Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez a világítás így lehetséges...

Ez a világítás így lehetséges vagy felejtsem el?

Figyelt kérdés

Van egy T8as 2X30wattos fénycsővem és van 4 foglalat 90cm hosszú a 2foglalat közötti hely oda gondoltam 2X2db kompakt fénycsövet 1-1et a foglalatokba azt persze kicserélném 2G11-es foglalatokra, és akkor lesz 4X36wattom vagyis 4db kompakt fénycsövem a 2X30wattos T8-as csövek helyett.

Lehetséges vagy nem...

2013. márc. 31. 20:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nincs benne, mert enne a leírásában ez szerepel : [link]

Nagyferekvenciás elektronikus fénycsőelőtét 2db 39W-os T5 fénycső vagy 2db 36W kompakt fénycső működtetéséhez.

Úgyhogy nincs benne milyen OLCSÓ előtét jó hozzá??

2013. márc. 31. 21:45
 12/18 anonim ***** válasza:

Közben a kérdésemre jött választ is olvasd el!

Szerintem várd meg hogy lemenjen a húsvét, aztán kérdezz meg valami hozzáértőt, mondjuk egy boltban, vagy villanyszerelő ismerőst.

2013. márc. 31. 21:50
 13/18 anonim ***** válasza:

"Van egy T8as 2X30wattos fénycsővem" Akkor tisztázzuk. Mid is van? 1 fénycső nem lehet 2*30W os. Szóval vagy előtéted van, vagy armatúrád, vagy csak egy fénycsöved?

Amit le bírtam szűrni, ami talán ésszerű lenne, hogy van egy armatúrád, és a fénycsöveket ki akarod cserélni. Amennyiben ez így van, felesleges info hogy milyen csövek voltak benne, és milyen foglalattal.

Szóval a lényeg hogy a 2G11 jó választás. Közterületeken, gyáraknál alkalmazzák mint közvilágítás. Rosz hír hogy előtét kell hozzá. Nos csak futólag láttam amiket linkeltél előtéteket, így nem mondom rá hogy konkrétan rossz, de mindjárt megnézem. Azomban fontos hogy ide egy sima fénycső előtét nem lesz elég. Vásárlásnál konkrétan kérdezz rá hogy "álmaid fényforrására" megfelelő lenne-e? Gondolod, akkor a melóhelyen megnézhetem mi milyet használunk.

2013. márc. 31. 22:24
 14/18 anonim ***** válasza:
Jó amit linkeltél előtétnek. De tényleg meg is tudom neked nézni csak keddig kell várni. :(
2013. márc. 31. 22:33
 15/18 A kérdező kommentje:

Na szóval igen egy armatúrám van így néz ki nem saját kép: [link]

és azt akarom hogy a fénycsövek helyett legyen 2-2ilyen kompakt: [link]

A régi fénycsövek helyére raknám mivel ott van 90cm hely és a 2 kompakt 82centit foglal.

Kell hozzá 4 ilyen foglalat: [link]

Meg kéne valami olcsó de jó előtét. Ennyit tudok.

Gondolom hálózati kábel: [link]

Mi kell még hozzá?

2013. ápr. 1. 11:01
 16/18 anonim ***** válasza:
Az armatúrát be kell kötni ha az nincs bekötve. De ahhoz egy háztartási dugvilla, és "x" méter 3*1 es MT kábel kell. (így kérd a boltban) Ugyanis amit linkeltél abban nincs földelés,(ami nagyon fontos főleg akváriumnál) drága is, és még vágnod is kell. Ha ügyes vagy akkor a többi vezetéket ki bírod szedni az armatúrából. De ha igényeset akarsz, akkor vehetsz hozzá vezetéket is. Neve 0,75-ös MBCU. Így a foglalatokat is be tudod kötni. Más nem kell. Viszont ha ez így bonyolult akkor Inkább keres fel egy helyi szakembert. Szakmámból adódóan nem ajánlhatom hogy megcsináld magadnak.
2013. ápr. 1. 12:24
 17/18 A kérdező kommentje:

Az armatúra T8as fénycsőhöz van nem kompakt fénycsőhöz.

Kéne valami olcsó de jó elektronikus előtét 2db 2X36wattos lenne jó. nem tudsz esetleg olyat nekem? :)

2013. ápr. 2. 11:25
 18/18 anonim ***** válasza:

Bocsánat nem felejtettelek el. Picit komplikáltabb a dolog.

Szóval az a helyzet hogy gyújtónk sajnos nincs a cucchoz, még raktáron sem. A mi lámpáinkban ami van gyújtó még csak köszönőviszonyban sincs azzal amit linkeltél. Ugyanis még az egyiptomiak szállították mikor végeztek a piramis építéssel. (nekik már nem kellett)

[link]

[link]

[link]

Jó régi "akármiacsuda" is ez. :D

Ez pont úgy néz ki mint amiből nem sajnálták az anyagot. Soha nem is kellett cserélni. Ezért sem tartunk belőle.

Viszont, ha veszel foglalatot akkor kérdezz rá hogy jár e hozzá az a csipesz, amibe a fénycső végét kell bepattintani. Ugyanis maga a foglalat nem képes megtartani a fénycső súlyát vízszintes helyzetben, így könnyen kibillenhet. Remélem azért tudtam segíteni. És bocsánat hogy várakoztattalak.

2013. ápr. 7. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!