Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Áááá.! Segítség! Ez kígyó...

Áááá.! Segítség! Ez kígyó volt vagy sikló az udvarunkon?

Figyelt kérdés
Gyűlölöm a kígyóféléket!:( Most is kiráz a hideg,ahogy írok róla. Szóval az imént láttam kb.20cm volt és olyan fél centi vastag. Szürkés színű és hosszában fekete csíkok voltak rajta. Villás nyelvét öltögette rám. Jajj..mindjárt megőrülök!Legalább mondja vki,h. nem mérges!
2011. jún. 9. 15:19
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
30%
Magyarországon nincs mérges kígyó nem fog megenni ...
2011. jún. 9. 15:24
 2/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem bosszantod,nem mérges!

Viccet férretéve,valószínű nem mérges,de kép nélkül semmi nem kizárt.

2011. jún. 9. 15:24
 3/44 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak egy sikló volt, néha nálunk is megesik, a kertes házzal jár. :D

Meg egyszer a Balatonban fogtam egyet. :D Na az nem volt vicces.

Amúgy ne piszkáld, akkor csak szépen odébbáll. És tuti hogy nem mérges.

2011. jún. 9. 15:26
 4/44 anonim ***** válasza:
100%
A "kígyó volt vagy sikló?" kérdés teljesen értelmetlen, hiszen a siklók is kígyók. Egyébként valószínűleg egyszerű sikló volt, mindenesetre ne fogdosd (bár ahogy látom, ez a veszély nem fenyeget...).
 5/44 anonim ***** válasza:

szerintem az valami siklóféleség lehet.

Ha a villás nyelvét öltögette, az azt jelenti, hogy szaglászott :)

Amúgy a mérges kígyóknak más a szemük, mint a nem mérgeseknek, azt hiszem.

6/44 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként van Magyarországon is mérges kígyó, de valószínűtlen, hogy a kertetekben belefutnál egybe.
2011. jún. 9. 15:27
 7/44 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon nincs mérges kígyó? Ezt meg honnan vetted?

Magyarországon két mérgeskígyó faj él: a rákosi, illetve a keresztes vipera. Az előbbi nagyon ritka, ma a Hanságban és a Kiskunságban található. A keresztes vipera főként a Zempléni-hegységben, Tokaj környékén és Felső-Tisza vidékén, valamint Zala és Somogy határán él.

De az egyik sem olyan mint amit a kérdező leír.

2011. jún. 9. 15:27
 8/44 anonim ***** válasza:
100%
jaja nagymamám is találkozott már valami vipera félével borsodban , azt nem tudom hogy milyen volt pontosan de, befogták és elvitték a "kígyós emberek" :D
2011. jún. 9. 15:30
 9/44 A kérdező kommentje:
Hát nálunk is megérkezett a kígyós ember.:) Remélem nincs köztetek állatvédő, de apukám kiiktatta. Az udvarra sem mertem volna kimenni azzal a tudattal, h. bárhol ott kucoroghat. Ráadásul hol találtam meg? a másfél éves kisfiam mociján heverészett.:/
2011. jún. 9. 15:34
 10/44 A kérdező kommentje:
Amúgy én is úgy tudom, h. vannak mérgeskígyók Magyarországon, és sosem tudni azt sem mikor kitől szabadul el, vmi veszedelmes házikedvenc. Na jó ez nem az a kategória volt, de gondoltam hátha vmi ilyennek a gyereke...És mi van ha a 6méteres papája is itt tanyázik vhol?:O
2011. jún. 9. 15:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!