Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Kb 2000nm2 legelőn mennyi...

Kb 2000nm2 legelőn mennyi birka lenne tartható?

Figyelt kérdés
Tartozik a kerthez kb 2e nm2 legelő. Gondoltam, hogy vennék oda néhány racka bárányt, de nem tudom mennyinek biztosítana elég legelőt. Valahol azt olvastam, hogy éves szinten negyed hektárra két birkát kell számolni. Viszont ebbe nem tudom bele számolják e a fű újra növését, stb. Köszönöm a segítséget!

#bárány #legelő igény
febr. 5. 10:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

2 ezer négyzetméter nem lesz elég éves szinten még két birkának sem.

Ha folyamatosan legeltetni akarsz, eleve meg kell osztani, hogy az egyik fele pihenjen. De az utóbbi években olyan gyászos a csapadékhelyzet a legtöbb helyen, hogy nem nő a fű újra sajnos. A birkák tarra fogják rágni a legelőt.

Emellé még nyárra is fog kelleni kiegészítő takarmány, télre pedig főleg.

febr. 5. 10:44
 2/6 anonim ***** válasza:
24%
Egy csomó vagy egy nagyon nagy.
febr. 5. 11:18
 3/6 anonim ***** válasza:
22%
Nekünk a mezőgazdasági suliban azt tanították hogy egy hektár legelő 1000 kiló elő súlyú állatot képes ellátni eszerint max 3-4 juhnak elég 2000 négyzetméter
febr. 5. 11:30
 4/6 anonim ***** válasza:
82%

Olyan kicsi terület, hogy legelőnek sem nevezhető, ha csak két birka legeli, akkor sem tud megújulni.

Az állatok nem csak legelnek, de tapossák is a talajt, és ha kicsi a terület, napi szinten tapossák ugyanazt a területet, néhány hét alatt fűmentessé is teszik.

Ettől még az is jobb, ha karámban tartol néhány birkát, a területet nrg kaszálónak használod, vagy csak időnként engeded rá az állatokat, de folyamatosan takarmányoznod kell azokat, ennyi területen nincs elég táplálékuk.

febr. 5. 14:47
 5/6 anonim ***** válasza:
81%
Hát, szerintem 2000 négyzet-nanométer(nm²) egy kisebb birkának sem elég. De nem vagyok állattartó.
febr. 6. 00:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk 2000nm2 legelőn fél nap alatt végigmegy 90 birka. Szóval olyan 4 birkát tarthatsz rajta kényelmesen.
tegnap 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!