Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerintetek megromlott a...

Szerintetek megromlott a húsleves?

Figyelt kérdés
Tegnap estére lett kész, akkora adag, hogy még reggel is langyos volt. Így nem került hűtőbe. Most néztem rá, bugyog, mintha forrna, és habos a teteje. Megkóstoltam, annyira nem savanyú, hogy kiköpjem, de azért fura íze van. :(
2016. okt. 1. 11:34
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Biztos, hogy meg.
2016. okt. 1. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem meg:(
2016. okt. 1. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
:(
2016. okt. 1. 11:43
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
Mondjuk nem tudom mire számítottál egész éjszakára melegben, melegen kint hagyott leves hogyan ne romlana meg.
2016. okt. 1. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Legközelebb szűrd le egy fém edénybe (másik fazék)

és tedd hideg víz fürdőbe.

A fém jól vezeti a hőt, attól függően, hogy mennyi víz veszi körül, (mosogató beszed, vagy nagy lavórba, stb) és milyen gyorsan melegszik fel, gyakran cseréld le róla a vizet.

1-2 óra, 3-4 vízcsere alatt simán meghűl annyira, hogy elbírja a hűtő.

2016. okt. 1. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó!
2016. okt. 1. 12:04
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

Megromlott.

Egyébként melegen is be lehet tenni a hűtőbe, szóval nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön, csak ne legyen forró.

Ha kiadagolod több edénybe, akkor pedig gyorsabban hűl.

2016. okt. 1. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Az az érdekes, hogy az utóbbi időben csináltunk párszor, házi tyúkból, semmi baja nem lett, ha megvártuk, míg kihűl.

Ez a hús a sparból volt...

Csipetke, tészta stb egyik esetben sem volt benne.

2016. okt. 1. 12:27
 9/10 anonim ***** válasza:
33%

Ha benne hagyod a zöldséget, megromlik.


Én mindig leszűröm, ha kész, a zöldséget, húst, egy külön edényben tárolom. Akkor nem romlik meg reggelig.

2016. okt. 1. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
46%
A húsleves gyakorlatilag egy táptalaj a mikroorganizmusoknak, ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy hol veszed a húst. Ha 12 órán át szobahőmérsékleten tartod, akkor "megbuggyan". A gyors lehűtést javaslom én is, mármint a továbbiakban. Ezt, sajnos ki kell dobnod, mert nem ehető, ha forr.
2016. okt. 1. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!