Szerintetek mit tegyek megvettem az aljzatot, a növényeket és a garnélákat az akváriumba, de arra nem gondoltam, hogy ennyire fel fog kavarodni és most nem tudom belerakni a garnikat?
Hol vetted az aljzatot és mennyire mostad át?
Nem mindegy, ugyanis ha a Tüzéptől vetted (onnan a legolcsóbb) kis adagokban kell átmosni egészen addig, amíg a felkavart víz áttetsző nem lesz.
De ha díszállatboltból való az aljzat, akkor is át kell mosni.
Egyébként meg - ha stimmel az aljzat -, akkor a szűrőt bekapcsolva kell üzemeltetni az akváriumot (a szűrőt később sem kapcsolhatod ki!)
Ha tiszta az aljzat, le fog tisztulni a víz is, csak menjen a szűrő folyamatosan.
Garnélák.... hát nem tudom. Szerintem elhamarkodtad egy kicsit.
Ugyanis az akváriumnak kb. 2 hétig kell működnie garnélák nélkül - amíg a növényes-baktériumos-vizes biológiai egyensúly beáll.
Ezért is kell 2 hétig minimum üresen járatni az akváriumot, ezt minden ilyen kérdésben leírjuk.
Most egy vödörben tarthatod a garnélákat amíg le nem ülepszik a víz. A szűrőnek az akváriumban kell mennie. Ha szerencséd van, nem pusztulnak el addig, de minden esély megvan rá. Ráadásul az akváriumban sincsenek még lebontóbacik, tehát ott is feldobhatják a pacskert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!