Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szerintetek mit kéne változtat...

Lacka256 kérdése:

Szerintetek mit kéne változtatnom az akviba? Meghalt pár halam valami nem okés. Túl sokan vannak? Mivel tudnám kicsit lenyugtatni őket hogy ne legyenek ennyire stresszesek? . Illetve a sera fishtamint milyen rendszerességgel adhatom?

Figyelt kérdés
Az akiban 4serpalazac 5brókátmárna 1red cap törpesügér és 2corydoras van.Algásodik ami nemjót jelent. Nemrég meghalt 1 serpa úszóhólyag gyulladásban és a hím red cap törpesügér párja valamiért. Volt bakteriális kezelés azóta vízcsere is. Kb havonta csinálom a szűrőcserét attólfügg milyen erős még a víz forgatása.Részleges vízcserét kb 2hetente mostmár váltani fogok hogy hetente mert olvastam hogy ilyen kis akviba jobb úgy és szeretik ezek a halak a friss vizet.

2018. máj. 10. 13:07
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Milyen kicsi az a kicsi?
2018. máj. 10. 15:18
 2/28 anonim ***** válasza:

"havonta csinálom a szűrőcserét"

Szűrőcsere???

Jézusom...

2018. máj. 10. 15:48
 3/28 Skid05 ***** válasza:
Igen, ez a szűrőcsere dolog nem hangzik bizalomgerjesztően, könnyen lehet, hogy nitrogén alapú állandó mérgezés az elsődleges problémaforrás. Ha ez egy túltelepített aki – amire vélhetően nem ok nélkül gyanakszol – akkor a stresszes lét hosszútávú kiküszöbölésére egyetlen megoldás van, mégpedig, hogy búcsút veszel a nagy részétől, ugyanis ezen sem a vízcserék sem a vitaminok nem segítenek. A létszámok pl messze nem optimálisak, sem a serpák sem a coryk nincsenek elegen egy csapathoz (viszont az aki teherbírásához képest vélhetően így is sokan), ez is egy stresszforrás. A kórokozók a legyengült immunrendszerű halakkal végeznek, ahhoz meg a stressz és a gyatra körülmények vezetnek. Konkrétabb javaslathoz: 1.: akiméret? 2.: szűrőtípus? 3.: milyen vizet használsz?
2018. máj. 10. 15:57
 4/28 A kérdező kommentje:
54l-es azt elfelejtettem írni. A szűrőcserét úgy értettem, hogy kitisztítom a szivacsot ha már nem forgat eléggé de akvárium vízben,hogy minél több mmóniabontó baci maradjon.
2018. máj. 10. 16:23
 5/28 anonim ***** válasza:

Jól értem tehát, hogy akkor együtt tartasz, egy -még szerinted is- kis méretű akváriumban egy elégtelen létszámú dél-amerikai lágy, feketevizes rajhalat, egy szintén elégtelen létszámú, nagytestű délkelet-ázsiai erősen növényesített aksit igénylő rajhalat, meg afrikai , malawi-tavi homoksügért, aminek önmagában kéne 250 liter nyílt, sziklás-homokos úszótér.

Mindezt havonta nullázódó biológiai háttérrel.

Hát, az az egy 100%, hogy az alga a legkisebb bajod.

2018. máj. 10. 16:24
 6/28 A kérdező kommentje:
A törpesügér egy párban volt őket úgy kell tartani. Van egy 30lietes akvim kb 6darab neonhallal 3corydorassal gyönyörű és semkmi bajuk onnan godnoltam hogy nagyban túl sokan vannak..Gondoltam hogy a serpákat átrakom, de félek hogy neonokat csipkednék,mert egymást is szokták. Szóval szerinted elkéne ajándékoznom pár halat? és ha igen melyiketket? Corydorasbol panda van és black venezuela szeretnék még venni mert 54l-esbe elv min.4 darab kell. Az akvaristám mondta még anno, hogy nincsenek sokan és ért hozzá profi. ( csak ugye őis ember és elakarja adni a halakat gondolom) . Bocsi a helyesírási hibákért. remélem érthető
2018. máj. 10. 16:34
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Annyira másképp látod, másképp állsz hozzá ehhez a hobbihoz mint pl én (és ahogy szerintem kéne)

hogy olyan iszonyatosan távol áll egymástól az elképzelésünk, hogy ha én most leírnám neked ide, hogy mi a baj, vagy miket kéne másképp csinálni, kiröhögnél.

Akinek meggyőződése, hogy neonhalak élhetnek jól 30 literben, az nem az a kategória, akit én győzködni akarok, mert ez egy szélmalomharc.

Egyébként...

Ha a panda coryból vennél még 3 db-ot, akkor ők maradhatnának az 54-esben.

Az összes (!) többi halnak totál alkalmatlan mind a méret, mind a környezet, mind a társítás.

2018. máj. 10. 16:41
 8/28 A kérdező kommentje:
Tényleg máshogy gondolkodunk azért köszi a segítséget szerintem elajándékozok a halakból.
2018. máj. 10. 16:46
 9/28 anonim ***** válasza:
76%
nem másként látjuk, hanem hiányzik a tudásod. 30 literbe nagyon nem való neonhal...
2018. máj. 10. 17:02
 10/28 Skid05 ***** válasza:

Akvaristád? A kockázatokról és mellékhatásokról én is megkérdezem a kezelőorvosom meg a gyógyszerészem, de ma már ők sem feltétlenül a valóst állítják. Legyél kétkedőbb, pláne akkor, ha a pénz is ott van a háttérben. Márpedig egy kereskedőnél mindig ott van.

Ha a tanács tőle származik akkor valóban profi, a módszeres rászedésben. Egy 54-esbe egy törpe cory meg egy nanohal csapat optimális(!) szűréssel ideális társítás, ha a coryk egy fajhoz tartoznak akkor bútorozzanak össze az 54-be, a többiektől válj meg minél előbb, sem a hely-, sem a vízkémiai-, sem a társítási igényeiknek nem tudsz eleget tenni. Nem ez a jó irány, hidd el.

2018. máj. 10. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!