Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől olyan finom a tyúkhúslev...

Mitől olyan finom a tyúkhúsleves és a sima húsleves áruházban vett csirkéből miért nem finom?

Figyelt kérdés
2017. dec. 25. 20:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A boltban kapható csirke egyrészt "csirke" - azaz még "gyerek" (ellentétben a tyúkkal, ami felnött, legalább középkorú - és ezért aromásabb a húsa), másrészt a bolti sok táppal gyorsan "felfújt" hús, azaz rengeteg víz van benne, aromaanyagok meg nincsenek.
2017. dec. 25. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
60%
A házi baromfi nem tápon nő fel, hanem kukoricán, zöldön stb. Ezért keményebb és jobb ízű a húsa, mint a tápos csirkéknek.
2017. dec. 25. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
38%

Azért, ha valaki ügyes nagyon jó levest főz nem házi csirkéből is.

Én nem szeretem a tyúkhúslevest. Ha otthoniból van, akkor is csirke korából készítem. Egyébként nekem túl baromfi ízű..

Ha tyúk, akkor legyen pörkölt inkább.


De amitől az otthoni finomabb az nem is annyira a hüs,mhanem a zöldségek. Ha valakink van házi baromfija akkor 100%, hogy van répa, gyökér, zeller stb is..

Nah az ami nagyon más ízű..


( a hús olyan minőségéről, hogy mit evett, mennyi idő alatt nőtt stb egészsegesség szempontjából ms..ez tény..


Egyébként nekem a leves nem lesz más ízű, más ételekben, rántott hús..stb viszont érzem,hogy más..

2017. dec. 26. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
alapanyag azaz a csirke minősége más. egy nagyüzemben táppal etettet csirke íze sokkal rosazabb mint kertes házban kukoricával etettet kapírgáló csirkéké. én például csak nógrád megyei keresztanyám csirkéiből vagyok hajlandó csak enni . máshonnan való csirkékböl nem vagyok hajlandó enni. házilag nevelt disznókból készült kolbász, hurka, tepertő is jobb izű és frisebb is mint a nagyüzemi, 90 es években hoztak be magyarországra féláru csirkéket,amik azért voltak féláron mert nagy halfeldolgozó halászhajókon nevelték öket , és halbelesőséggel etették,ami ugye melléktermékként maradt meg a halak konzerv feldolgozása után. azoknak a csirkéknek halas ízük volt, azok voltak legroszabb izű csirkék, de féláron megvették az emberek egy darabig.
2018. jan. 4. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!