Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Nem túlzás amit a békéscsabai...

Nem túlzás amit a békéscsabai Sanyi a kakassal művelnek?

Figyelt kérdés
Már nem tudom sírjak vagy nevessek, de szerintem megérett az emberiség a pusztulásra. Megemlékezés, gyertyagyújtás, temetés egy kakasnak. Őszintén ha én láttam volna a kakast, akkor metszettem volna egy a nyakát aztán mehetett volna a pörköltbe. Komolyan egy kakasról beszélünk, egy haszonállatról. Persze rossz dolog, hogy valaki megrúgdosta, teljes mértékben elitélendő.
máj. 22. 17:46
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
80%

Kicsit érezz már együtt a többi emberrel!

Szoruljon már beléd egy kis empátia!

máj. 22. 20:56
 32/65 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, emlékezz a kilőtt svájci farkasra. Mekkora cirkusz volt akkor is, ma meg már senkit nem érdekel, szerintem a legtöbb habzószájú fotelállatvédő el is felejtette, hogy létezett. Ugyanaz az eset ez is. Ilyenkor megy a felháborodás meg a gyertyagyújtás, mert ettől érzik magukat jó embernek, meg érzelmileg intelligensnek, aztán majd lecseng a dolog, és megy a feledésbe Sanyi kakas is.
máj. 22. 21:03
 33/65 A kérdező kommentje:
31: Az allatkinzás fellépése ellen egyetértek! De jelenleg nem erről szól a kakas sztori. Csak szimplán a kakasról egy megemlekezes egy gyertyagyújtás a téren... Ezzel a sztorival meg nincs empátiám, túlzásnak tartom ahogy sokan mások is. Ha úgy menne egy megemlékezés vagy demonstráció hogy az allatkinzás ellen akkor még en is mentem volna, de itt nem erről van szó es teljes mértékben elvittétek a témát erre. A kakas szempontból meg hogy öregsége végett elpusztult nincs semmilyen érzesem. Csak egy baromfi.
máj. 22. 21:04
 34/65 A kérdező kommentje:
Sőt. Lehet pont azzal ölték meg hogy elvitték a tanyára többi tyúk és kakas kacsa miegymás közé. Simán elkaphatott ott bármilyen betegséget amit eddig nem mert nem találkozott más szárnyassal maximum galambbal. Simán kaphatott colit, trt-t, bármit. Vagy csak szimplán eldurrant az aortája az idegesség miatt a többi állat miatt. Gondolom ott a tanyán nem boncolták fel. :)
máj. 22. 21:07
 35/65 anonim ***** válasza:
94%

Sanyi Kakas nem egy egyszerű haszonállat volt. Volt története, volt egy megszokott helye, a helyiek megszerették, sőt, távolabbi megyékbe is eljutott a híre és eljöttek megcsodálni. Szelíd jószág volt. Létével, egyéniségével hozzáadott valami jót a városunkhoz.

Kultúráltabb országokban volt már katona kutya, könyvtáros macska, kikötői "matróz" macska, akik szobrot vagy egyéb maradandó emléket kaptak, miután (békés körülmények között) távoztak az élők sorából. Ott senki nem hüppög ezen.

Szerencse, hogy a korlátolt felfogásoddal legalább azt feléred ésszel, hogy kedvtelésből nem ölünk állatot.

Sejthető volt, hogy egyszer Sanyit is megtalálja valami félkegyelmű véglény és megfőzi vagy simán agyonüti. Mert itt tartunk. Ez az átlag magyar kultúra... Gyűlölködés, bántás, röhögés a másik nyomorán.

A végtelen ostobaság, "minek gyújtsunk neki gyertyát, úgyis pörköltbe való"... No comment...

Csodálom, hogy szegény kakas eddig is megúszta épségben és nem került hamarabb valami elmebeteg barbár szarházi karmai közé.

Az elkövetőt közkézre kellene adni. Az ilyen aljadékokon nyugodtan kiélhetnék magukat, akik szeretnek rugdosódni.

Én amúgy a cicámnak is gyújtok néha mécsest, mikor hiányzik és teszek virágot az urnájára. Családtag volt.

máj. 22. 23:43
 36/65 anonim ***** válasza:
11%

Túlzásnak tartom, mert semmi keresnivalója nem volt az utcán. Várható volt, hogy ez lesz a vége.

Nálunk is tartanak az utcán csirkét, kakast, ludat.

Mi a vége? Elüti a kocsi, megrugdossák a gyerekek, tesznek ki nekik mérget, vagy elkapja őket valami szintén az utcán tartott kutya.

máj. 23. 06:48
 37/65 A kérdező kommentje:
Madárinfluenza miatt se való szabadtartásba.
máj. 23. 12:58
 38/65 anonim ***** válasza:
75%
Sok embernek még egy kakas SEM csak egy haszonállat és a pörköltbe való. Lehet egy kakashoz is nagyon kötődni, ahogy egy tehénhez, vagy egy malachoz is. Érted a lényeget? Érző lények.
máj. 23. 20:08
 39/65 anonim ***** válasza:
28, dehogy érti...
máj. 24. 06:22
 40/65 anonim ***** válasza:
Pardon, 38*
máj. 24. 06:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!