Szerintetek mit kéne változtatnom az akviba? Meghalt pár halam valami nem okés. Túl sokan vannak? Mivel tudnám kicsit lenyugtatni őket hogy ne legyenek ennyire stresszesek? . Illetve a sera fishtamint milyen rendszerességgel adhatom?
"havonta csinálom a szűrőcserét"
Szűrőcsere???
Jézusom...
Jól értem tehát, hogy akkor együtt tartasz, egy -még szerinted is- kis méretű akváriumban egy elégtelen létszámú dél-amerikai lágy, feketevizes rajhalat, egy szintén elégtelen létszámú, nagytestű délkelet-ázsiai erősen növényesített aksit igénylő rajhalat, meg afrikai , malawi-tavi homoksügért, aminek önmagában kéne 250 liter nyílt, sziklás-homokos úszótér.
Mindezt havonta nullázódó biológiai háttérrel.
Hát, az az egy 100%, hogy az alga a legkisebb bajod.
Annyira másképp látod, másképp állsz hozzá ehhez a hobbihoz mint pl én (és ahogy szerintem kéne)
hogy olyan iszonyatosan távol áll egymástól az elképzelésünk, hogy ha én most leírnám neked ide, hogy mi a baj, vagy miket kéne másképp csinálni, kiröhögnél.
Akinek meggyőződése, hogy neonhalak élhetnek jól 30 literben, az nem az a kategória, akit én győzködni akarok, mert ez egy szélmalomharc.
Egyébként...
Ha a panda coryból vennél még 3 db-ot, akkor ők maradhatnának az 54-esben.
Az összes (!) többi halnak totál alkalmatlan mind a méret, mind a környezet, mind a társítás.
Akvaristád? A kockázatokról és mellékhatásokról én is megkérdezem a kezelőorvosom meg a gyógyszerészem, de ma már ők sem feltétlenül a valóst állítják. Legyél kétkedőbb, pláne akkor, ha a pénz is ott van a háttérben. Márpedig egy kereskedőnél mindig ott van.
Ha a tanács tőle származik akkor valóban profi, a módszeres rászedésben. Egy 54-esbe egy törpe cory meg egy nanohal csapat optimális(!) szűréssel ideális társítás, ha a coryk egy fajhoz tartoznak akkor bútorozzanak össze az 54-be, a többiektől válj meg minél előbb, sem a hely-, sem a vízkémiai-, sem a társítási igényeiknek nem tudsz eleget tenni. Nem ez a jó irány, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!