Van még valaki, aki így eszi a húslevest?
A párom családjában az a szokás, hogy először megeszik az üres tányérban a húst (magában), majd utána mernek a tányérba levest és megeszik üresen (vagy zöldséggel)
Én még ilyet sosem láttam/hallottam, és érdekelne, hogy más család is van-e így
Azt hiszem, nálunk fordítva volt, illetve aki nem akart húst enni, nem evett. A csontos húsokat macerás lenne levesben enni, ezért voltak külön. Engem speciel sosem érdekeltek (legfeljebb a csirkenyak, az poénos volt), minimum ropogós bőrrel kellett rendelkeznie a húsnak, hogy feljöjjön 3. helyre az uborka és a krumpli mögé...
Viszont nálunk nem volt üres, illetve zöldséges a leves, volt benne saját készítésű csigatészta :)
Mi is a levest ettük (és esszük ma is) először tésztával és a zöldségekkel, utána a puhább húst főttkrumplival és fokhagyma- vagy paradicsomszósszal, esetleg tormamártással.
A keményebb húsokat ledaráljuk, és "húsfőzeléket" csinálunk belőle mustáros-tejfölös habarással készítve, kevés húslevessel felöntve, zsemlegombóccal.
Ez külön egytál-étel, másnap szoktuk ebédelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!