Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen halakat javasoltok?

Milyen halakat javasoltok?

Figyelt kérdés

A lehető legszínesebb, "legvegyesebb" akváriumot szeretnék összeállítani. (A halak sokszínűségét illetően)

Milyen halakat, esetleg hány darabokat ajánlotok belőle?

Kijegyzeteltem már egy jó pár oldalt magamnak, h melyik halnak mi lenne a legideálisabb, de most úgy érzem, h besokalltam, ezért kérem a segítségeteket.

Először gurámis akvát szerettem volna, aztán átnyergeltem az apróbb rajhalakra, lazacokra. Most már nem tudom :)

Az akvárium 430l-es

Lávakővel, faágakkal, rengeteg növénnyel, sok bújóhellyel és szép nagy kiúszóhellyel rendelkezik.

A növények most már nagyon szépen nőnek, úgyhogy már tenném bele a halakat :)

Köszönöm!

tegnap 18:46
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
A guppi az jó
tegnap 18:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Meg a platti is
tegnap 18:53
 3/6 Tevenyereggyarto ***** válasza:
80%

Afrikai sügéreket akartam írni, de látom növényes szóval azokat inkább ne :)) Esetleg ami afrikai felállás lehet az egy pár vagy hárem bíborsügér vagy meggyhasú sügér, szintén alulra egy csapat kistestű Synodontis/ hátonúszó-/ tollasbajszú harcsa raj, fennebb meg kongólazacok meg hasonlók.

Ha lágy a víz (kb 10 nk vagy akár kevesebb) akkor pontylazacokat s úgy általában dél-amerikai fajokat ajánlom. Mondjuk egy pár vagy hárem valamilyen törpesügér (Ramirezi vagy Apjstogrammák), páncélosharcsák, pontylazacok, mindenből van ezer faj többé-kevésbé egyforma igényekkel.

Ha törpesügérek helyett/ mellett mondjuk vitorláshalakat szeretnél akkor pontylazacokból nagyobb fajokat válassz amik nem nőnek kisebbre kb 5 cm-nél, lehetőleg nem is karcsú alkatúak.

Ha kicsit keményebb a vized (15 nk körül) akkor ázsiai fajok mint gurámik vagy paradicsomhalak, vízközre békésebb márnák s razbórák (pl: rombuszsávos, ékfoltos), alulra Pangio csíkok. Vagy ha kicsit gyorsabb folyású a rendszer akkor dániók, kalászhalak/ szivárványhalak s kisebb Botia csíkok.

Szintén ázsiai vonal a palacsinta algázók és kolibrihalak ha hűvösebb vízzel dolgozol.

Ha kemény vized van (~20 nk) akkor elevenszülők minden mennyiségben mehetnek. S igazából belőlük lesz is minden mennyiségben ha vannak hímek s nőstények is.

Talán egyszerűbb lenne ha kiválasztanál legalább egy fajt amit mindenképp szeretnél s a többit hozza igazítod.

Keresgélni-okosodni én rendszerint ezeket ajánlom:

[link] , [link] , [link] , [link]

tegnap 21:19
 4/6 anonim ***** válasza:
72%
Nem a kérdésre válaszol de hasznos. Fokozatosan népesítsd be. Az egyedszámmal arányos a problémák súlyossága. Minden ütem közt tarts néhány hét szünetet hogy lásd mit bír a rendszer. A frissen telepített növények kezdeti burjánzása is le fog állni ha elfogy a tartalékuk és nincs rutinod a megoldásra.
tegnap 21:31
 5/6 anonim ***** válasza:
85%
Ha tényleg színeset és vegyeset akarsz,akkor pontylazacok.Mellé rakhatsz néhány szép L-es harcsát meg corykat.A világítás összetétele lényeges, hogy igazán szépen mutasson a sok apró hal.
ma 09:48
 6/6 anonim ***** válasza:

#5-ös válaszoló dél-amerikai verziója mellé még egy alternatíva:

Délkelet-ázsiai biotóp.

Az aljzatra csík félékkel, bóciákka, középre razbórákkal, vagy márnákkal, felülre dánió félékkel.

Hogy konkrétan mit mivel, meg miből mennyit... az rajtad is műlik, mi tetszik.

[link]

Itt élőhely szerint is tudsz szűrni.

A hasonló vízigényekre figyelj! (hőmérséklet, keménység...)

ma 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!