Megörököltem egy 80 literes akváriumot,26 lakója van. Jó ez a létszám, vagy sokan vannak? A többi lent.
Ez sok is, (nem is kicsit) meg még ha kevesebben lennének se lenne jó, mert közel sem ekkora méretbe való halak.
Ha nem nőnek, annak az lehet az oka, hogy a túlzsúfoltság okozta stressz, és a folyamatos kis mértékű ammónia mérgezéstől képtelenek nőni.
Szerintem is sokan vannak a halak és nem mindegyiknek elég a 80 liter. A vitorlás nem csak az a gond, hogy territoriális, hanem magas is lesz. Nem érezné magát jól 80 literben. Az elevenszülők is sokan vannak, és a xifóktól és a mollyiktól válnék meg a méretük miatt.
Keresd meg, milyen faj az algaevőd! Nagyon nem mindegy, mert van olyan, ami pici és békés csapathal, de olyan is, ami túl nagy lesz és túl agresszív és egy is sok belőle.
Ahogy előttem is írták, [link] meg tudod nézegetni a halaid igényeit, kifejlett méretét stb. A halas boltoknak meg ne higgy, 1. nekik az az érdekük, hogy minél több árut eladjanak (ha betegek lesznek, legfeljebb veszel gyógyszert is, jó drágán) 2. nem minden eladónak van megfelelő szaktudása.
Az [link] weblapon vannak ingyenesen letölthető könyvek, amelyek nagyon szépen elmagyarázzák az alapokat. Regisztrálj, töltsd le őket, érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!