Hogyan növelje a ph értéket az aquarium bán? Csak profi aqvaristak válaszát várom!
Persze annyira menő mindig a kormányra fogni. Ha mszp lenne, akkor ezek a mai fiatalok mszpsek. Mondjuk én minden pártot utálok, főleg a jobbikot.
Amúgy te kesves nem akvarista válaszoló nem tudom mit kötekedsz, én csak azt kérdeztem meg, hogy mivel mérte a ph-t, amit még mindig nem árult el a kedves kérdező.
Arra voltam kíváncsi, hogy csepegtetős-e, te okos. És amint látom az. Ezzek nem mindig pontosak, jó lenne, ha szereznél indikátor papírt
És ha a c után pont van, akkor magyarban 'cé'-nek mondjuk, angolban 'szí'-nek. :D
Annyi is elég lett volna, ha ő írja, hogy csepegtetős.
De a VAJONt elcseszted.
Ja azt el.de téged szépen elküldött a "csudába"
Az a kis mondat azt jelenti vakard meg a heremet.
Te azt tudtad h az o görögök nem tudtak magyarul?
Egyébként nem csak két nyelv létezik...a c a latin nyelvekben sokszor
K.
hmmm...ééés, hogy valami hasznosat is olvasson szerencsétlen kérdező:
szerintem ha minden más érték stimmel, akkor ezzel se lesz probléma.
igazából ezek a szuper ph tesztek amiket ma árulnak soha a büdös életben nem fognak pontos értékeket adni.
saját példám:
én neptun csepegtetős tesztet használok (mert csak hozzávetőlegesen érdekelnek az adatok, ha látványos eltérés van az úgyis gáz már és nem mellesleg észre is veszem a halaimon, de 1-2 pontnyi eltérés meg belefér...szal érted :))
na szal a neptun tesztem szerint a ph értékem 7,5+os...
lakmusz teszt szerint pedig 7es a ph-m, ami azért érdekes mert a csepegtetős tesztem már szinte lilára színeződik szóval 8 fölött kéne az alapján lennie :)
én valamiért a jó öreg és nem mellesleg nagyon jól bevált lakmusznak hiszek ph tekintetében :)
annak idején gyógyszertárban vettem...nézd meg te is hátha lehet még kapni :) szerezz be egy csomag mezei lakmuszpapírt, hozzá színskálával aztán azzal is mérd le, hogy milyen értéket mutat.
nagyon gyanús nekem, hogy a teszted valamit nem gyengén félre mér -.-
és mielőtt valami "intelligens" gyépés belekötne a helyesírásomba...előre megjegyzem, hogy magasról teszek az ilyesmire online kommunikáció esetén -.-
Nagyon köszönöm az egyetlen értelmes választ.utana nézek.
Jó arc vagy
kis kieg az előzőhöz (csöppet fáradt vagyok már és ez így lemaradt valahogy):
igazából ezt az API márkát nem ismerem DE ahogy nézem elég érdekes és nehezen behatárolható színskálát használ...
én személy szerint nem bíznék meg benne, mert ilyen színskálával gyakorlatilag lehetetlenség akár csak megközelítő pontossággal behatárolni a kapott értékeket -.-
kom nem értem ezeket a szuper teszteket...hamár egyszer gyártanak ilyet, akkor legalább használható színskálát is mellékelhetnének...elképesztőek ezek a gyártók -.-
sőt, hogy tovább menjek...nem is lényeges a pontos érték lemérése, mert azt csak laboratóriumi körülmények között lehet elkövetni...de megközelítőleg pontos értékeket illene tudnunk mérni. én pontosan ezért egyre inkább a tesztcsíkok felé húzok. megközelítőleg pontos értékeket azokkal is lehet mérni. könnyebb őket kezelni, nem kell méricskélni. és a legfontosabb, hogy jóval olcsóbbak és semmivel sem mérnek rosszabbul, mint a csepegtetős módszerek...azok is ugyanúgy pontatlan értékeket mérnek és a papír tesztcsíkokkal is ki lehet mutatni már az olyan komoly problémákat, amiktől bármi baja lehet a halacsoknak...
Értem.igazabol nem használtam soha azelőtt csak most kezdtem vele mentegetni.elegge körülményes.a szín skálán nehéz behatárolni az értéket.de akkor ezek szerint nem vagyok béna csak a teszt gyengülés.
Beszerzés egy másikat.koszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!