Ebbe az akváriumba milyen szűrőt lehetne belerakni?
Erről lenne szó: [link]
Nagyon tetszik, tökéletes hely lenne tigris garnéláknak.
Milyen világítást, illetve ami a legfontosabb, szűrőt ajánlotok bele? Van olyan, ami belefér ilyen magasságú akváriumba?
Én ilyet raknék bele:
Elvileg ezzel is működne:
De ehhez még kell egy légpumpa is, amivel együtt drágább, mint egy motoros (első link) szűrő, és egy motoros szerintem megbízhatóbb is.
Ráadásul a légpumpa hangos is, mármint viszonylag az.
A világítás kérdéses, nem könnyű jó megoldást találni.
Gondolom nem akarsz több tízezret költeni valami dizájnos csodára, viszont a legtöbb lehetőség, ami egy ilyen típusú akváriumhoz használható is, elég drága.
Én 2 db ilyen 6 wattos csövet vennék, és a vízfelszín fölött rögzíteném valahogy. (tapadókorongokkal pl):
Szerintem ezzel járnál a legjobban. Fehér színben!
Első! Nem olyan kicsi ez a hely!
Ekkora alapterületű akváriumok 40 literesek szoktak lenni, és a garniknak ez számít igazán.
És egy viszonylag kis belső szűrő igazán nem foglal sok helyet.
Ráadásul egy kis garnélás akvárium miatt ennyit barkácsolni, ahhoz fanatikus barkácsolónak kell lenni. :)
De végül is az is lehetőség.
És egy ekkora alapterületű akváriumban (még ha literre csak 18l-es) meg bírja forgatni a vizet?
Közben eszembe jutott, hogy mi lenne, ha két ilyet raknék a két hátsó sarokba: [link]
Vennék hozzá egy légpumpát, és a két szivacsszűrő 1 pumpáról működhetne. Mit szóltok hozzá?
Világításnak mit ajánlotok? Gondolom valami gyengébb is elég lenne, mert alacsony a vízszint.
A szivacsszűrő se rossz megoldás, de az aztán egyáltalán nem forgatja meg a vizet, az kizárólag biológiai szűrésre jó, mechanikaira alkalmatlan. A légpumpa pedig ugyanúgy hangos lenne, mint a talajszűrő esetében.
Világítást pedig linkeltem, annál egyszerűbbet nem találsz, csak ha kirakod az aksit a napra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!