"Tyúkozásba" szeretnék fogni. Falun lakom, területileg az udvarom bőven van hely. Egyenlőre csak 200db tyúkot szeretnék. Tojások saját részre, ill. eladásra. Kérdésem annyi, hogy mellékes keresetként érdemes vele foglalkozni?
Figyelt kérdés
Főállás mellet (van időm rá) szeretném egyfajta mellékjövedelemként. Nekem is jó, mert lesz tojás, nem kell boltit vegyek, ill. hús... meg hát eladásra is szánnám. Őstermelőit kiváltom, az addig oké. Még a tojásokat is elpasszolom simán, van bőven ismeretség. Mondjuk majd állománycserekor, a tyúkhús eladása az necces...de megoldom majd azt is valahogyan, max élve adom el. Mint ahogy kérdésem is szól, megérné...mellékkeresetnek?2022. ápr. 2. 20:23
21/75 anonim válasza:
20. De tojást készülsz termelni, méghozzá nagy tételben, amihez bizony kellhet az őstermelői.
22/75 anonim válasza:
200 tyúk nem mellékkereset. rengeteg takarmány, víz, munka hogy tisztán tartsd őket, + állatorvosi költségek, hisz vannak olyan betegségek amik miatt az egész állományod rövid úton odalehet. Plusz az kevés hogy van az udvaron hely, normális hely kell nekik, van ahol elvárják a fedettet is a betegségek miatt, ahogy azt is hogy ha szükséges, az össze állatodat zárt helyen tudd tartani. A takarmánynak szintén megfelelő hely kell, normális hely sem árt ahol tojni tud ennyi tyúk.. és ezek csak a legszükségesebbek.
23/75 anonim válasza:
Ami az élve eladást illeti: szerinted a vevőid repesni fognak hogy nekik kell levágni belezni, kopasztani? Inkább keresnek majd olyat, ahonnan pucolva vehetik a húst.
24/75 anonim válasza:
Mai napig működik, hogy a letojt tyúkokad pár száz forintért eladják.
Általában továbbtartásra.
25/75 A kérdező kommentje:
24.
Persze...így gondoltam eladni, többiek továbbgondolták feleslegesen.
Helyem van. Ól van. Alapanyag van. Mindent is összerakok. Szabadidőm sok van.
Leragadtatok sokan a részletekben.
Takarmányt megszerzem olcsón... Szakmai ártalom :)
2022. ápr. 3. 18:41
27/75 anonim válasza:
"Mai napig működik, hogy a letojt tyúkokad pár száz forintért eladják.
Általában továbbtartásra." Tudom, mi is vettünk: egyszer. nem éri meg a végletekig kizsigerelt állatokkal nyűglődni.
28/75 A kérdező kommentje:
Olcsó= negyed ár, vagy ingyen.
Mint írtam... Szakmai ártalom... Lényegtelen, ez is csak részlet, amibe ne ragadjunk le!
A fő kérdés a lényeg.
2022. ápr. 3. 20:32
29/75 anonim válasza:
28 Ha minden feltétel adott, és a takarmányhoz is olcsón jutsz hozzá, akkor a helyedbe én is belevágnék.
30/75 anonim válasza:
ingyen? tényleg van fogalmad az állattartásról, gazdálkodásról legalább minimálisan, kérdező?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!