Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Áááá.! Segítség! Ez kígyó...

Áááá.! Segítség! Ez kígyó volt vagy sikló az udvarunkon?

Figyelt kérdés
Gyűlölöm a kígyóféléket!:( Most is kiráz a hideg,ahogy írok róla. Szóval az imént láttam kb.20cm volt és olyan fél centi vastag. Szürkés színű és hosszában fekete csíkok voltak rajta. Villás nyelvét öltögette rám. Jajj..mindjárt megőrülök!Legalább mondja vki,h. nem mérges!
2011. jún. 9. 15:19
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

Hát gratulálok énis,ezaz nemszámít,hogy védett tapossátok el hiszen nem fértek meg!Ha gondolom a fiad átmegy a szomszédba akkor a szomszéd bátyja lelövi mert mit keres a kertjébe!?

Érdekes,van 3 méteres boám és a büdös életbe nem éreztem még csak fenyegetést se felőle!

(Az mondjuk kicsit vicces,hogy kígyószakértő kell 1db 20centis kígyó ellen,aki alapból tovább ment volna,mert ha már mozognak éhesek->megy tovább kaját keresni,ha meg pont a kertedbe fogott egeret akkor vársz vele pár napot ha félsz magadtól elvinni és örülsz,hogy -1/2 egér:) )

2011. jún. 10. 22:05
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
no.1.ha sikló volt valószínűleg a feje 2 oldalán félhold alakú sárga rajzolat van.2.nem kell állatvédőnek lennie az embernek ahoz hogy fel jelentsen ugyanis Magyarország minden kétéltű és hüllő állománya védett 3. legközelebb ha ilyen van próbáljátok oda terelni ahol nem tud kijönni vagy hadjátok ott és hívjátok ki az állatbefogókat.4. max 1 méterre nő a sikló
2011. jún. 14. 20:11
 23/44 anonim ***** válasza:
de talán még az 1m is sok
2011. jún. 14. 20:14
 24/44 anonim ***** válasza:

Persze, mert egy 20 centis kígyó meg tudja enni a nyuladat. Ezt komolyan gondoltad?

Faterod meg fel lehetne jelenteni természetkárosításért. Amugy nehéz lett volna átdobni egy darab bottal mondjuk a szomszédhoz??

2011. jún. 16. 12:51
 25/44 anonim ***** válasza:

Eszmei értéke 2000Ft-tól(vízisikló)500000Ft-ig(Rákosréti vipera).

Téged is leüthet akárki,mert nem fér meg veled egy utcában...

2011. jún. 16. 13:16
 26/44 A kérdező kommentje:

Csak mert annyira belendültek egyesek:

1. Apukám nem természetkárosító. (méhészkedik, borászkodik, és állatokat tart) A siklót (vagy a társát) korábban elvitte egy közeli bozótosba,de mivel újból felbukkant és én ennyire viszolygok tőle kiktatta. És közben mondogatta,h. mit kell parázni egy ilyen kis siklótól.

2. Nem tűnt volna el magától az udvarból, mert itt minden állat találna magának jó helyet. (van udvar, kert, háziállatok, kis tó)

3. Ugye nem gondoljátok,h. egy kígyószakértő ki fog jönni egy kis faluba,h. elvigye a 20cm-es siklót?

4. Nem tapostatok el még soha pókot,nem téptetek le virágot csak ha megnéztétek,h. nem védett-e?

5. Nem vagyok ostoba, csak mert nem érdekelnek a kígyófélék és nem tudok róluk túl sok mindent.

6. Azt hogy felfal vmit csak poénból írtam, de itt úgy tűnik van néhány tréfát nem ismerő karótnyelt "szakértő".

7. Bár páran nem is igazán a kérdésre válaszoltatok és nem túl kedvesen, én nem pontozok le senkit. Gondolom ennyi örömötök van csak az életben,h. itt néha bunkóztok akivel lehet.

8. Akinek nem inge ne vegye magára. Azoknak köszönöm a válaszokat.

2011. jún. 17. 01:17
 27/44 anonim ***** válasza:

Annak minek van kertje, aki nem tűri meg benne az állatokat?? Szánalom. Én örülnék, ha kígyó lakna a kertemben. Vagy az rendben van, hogy nem szereted a kígyókat, de attól még békén lehet hagyni. Csak elkerülöd azt a helyet, ahol éppen van, és kész. Vagy attól jobban érzed magad, hogy elpusztult? Ha igen, akkor szerintem fordulj orvoshoz.

És nem kell játszani a jószívűt, engem nyugodtan lepontozhatsz.

2011. jún. 17. 17:29
 28/44 A kérdező kommentje:

Megtűröm az állatokat a környezetemben, sőt nem is tudnék nélkülük élni,de a kígyókat NEM! És ez nem hiszem, h. meg fog változni! De örülök, hogy te ilyen fantasztikus és makulátlan ember vagy! Remélem tényleg be is költözik majd hozzád néhány csúszó-mászó. Biztos jól kijönnétek!

Amúgy pedig nem attól érzem jól magam, h.elpusztult és annak kéne orvoshoz fordulnia aki ezt így kiforgatja, de mégsem pontozlak le, m. én tényleg egy ilyen jószívű csaj vagyok.Ennyi!

2011. jún. 17. 22:48
 29/44 anonim ***** válasza:

Lenne egy kérdésem:

Nem csináltál véletlenül képet róla miután ki lett iktatva? Csak a beazonosítás végett érdeklődöm.

Nem, nem akarlak feljelenteni:) Interneten amúgysem vagy megtalálható.

Amúgy: Az emberek maguktól nem fognak utánajárni, hogy miről különíthetőek el az egyes fajok. Ami egy kicsit is hasonlít a kígyóra azt mindenki lekaszabolja. Ez nem csak az emberek hibája. A hazai természetvédőknek többet kéne tenni az ügy érdekében. Na mindegy, nem akarok offolni...

Szóval ha tudnál mutatni róla egy képet az nagyon jó lenne. Igazából engem érdekelne a hosszanti irányban lévő fekete csíkozás...komolyan.

2011. jún. 17. 23:44
 30/44 A kérdező kommentje:

Dehogy csináltam képet! Pláne nem a teteméről! Na az tényleg beteg dolog lenne. Amint leesett, h. mi az beszaladtam, és kiírtam a kérdést.:)Próbáltam a neten is rákeresni képek között, de nem találtam olyat, amihez hasonlítani tudtam volna.

Most neked újból rákerestem, és a színe+mintázata alapján ilyesmi volt, csak kicsiben, de a leírás alapján sem lehetett ilyen fajta. [link]

2011. jún. 18. 00:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!