Húsleves tarjából és kis csirkenyakkal? Segítsen aki tud!
Soha nem készítettem még húslevest, most mégis meg kell próbálnom.
Fél kg sertéstarjám és 4 db pici csirkenyakam van.
Leírom, hogyan készíteném és válaszoljatok, hogy mi a jó, mi a rossz benne. Nem szeretném elrontani :/ :)
Egyébként a kis nyakak nem fognak hamarabb átfőni? Mehet egybe mind?
Szóval a tarját, nyakat hideg vízben fedő nélkül felteszem főni, már az elejétől kezdve kis lángon, majd remélhetőleg egy óra alatt el kezd habozni, amit leszedek. Ezt követően picit sóznám, egész borsit dobnék bele, majd jöhetnek a zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, krumpli, hagyma, karalábé.
Innentől továbbra is lassú tűzön főzném.
Mire megpuhul a zöldség, a hús is jó lesz?
És a nyak nem fő meg hamarabb? Elég picik.
És nem baj, ha a petrezselyem kimarad?
"mindent úgy csináltam ahogyan leírtam"
Megkérdezhetem, hogy akkor minek írtad ki a kérdést?
Azért írtam le a kérdést, mert kíváncsi voltam mit gondoltok.
De ha egyetlen válasz sem érkezett volna, akkor is megcsináltam volna pont így.
"Nem görcsöltem" :D csak első alkalom volt, de mivel sok mást főztem már, de ezt még nem, így aggódtam, de jött az magától amikor már a tűzhely mellett voltam... :)
Végül került bele petrezselyem is. Elszaladtam egy közeli zöldségesbe. Úgy éreztem, hogy anélkül nem lenne az igazi.
És megpakolta mással is, jó zamatot adni neki.
En mindig tarjabol fozom . 2-3 csontos szelet 50-70dkg kozott van es egy 6 literes fazekban ami szinultig van .
Kb 6-7 adag jon ki belole
Probaltam mar karajbol combol vegyesen de mas az ize .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!