németjuhász keverékkel mentem 2 órát egyszer, meg még 1-1 órát a nap folyamán. Igény szerint többet is. És így is sokat kellett vele játszani, mert nem bírta volna máshogy. Maximum 4-6 órát volt egyedül, mert valaki hazaért közben mindig.

Szóval vagy vegyél egy plüsskutyát, vagy vmi kistestű jószágot, esetleg agarat: nem bírják mozgás nélkül, de viszonylag gyorsan kifutkározzák magukat, és mennének vissza a jó meleg lakásba. De ilyen típusú kutyákról kérlek tegyél le. És ha lehet menhelyről, vagy fajtamentőktől(!) hozz. Esetleg tenyésztőtől, de szaporítótól soha.

2019. dec. 27. 17:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!