Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » "Tyúkozásba" szeretnék fogni....

"Tyúkozásba" szeretnék fogni. Falun lakom, területileg az udvarom bőven van hely. Egyenlőre csak 200db tyúkot szeretnék. Tojások saját részre, ill. eladásra. Kérdésem annyi, hogy mellékes keresetként érdemes vele foglalkozni?

Figyelt kérdés
Főállás mellet (van időm rá) szeretném egyfajta mellékjövedelemként. Nekem is jó, mert lesz tojás, nem kell boltit vegyek, ill. hús... meg hát eladásra is szánnám. Őstermelőit kiváltom, az addig oké. Még a tojásokat is elpasszolom simán, van bőven ismeretség. Mondjuk majd állománycserekor, a tyúkhús eladása az necces...de megoldom majd azt is valahogyan, max élve adom el. Mint ahogy kérdésem is szól, megérné...mellékkeresetnek?

2022. ápr. 2. 20:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg abban az esetben lenne kihasználás, ha annak a terményesnek a csirkésünk lenne az egyetlen "vevője". De gondolom ez nem így van.
2022. ápr. 4. 09:52
 42/75 anonim ***** válasza:
100%
Biztos szokott nekik szántani, terményt betakaritani. Mondjuk ez is egy opcio a cserekereskedelemre csaladon belul? Irtam biztos valamelyik rokona, csaladtagja mezogazdasz vagy férje, felesége, testvére és ő is kiveszi a részét a munkából. Hm? Erre nem gondoltatok?
2022. ápr. 4. 10:34
 43/75 anonim ***** válasza:
73%
De egy picit így valószerütlennek hangzik ez a kérdés azzal a szakmai ártalom elszólásával. Ha oly nagyon szakmai ártalom akkor minek kérdezte? Vagy közvélemény kutatas tesztelessel szakdogahoz, aminek a címe gyk felhasznalok allat haszonállat kategoriaban felelos haszonállat tartás ismereteinek az összehasonlítása gyakorlott mezőgazdászokkal. Szerintem tanulságos szakdolgozat lenne. 😄
2022. ápr. 4. 10:37
 44/75 anonim ***** válasza:
100%
43. Miért olyan valószerűtlen, hogy valaki a főállása mellet még egy kis mellékessel is foglalkozik?
2022. ápr. 4. 10:42
 45/75 anonim ***** válasza:
50%
mert 200 tyúk az erőteljesen nem mellékes kategória.
2022. ápr. 4. 10:49
 46/75 anonim ***** válasza:

44-es nem az valószerűtlen, hanem az, ha minden feltétel adott neki, akkor ennek nem is kéne kérdésnek lennie, ezért írtam hogy valószerűtlen. Inkább tesztelés gyanús.

És az már nem mellékes kategória 200 tyúk. 45-össel ebben szintén egyetértek.

2022. ápr. 4. 13:33
 47/75 anonim ***** válasza:
45,46. Ti mit neveznétek mellékkeresetnek?
2022. ápr. 4. 13:49
 48/75 anonim ***** válasza:
35%

Ha mezőgazdaság területére érted. Pl. idény munka, vagy besegít egy farmon időszakosan 1 vagy 2 órát tojásgyűjtőként. És lehetne sorolni. Ha saját maga tart kis létszámú tyúkot aminél már feleslege van és van rá egy két vevője az mellékes.

200 tyúk nem mellékes munka, és nem is kevés munka.

200 tyúk ellátása, takarmányozási feladatai, higiéniai feladatok, életkor szerinti feladatok, tojás higéniai feladatok, ha nem átvevő helyre viszi, akkor élelmiszerhigiéniai és egészségügyi biztonsági vizsgálatokra is kell küldenie a tojást, amiért szintén fizet, magyarán NÉBIH, hőmérséklet szabályozási feladatok, ha keltetni akarná, de nem akarja, akkor a keltetőben lévő feladatok és lehetne sorolni, az nem pár óra munka. Magyarán nem mellékes. Egész napos elfoglaltságot ad. Pláne ha problémás az állomány. Pl. tyúkok nem akarnak x helyen tojni vagy mindenáron egy helyen és nem ott ahova ő akarta eredetileg hogy tojjanak, és dunszt nem érdekli a tyúkokat az a hely, nekik a másik kell, mert olvasni itt ilyen kérdést is, hogy bejárja az illető az egész kertet és elfárad , tojást gyűjtve, mint a húsvéti tojáskereső játék. pedig valószínűleg kis állománya van, nem 200 tyúk.

Én csak azon kamillázok, ha elmondása szerint minden adott, a szakmai tudás is, akkor miért a gyk-n kérdezi?

Ezért valószerűtlen.

2022. ápr. 4. 14:36
 49/75 anonim ***** válasza:
Ja és lámpás feladatok szlengesítve.
2022. ápr. 4. 14:37
 50/75 anonim ***** válasza:
48. Oké, a 200 tényleg egy kicsit sok, de szerintem azért nem írt kevesebbet, mert attól félt hogy akkor meg inkább lebeszélik róla.
2022. ápr. 4. 14:52
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!