Bizonyos házi csirkéből miért lesz büdös a húsleves?
Mamám szokott hozni egész csirkét és valami hihetetlenül finom, sokkal lágyabb mint a bolti, a májat meg sem kell rágni, sülés/főlés után olyan lesz, mint a krém.
Jó húslevest lehet belőle készíteni, hát még a tyúkból amit szintén szokott néha hozni.
Ezzel szemben anyósoméknál vágtunk csirkét és kaptunk is 5 darabot. Nagy örömmel felraktam húslevesnek, és amint főni kezdett, nagyon büdös csirke szag lett, pedig ugyanúgy készítettem mint a mamámét vagy a boltit. Vágáskor minden jól ment, hideg vízbe lett áztatva, akár csak a mamáméknál, utána egyből ment is a hűtőbe és másnap már főztem is.
Rákérdeztem milyen táppal lett etetve (szokatlanul nagyobb volt a combja a csirkének) és mondták hogy purina táppal meg hogy milyen hihetetlenül gyorsan megnő tőle. Lehet attól ilyen büdös?
A levesnek is volt erős mellékíze, nem is bírtam megenni, így az összesből rántott húst készítettem, mert úgy alig volt észrevehető.
Ki lett belezve persze, meg tényleg ugyanúgy folyt az eljárás vágás során és tárolásnál is, mint a mamáméknál.
Hogy mennyire volt tisztán tartva azt nem tudom, de amikor a vágás zajlott nem volt kifejezetten büdös vagy sz@ros a tollazatuk.
Kaptunk az elmúlt másfél évben kb 3-4 alkalommal, és az utolsó adag levesnél fogadtam meg, (3-4. próbálkozásnál) hogy még egyszer nem főzök anyóséból…
Mamám hozott már olyat is, amin rajta volt néhány tok, de abból is ugyanolyan finom leves készült.
A másiknak meg… Amint elkezdett főni a hús, mintha csirketelepen lettem volna. A tápra vagy a tartásra tippelek, de nem értek hozzá, gondoltam kiírom, hátha valakinek van tapasztalata pl Purina táppal, vagy a csak táppal való etetéssel, mert szerintem azon kívül nem adtak neki mást.
Mamám folyton ad nekik zöldet, illetve valami nevenincs táppal etetik, aminek szerintem sokkal természetesebb az összetevője.
És befejező táppal etetett?
A kiscsibéknek indító táp, utána nevelő táp és vágás előtt 1-2 héttel befejező tápot kell adni.
.
Az első kettőben lehet antibiotikum (pontosabban antikokcidiosztatikum), és esetleg (?) hús ízét rontó takarmány összetevők is lehetnek.
.
"Vágáskor minden jól ment, hideg vízbe lett áztatva, akár csak a mamáméknál, utána egyből ment is a hűtőbe"
Itt hibáztál. Hiába hideg víz, attól még nem fog hűlni olyan gyorsan annyit.
Illetve lehet nem vérzett ki jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!