Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Nem túlzás amit a békéscsabai...

Nem túlzás amit a békéscsabai Sanyi a kakassal művelnek?

Figyelt kérdés
Már nem tudom sírjak vagy nevessek, de szerintem megérett az emberiség a pusztulásra. Megemlékezés, gyertyagyújtás, temetés egy kakasnak. Őszintén ha én láttam volna a kakast, akkor metszettem volna egy a nyakát aztán mehetett volna a pörköltbe. Komolyan egy kakasról beszélünk, egy haszonállatról. Persze rossz dolog, hogy valaki megrúgdosta, teljes mértékben elitélendő.
máj. 22. 17:46
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
76%

Azért nem tartom túlzásnak, mert szerintem nem csak Sanyi kakasról szól egy ilyen megemlékezés. Van kismillió (haszon)állat, amivel rosszul bánnak, kínoznak. Most pont nagyobb publicitást kapott az eset, itt a lehetőség ismételten felhívni a figyelmet.

Tartunk baromfit, szoktam vágni is, a kakaspörköltet is szeretem, de azon én is ki tudok akadni, ha valaki állatot kínoz. Beteg dolognak tartom. Sokkal betegebbnek, mint azt, ha valaki megemlékezik egy számára kedves állatról.

máj. 22. 19:13
 12/65 anonim ***** válasza:
84%

"Ismerek srácot,belerúg a kutyába,röhög milyen menő gyerek,mindig volt nője

"

Majd ha a kutya megkapja nem fog röhögni mert szerintem sor fog rá kerülni. Egy kistestű is eltudja intézni, egyik ismerősöm karját egy puli szedte darabokra mert nem megfelelően bánt vele. Egy kis tacskó harapása is fájdalmas, gondolom az a csicska srác csak ilyen kis kutyákkal mer keménykedni.

máj. 22. 19:17
 13/65 anonim ***** válasza:
42%
Nem tudom ki tesz fel ilyen kérdést, de hogy érzelmi intelligenciája nulla, abban egészen biztos vagyok. Akár még az is kiderülhet, hogy személyesen ismeri a rugdosót, azért védi ennyire.
máj. 22. 19:20
 14/65 anonim ***** válasza:
72%

Nézd, szerintem nem túlzás. Nyilván nem minden kakas kap ilyet, de vannak haszonállatok, akik az ember szívéhez nőnek, miért ne lehetne őket megsiratni?

Napokban pusztult el nagy hirtelenséggel egy anyanyulam, sírt kapott, és a fél délelőttöt végigzokogtam.

Nem kap ilyet akármelyik, vágni is szoktam őket. De ez a nyúl a szívemnek nagyon kedves volt, annak ellenére, hogy haszonállat volt.

máj. 22. 19:47
 15/65 anonim ***** válasza:
79%

Minden állatnak az a célja, amiért tartják. Ha te haszonállatnak tartod akkor az, ha társállatnak akkor az. Én is hányszor megkaptam, hogy "ez csak egy nyúl", meg "pörköltben a helye", amiért én a törpenyulamat több ezer emberhez hasonlóan, nem mint haszon-, hanem mint társállat tartom. Ha a település lakói díszállatnak tekintették a településen, akkor nem haszonállat.

Egyébként az sem szép dolog, hogy "ha én láttam volna a kakast, akkor metszettem volna egy a nyakát aztán mehetett volna a pörköltbe". Oké, utcán van az állat, de egyesek milyen jogon vágnak le olyan állatot, ami nem is az övék, csak mert számukra haszonállat? Ennél csak az volt szebb, amikor egyik ismerősöm dicsekedett, hogy ő levágta a lánya törpenyulát, mert "az a pörköltbe való", a nő meg évek óta társállatként tartotta, olyan volt neki, mint másnak a kutyája.

Attól, hogy szerinted hülyeség, még másoknak nem biztos, hogy az, ha nem is érted, de tartsd tiszteletben mások gondolatait és cselekedeteit. Egy kakas megemlékezése nem az a szint, amiért ki kellene tagadni valakit a társadalomból.

máj. 22. 20:00
 16/65 A kérdező kommentje:

"Nem tudom ki tesz fel ilyen kérdést, de hogy érzelmi intelligenciája nulla, abban egészen biztos vagyok. Akár még az is kiderülhet, hogy személyesen ismeri a rugdosót, azért védi ennyire."

Ahogy már írtam, de ezek szerint olvasni vagy értelmezni nem tudsz, elitélem azt hogy a jószágot bántották. A rugdosókat pedig nem ismerem, hajlektalan alkoholista szarházik voltak, vagyis a beol ezt írta.

A kérdésben arról van szó, hogy miért kell egy haszonállatnak ekkora hírverést csinálni. Nevetséges hová fajul a világ.

máj. 22. 20:00
 17/65 A kérdező kommentje:

"Oké, utcán van az állat, de egyesek milyen jogon vágnak le olyan állatot, ami nem is az övék, csak mert számukra haszonállat? "

Irónia. De igen. Elvihette volna bárki. Nem lett volna lopás maximum attól akitől a piacról elszökött.

máj. 22. 20:02
 18/65 anonim ***** válasza:
75%
Lehet rinyálni, de Ő egy különleges kakas volt, nem egy random pörkölt alapanyag. Ezért emlékeznek róla meg. Tényleg ez a legnagyobb bajod?
máj. 22. 20:03
 19/65 anonim ***** válasza:
85%

Itt szerintem nem a kakasnak szól a megemlékezés. Nyilván van benne sajnálat is, de az erőszakra kell felhívni a figyelmet, ami viszont nem való a társadalomba. Ma Sanyit rúgja fel valaki, holnap meg a 8 éves Marika nénit 2000 Forintért.

Ezért kell erre felhívni a figyelmet. Aki képes bántani egy nála gyengébb, kiszolgáltatott élőlényt (legyen az állat, nő, gyerek vagy egy gyengébb pasi), az nem érdemli meg, hogy a társadalom része legyen.

Én mondjuk instant akasztanám mielőtt nagyobb kárt tesz valakiben, de ugye ezt nem lehet...

máj. 22. 20:07
 20/65 A kérdező kommentje:
Nem ez a legnagyobb bajom, de röhejesnek tartom. De miért ne lehetne más véleményem? :). Kakas az haszonállat, nem babuskagtni, meg megemlekezni kell, hanem megenni.
máj. 22. 20:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!