Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » "Tyúkozásba" szeretnék fogni....

"Tyúkozásba" szeretnék fogni. Falun lakom, területileg az udvarom bőven van hely. Egyenlőre csak 200db tyúkot szeretnék. Tojások saját részre, ill. eladásra. Kérdésem annyi, hogy mellékes keresetként érdemes vele foglalkozni?

Figyelt kérdés
Főállás mellet (van időm rá) szeretném egyfajta mellékjövedelemként. Nekem is jó, mert lesz tojás, nem kell boltit vegyek, ill. hús... meg hát eladásra is szánnám. Őstermelőit kiváltom, az addig oké. Még a tojásokat is elpasszolom simán, van bőven ismeretség. Mondjuk majd állománycserekor, a tyúkhús eladása az necces...de megoldom majd azt is valahogyan, max élve adom el. Mint ahogy kérdésem is szól, megérné...mellékkeresetnek?

2022. ápr. 2. 20:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
100%

Ki az a hülye, aki negyedáron adja a takarmányt, pláne ingyen?

Ha így van, akkor nyilván bele kell vágni!

2022. ápr. 3. 22:08
 32/75 anonim ***** válasza:
88%

Miért kapnál te ingyen terményt? Ki az aki neked ennyit csak úgy idaad? Mikor tizenezres takarmányárak vannak. Oké 1-2 zsákot biztos adnak , na de ennyit?

Szerintem te egy álomvilágban élsz.

De ha ennyi minden adott, akkor nem is értem mi a kérdés.

2022. ápr. 3. 22:09
 33/75 anonim ***** válasza:
100%

32-es én se értem a kérdését ezek alapján, ha csak nem szimplán teszteli az ittlévőket hogy ki mennyit tud az állattartásról és szakember az illető.

Mert gondolom nem lopják neki a takarmányt, hanem családban biztos van, aki ezeknek a takarmányoknak az előállításával foglalkozó mezőgazdász. Ha nem tesztel csak ezt tudom elképzelni. Illetve írta hogy szakmai ártalom, sanszos hogy ért ő hozzá,tanulta is, csak részben teszteli a kérdésével a válaszolókat.

Írom ezt úgy, hogy én tanultam a szakmát, és én jeleztem, hogy kérdezze a falugazdászt az őstermelői feltételekről, mert bizonyos tevékenységekhez, kell bizi.

2022. ápr. 4. 08:35
 34/75 anonim ***** válasza:
33%
ha a családból szerezné is: miért kapná ingyen? A munkát, egyebet nem kell megfizetni ha valaki családtag?
2022. ápr. 4. 08:55
 35/75 anonim ***** válasza:
100%
39. Cserekereskedelem, tehát takarmányért tojás.
2022. ápr. 4. 09:02
 36/75 anonim ***** válasza:
33%
nem tudna annyi tojást adni...
2022. ápr. 4. 09:03
 37/75 anonim ***** válasza:
100%
Teljes áron valóban nem, de írta hogy valamilyen okból hatalmas kedvezményben részesül. Tudom, senki nem jótékonysági intézmény, de gondolom nem a csirkés emberünk az egyetlen "felvásárlója"
2022. ápr. 4. 09:11
 38/75 anonim ***** válasza:
0%
magyarán: úgy gondolod, kihasználja a rokonait?
2022. ápr. 4. 09:31
 39/75 anonim ***** válasza:
100%
Nem, hiszen a tojásnak is van némi értéke. Akkor használná ki, ha semmi sem adna a terményért cserébe.
2022. ápr. 4. 09:37
 40/75 anonim ***** válasza:
Akkor használja ki, ha nem fizeti meg a terményt. márpedig az ingyen-negyede némi tojásért piszkosul nincs megfizetve.
2022. ápr. 4. 09:41
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!