Egy 20 literes akváriumba szeretnénk növényeket szaporítani a leendő akváriumhoz. Mit tanácsoltok?
Öcsémmel együtt úgy döntöttünk, hogy szeretnénk akváriumot (külön-külön). Mindketten úgy csináltatjuk, de kb. még egy-másfél hónap múlva lesz kész. Neki egy 60, nekem egy 90 literes. Sokat olvastuk a gyakorikérdések akvarisztikai kérdéseit és egy csomó hasznos dolgot találtunk. Ezért írok most ide.
De nem is ez a lényeg! Arra gondoltunk, hogy költségkímélés címén egy kölcsön 20 literes akváriumban növényeket nevelgetnénk, majd szétosztanánk a két akvárium között. Megvalósítható?
Ehhez kérnénk segítséget!
Adott az akvárium (20 liter)
Kölcsön világítás (30 cm-es neon)
Mi kell még?
- talaj (milyen?)
- CO2: házi készítésű (1,5 literes pet palack, gumicső, cukor, élesztő és langyos víz)
- fadarab (kifőzve, beáztatva)
- tápanyag (kell-e, ha igen akkor milyen, hogyan adagolva?)
- hőmérő ???
- növények (mit ajánlotok?)
- anubias
- vallisneria
- microsorium
- cryptocoryne
- mohák
- egyéb???
Bocs a terjedelem miatt!!!
Előre is köszi!
Lassan nőnek ezek a növények amiket írtál.
Gyorsabban nőnek pl: Hydrocotyle leucocephala, Indiai vízicsillag, Tüskéshínár, Vízi hortenzia, Rotala, Ludwigia repens, Hemianthus micrantemoides
Fény, mondjuk ez:
Legyen mondjuk benne egy jó minőségű talaj: [link]
Hozzá egy erős világítás, én is olyan 25 watt körül gondolkoznék mint hable.
Én még egy kis szűrőt is tennék bele ami azért forgatja a vizet, meg mondjuk arra is jó hogy beoldja a CO2-t. Fűtés is célszerű, ezek a növények szeretik a 25 fok körüli vizet. Ja és mégvalami, ajánlott lágyított vízzel keverni a mostanit mert azt könnyen savasítani és kedvezőbb a növekedéshez.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!