Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Áááá.! Segítség! Ez kígyó...

Áááá.! Segítség! Ez kígyó volt vagy sikló az udvarunkon?

Figyelt kérdés
Gyűlölöm a kígyóféléket!:( Most is kiráz a hideg,ahogy írok róla. Szóval az imént láttam kb.20cm volt és olyan fél centi vastag. Szürkés színű és hosszában fekete csíkok voltak rajta. Villás nyelvét öltögette rám. Jajj..mindjárt megőrülök!Legalább mondja vki,h. nem mérges!
2011. jún. 9. 15:19
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:

Magyarországon van mérges kigyó az más hogy a mérge általában nem halálos.Pl Rákosi vipera.

[link]

Amúgy olyan eltudnék képzelni hogy valahonnan megszökik egy és mivel illegálisan van tartva,így nem szolna az aki elkveszettte,de azt mondják h e legtöbb "háziállat" nem élné túl kint a szabadba meg a másik hogy csak nem pont hozzád téved oda:)Szóval ne aggodj nem esz meg.

2011. jún. 9. 15:42
 12/44 anonim ***** válasza:
:( szegény... de hát mindegy most már. Én biztos nem öltem volna meg, csak simán elvittem volna. Apám, gyerekkoromban mennyi siklót meg békát összefogdostam a Balatonban...! :) Ha legközelebb látsz, elég csak dübörögni, azt utálják és elmennek.
2011. jún. 9. 15:42
 13/44 anonim ***** válasza:
2011. jún. 9. 15:47
 14/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnálom,h. meghalt, de nem férünk meg 2-en egy udvarban. A többi állattal nincs gondom, de a kígyófélék....brr. Sajnálom! Így legalább ő már tuti nem eszi meg a nyulamat és a kutyámat!:)
2011. jún. 9. 15:53
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

Na, gratulálok, tiporjuk el, ami él és mozog. Mellesleg védett állat (volt). Nem merült fel, hogy békén hagyjátok, és megvárjátok, amíg elcsúszik a kertből magától?

Hogy neked mekkora káosz van a fejedben...! A hat méteres óriáskígyók főleg veszélytelenek, nem mérgesek, és bár ha macerálod, harapnak, valójában nem csinálnak semmit.

Ostoba és értelmetlen dolgot csináltatok, elég szörnyű. :(

2011. jún. 9. 15:54
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű, hogy egy 20 centi hosszú és fél centi vastag közönséges erdei sikló (tippem szerint) megette volna a nyuladat és a kutyádat, és desszertként utánaküldte volna még a gyereket meg a férjed is.
2011. jún. 9. 15:56
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok hogy kinyirtál egy védett állatot csak mert nem jutott eszedbe az hogy mivan ha elviszitek és elengeditek máshol...és valószínüleg ha te nem ő nyírt volna ki téged meg a műanyag mocidat
2011. jún. 9. 19:52
 18/44 anonim ***** válasza:
Istenem... te milyen hülye vagy. Képes voltál megölni egy ártatlan állatot, mert "ketten nem férünk el egy kertben". Amúgy a sikló is kígyó, és mellesleg védett állat. Inkább téged kéne nyakon verni a tudatlanságod miatt.
2011. jún. 9. 20:21
 19/44 anonim ***** válasza:

Biztos lelkiismeret furdalásod lesz a kígyó megölése miatt. Ha a kertünkbe tévedt volna egy kígyó, tuti, hogy kihívtam volna a kígyószakértőt, aki befogja az állatot és szabadon ereszti. Testvérem biciklizés közben is találkozott egy kígyóval a bicikliúton, jó hogy nem taposta el, hanem kikerülte.

Nemrég a hírekben mondták be, hogy volt egy fószer, aki rengeteg mérges állatot (skorpiót és madárpókot) tartott illegálisan!

2011. jún. 9. 21:05
 20/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mások hogy vannak vele, de ha én látok egy állatot amit nem ismerek, akkor nem kezdem el gyepálni, hanem elkerülöm, ha pedig fennáll annak a lehetősége, hogy veszélyes, akkor még a közelébe sem megyek.

A kígyókról pedig annyit, hogy ha tehetik elkerülik az embert. A mérges kígyók is általában csak a legvégső esetben támadnak emberre, csak ha közvetlen veszélyben vannak (pl. valaki bottal veri). És még ekkor is előfordul hogy méreg ürítése nélkül marnak. Én például nagyságrendekkel jobban féltem a gyerekeket az autóktól, mint az állatoktól.

Az elmúlt közel 40 évben mindösszesen ketten haltak bele Magyarországon, honos mérges kígyók marásába, ők is kígyókkal foglalkozók voltak és valószínűleg allergiásak voltak a kígyóméreg valamely összetevőjére. Egzotikus házikedvencként tartott kígyók marásába valószínűleg többen haltak bele (erről nincs pontos információm) de ők leginkább az adott állatot tartók közül kerültek ki.

Tehát Magyarországon annak a valószínűsége, hogy valaki kígyómarásban hal meg, kisebb mint annak, hogy megnyeri a lottó ötöst.

2011. jún. 10. 10:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!