FONTOS! Ez miért van? Többi lent!
Nekem is eheim szűrőm van, de nem pont olyan szerintem.
Az enyimen van ilyen kör alakú bigyó a tetején, amit lehet ugye jobbra-balra állítani, h merre fújjon, és föl-le. Azzal változttható a sodrás erőssége. Aztán kilóg egy cső fölfele, amin a levegőt szívja be, és az a cső nálam olyan 20centis kb, a vége meg kilóg az akváriumból.
Azt vettem észre, hogyha áll a szűrő, akkor fújja a levegőt, nagyon sok buborék van tehát azt egyből látnád ha fújná. Viszont ha elfektetem a szűrőt, akkor nem fúj levegőt, csak a vizet.
Nekem el van fektetve, mert csak úgy fér be magasságba, a legnagyobb eheim szűrőm van, de az akváriumom nem elég magas, szóval így levegőt nem fúj, csak vizet forgat, viszont a halaknak így is jó. Nincs levegő hiányuk.
Azt lehet látni hogyha a halak szenvednének, akkor felmennének a víz tetejére onnan kapkodnák a levegőt.
Szóval sok esetben elég az is ha csak forgatja a vizet, úgyis jut a vízbe valamennyi oxigén.
Szal ha nem tudod megcsinálni, hogy levegőt fújjon, lehet az se gáz, mert nálam se fúj és több éve élnek benne a halik boldogan.
300L teljesítmény túl kicsi a venturihatás kifejtéséhez, hacsak nem teszed közvetlena vízfelszínre, amennyire csak lehet.
Továbbá ha el van dugulva (vedd ki a tengelyt, alaposan takarítsd el) akko a csökkent teljesítmény miatt ez fokozatosan igaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!