Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van még valaki, aki így eszi...

Van még valaki, aki így eszi a húslevest?

Figyelt kérdés

A párom családjában az a szokás, hogy először megeszik az üres tányérban a húst (magában), majd utána mernek a tányérba levest és megeszik üresen (vagy zöldséggel)

Én még ilyet sosem láttam/hallottam, és érdekelne, hogy más család is van-e így



2014. szept. 3. 20:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A férjem családjában ez a szokás, a nagyapám és az apám viszont éppen fordítva ette: először a levest tésztával, utána a húst és a zöldséget külön.
2014. szept. 3. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

Azt hiszem, nálunk fordítva volt, illetve aki nem akart húst enni, nem evett. A csontos húsokat macerás lenne levesben enni, ezért voltak külön. Engem speciel sosem érdekeltek (legfeljebb a csirkenyak, az poénos volt), minimum ropogós bőrrel kellett rendelkeznie a húsnak, hogy feljöjjön 3. helyre az uborka és a krumpli mögé...


Viszont nálunk nem volt üres, illetve zöldséges a leves, volt benne saját készítésű csigatészta :)

2014. szept. 3. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
100%
Nálunk először a leves (zöldség, tészta) majd utána a hús, hacsak nem csirkéből főtt a leves, mert akkor azt rántjuk vagy sütjük.
2014. szept. 3. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk fordítva szokás, előbb a leves, aztán a hús (kenyérrel és tormával, vagy ha épp olyanunk van, akkor paradicsommártással és főtt krumplival)
2014. szept. 3. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is fordítva van. Először a leves, utána a hús.
2014. szept. 3. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk először a hús önmagában, utána leves tésztával és zöldségekkel.
2014. szept. 3. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
72%

Mi is a levest ettük (és esszük ma is) először tésztával és a zöldségekkel, utána a puhább húst főttkrumplival és fokhagyma- vagy paradicsomszósszal, esetleg tormamártással.

A keményebb húsokat ledaráljuk, és "húsfőzeléket" csinálunk belőle mustáros-tejfölös habarással készítve, kevés húslevessel felöntve, zsemlegombóccal.

Ez külön egytál-étel, másnap szoktuk ebédelni.

2014. szept. 3. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi nagyjából egyszerre esszük a kettőt. Először szedünk levest, bele tésztát meg zöldséget, és általában mellé egy kistányérra a húst. Van, amelyikünk leszedegeti a husit és beleteszi a levesbe, van, aki mellé eszi, és van, aki utána. :)
2014. szept. 4. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!