Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szerintetek mit kéne változtat...

Lacka256 kérdése:

Szerintetek mit kéne változtatnom az akviba? Meghalt pár halam valami nem okés. Túl sokan vannak? Mivel tudnám kicsit lenyugtatni őket hogy ne legyenek ennyire stresszesek? . Illetve a sera fishtamint milyen rendszerességgel adhatom?

Figyelt kérdés
Az akiban 4serpalazac 5brókátmárna 1red cap törpesügér és 2corydoras van.Algásodik ami nemjót jelent. Nemrég meghalt 1 serpa úszóhólyag gyulladásban és a hím red cap törpesügér párja valamiért. Volt bakteriális kezelés azóta vízcsere is. Kb havonta csinálom a szűrőcserét attólfügg milyen erős még a víz forgatása.Részleges vízcserét kb 2hetente mostmár váltani fogok hogy hetente mert olvastam hogy ilyen kis akviba jobb úgy és szeretik ezek a halak a friss vizet.

2018. máj. 10. 13:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Szörnyülködve olvasom.

A panda coryból valóban 6 mehetne az 54 literbe, a többit MIND ajándékozd el. A 30 literes akvárium tartalmát is. Mindent rosszul csinálsz és semmit nem tanultál róla, ez állatkínzás...

2018. máj. 10. 19:52
 12/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat megfogadom őket!
2018. máj. 10. 20:01
 13/28 A kérdező kommentje:

Bocsi, de még lenne egy kérdésem. Ugye van Brókát márnám serpalazacom és red cap törpesügerem. Ezek közül valamelyik fajt meglehetne tartani és társítani nanohalakkal vagy akár csak ők maradnának vagy egyiksem 54l-es be való? Olvastam, hogy 54l-esbe milyen kombókat ajánlanak:

1.

-1 mézgurámi pár vagy egy sziámi harcoshal

-10 neonhal

-5 törpe szívóharcsa

2.

-10 baroras urophthalmoides

-5 törpe szívóharcsa

-10 red cherry garnéla

3.

-10 endler guppi

-5 törpe szívóharcsa

-10 red cherry

4.

-8 kolibrihal

-5 törpe szívóharcsa

2018. máj. 10. 20:28
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom ki ajánlotta, nekem egyik se szimpatikus. Vegyél egy darab papírt, díszhalinfón nézd meg őket egyesével. Írd ki az ajánlott minimum tartály méretet, a szükséges hőfokot, és a víz minőségi mutatóit. Látni fogod, mekkora eltérések vannak. Én 50 literbe(mert kb annyid van), nem tennék, max 8 halat.
2018. máj. 10. 22:21
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Még a szűrő tipusát nem ismerjük, pedig az egyik legfontosabb kellék.
2018. máj. 10. 22:26
 16/28 anonim ***** válasza:
Ezek közül egyik se jó. Elmondom neked 54 literes akváriumomban van egy sziámi harcoshal és 6 panda cory. Ennél többet nem lehet bele rakni. A te variációid közül egyik se jó. Vegyél egy legalább 100 literes akvát és ott már lehet kombinálni.
2018. máj. 10. 23:04
 17/28 Skid05 ***** válasza:
100%
A törpe szívóharcsát nem javaslom kellő tapasztalat híján semmilyen párosításban. A törpe coryk toleránsabbak, szívósabbak. Ahogy a kolibri+aljzatlakó párosítás is túlzás, nem beszélve a 10 neonhalról a 80-as kiúszótér igénnyel. A tanácsom: bora, az endler, vagy a sziámi közül válassz egy fajt egy kis csapat törpe cory mellé, azt követően, hogy egy jóindulatú akvaguruval felméretted a szűrőd terhelhetőségét. Addig is a mostani állomány kitelepítésén fáradozz.
2018. máj. 11. 00:25
 18/28 anonim ***** válasza:

Hát minden esetre azért nagyságrenddel jobbak ezek a társítások, mint ami most van, bár az igaz, hogy a mostaninál nem nehéz jobbat összerakni.

Nem tudom hol javasolták ezeket, vagy miért nyomatják ennyire pl az otot, de igaz, hogy ha 0-ról akarod kezdeni, akkor ezek a társítások is kompromisszumosak.

1:

Neon felejtős, ezt nem is ragozom tovább, értelmes rajt minimum 80 centi hosszúságú akváriumban lehet úgy tartani, hogy természetes viselkedést mutassanak, és ne stresszeljenek.

Meg nincs az a hőmérséklet, amivel egy bettával együtt lehetne őket tartani, konkrétan megfőnek a betta vizében.

Vagy a betta fagy meg a neonok vizében, szóval sehogy nem lehet összehozni, ez egy kontárkodás.

2:

Sok bajom nincs vele, az oto-knak elég kényesek a kajára, és az emésztésükre is figyelni kell, esetleg törpe corydorasra, vagy akár a mostani panda cory-ra is le lehet cserélni, utóbbi esetekben viszont el kell felejteni a garnélákat. (van ennél nagyobb probléma is)

Túl zsúfolt lenne az aljzat, stresszesek a garnélák,

igazából ez a nanohal + garnéla felállás, legtöbbször úgy életképes, hogy csak valami nanohal, + garnéla, és az aljzatlakókat ki kell hagyni.

Tehát a törperazbóra + garnéla tökéletes felállás, lenne, csak itt jön az a probléma, amit az előbb zárójelesen előrevetítettem.

Nem tudom hogy állsz a vízlágyítással, van e mondjuk egy jópofa RO készüléked, de ezt a törperazbórát magyar csapvízben nem lehet tartani. Komoly lágyítást igényelnek, úgyhogy még a max. tolerancia szintjükön se tudsz belül maradni, ha nem lágyítasz.

3:

Majdnem ugyanaz vonatkozik ide is, mint fentebb.

Elmegy az összeállítás, a guppik lazán tarthatóak csapvízben, az otocinclus érzékenységére figyelni kell, esetleg törpe corydoras-ra lecserélve kevesebb a felmerülő probléma.

Mondok viszont más kritikus dolgot.

Mind a guppik, mind a garnélák elképesztően szapora jószágok, pillanatokon belül túl fognak szaporodni, és erről folyamatosan gondoskodnod kell, hiszen az utódokat nem hogy az alap akvárium nem fogja elbírni, de ha 20 akváriumod lesz 1 éven belül, az se.

Guppikból könnyen tarthatsz csak hímeket, és így részükről a probléma letudva. Már csak pár marék garnélát kell időről időre elajándékoznod.

4:

Határeset, ami a vízterhelést illeti, túl kell biztosítani a szűrést.

Őszintén szólva ha van hova lepasszolni a halakat, akkor én a helyedbe felpótolnám a panda corykat mondjuk 5-re, tennék hozzájuk 10 db hím endler guppit, és csókolom.

Ez, egy hosszú távon fenntartható, életképes , állatkínzás mentes felállás lenne.

A 30-ast meg külön berendezném garnélásnak.

2018. máj. 11. 05:19
 19/28 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat. Akkor még olvasgatok 1napot diszhalon és akvagurun azután elajándékozom a halakat(bár nemtudom hova). A 30l est akkor megcsinálom garnélásnak a nagyobban szerintem guppi hím+ corydoras felallás lesz. Köszönöm a segítségeket tényleg sokat segített.
2018. máj. 11. 05:44
 20/28 anonim ***** válasza:
Nem egy napot, egy hónapot olvasgass. Én is kb ennyit készültem az első akvárium elindítása ELŐTT.
2018. máj. 11. 07:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!