Húsleves tarjából és kis csirkenyakkal? Segítsen aki tud!
Soha nem készítettem még húslevest, most mégis meg kell próbálnom.
Fél kg sertéstarjám és 4 db pici csirkenyakam van.
Leírom, hogyan készíteném és válaszoljatok, hogy mi a jó, mi a rossz benne. Nem szeretném elrontani :/ :)
Egyébként a kis nyakak nem fognak hamarabb átfőni? Mehet egybe mind?
Szóval a tarját, nyakat hideg vízben fedő nélkül felteszem főni, már az elejétől kezdve kis lángon, majd remélhetőleg egy óra alatt el kezd habozni, amit leszedek. Ezt követően picit sóznám, egész borsit dobnék bele, majd jöhetnek a zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, krumpli, hagyma, karalábé.
Innentől továbbra is lassú tűzön főzném.
Mire megpuhul a zöldség, a hús is jó lesz?
És a nyak nem fő meg hamarabb? Elég picik.
És nem baj, ha a petrezselyem kimarad?
Jah és egy húsleves kockárlt is dobnék bele!
Mennyi víz kell ehhez a leveshez kb? Később ha kevésnek találom, időközben felönthetem?
"tarjából nem szokás levest főzni" Ezen civakodnék...
Mindent jól leírtál, ha így főzöd biztosan finom lesz.
Én a leveskockát kihagynám, inkább megpróbálnék szerezni egy kis fél fej kelkáposztát, de ha nincs, az sem tragédia ennyi zöldség mellett. Feltehetőleg a nyakat hamarabb ki kell venni, de ha szűröd a levest, nem baj ha szétfő.
A vizet a szükséges lémennyiség (adagonként 3-4 deci), plusz 20% az elforrásra, egyszerre tedd hozzá, később nem szerencsés pótolni.
Jó főzögetést!
46%-os: látom, nem sok fogalmad van a fözésröl, mindegyik kommentárod értelmetlen.
Kérdezö: nyugodtan hallgass Dobos Zolira, ö garantáltan tud fözni!
Én ezen a fórumon segíteni szeretnék, nem civakodni,(bár néha muszáj)de, hogy rászolgáljak a bizalomra, (meg rá is érek) megindokolom, mit miért írtam.
Először egy "fél"tarját olvastam, ami átlagos disznónál csontosan testvérek közt is másfél-két kiló. Ennyi húsnál,-hacsak nem ipari mennyiséget főzünk, de ez egy másik történet-nem nagyon van jelentősége 15 deka csirkenyaknak, ha szétfő, hát szétfő. Elég bátran lehet bánni a leves mennyiségével is.
Újra olvasva a kérdést láttam, hogy a tarja "fél kiló", ami ugye jókora ökölnyi darab. itt már képbe jön a csirke is, azt a húst is fel kell adni főtt húsnak, ergo, nem főhet szét. A 3 liter vizet maximumnak javasoltam, ebből fél liter el fog főni, marad kb. hat tányér leves. Persze, ha kevesebb, nyilván töményebb lesz a leves.
Csak az emberfia nem ír le mindent ilyen szájbarágósan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!