Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől zúg az új szűrő?

Mitől zúg az új szűrő?

Figyelt kérdés
Ma vettem egy eheim pick up 60-as szűrőt , hogy nyugodtan tudjak aludni, viszont iszonyat hangos, nagyon zúg. Szeretnék végre aludni az akváriumtól, de már elég régóta nem bírok.

tegnapelőtt 23:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Levegő is szorulhatott bele, rázd meg egy kicsit, menet közben, a víz alatt.

Vagy akár szét is szedheted, szintén, végig a víz alatt, nyomkodd ki a szivacsot, rázd meg a szűrő fejét.

Vagy lehet, hogy hozzáér a szűrő az üveghez.

Bár egy új szűrőt még jól kéne tartania a tapadókorongoknak, (tehát elvileg hátrafelé nem érhet hozzá), ellenőrizd, hogy oldalt se érjen hozzá.

Biztos, hogy a szűrő a hangos, nem a buborék, amit kinyom?

tegnap 08:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Levettem a légtelenítőt is, de ugyanolyan elviselhetetlenül zúg, egyszerűen kibírhatatlan. Megpróbáltam a szivacsból kinyomkodni a levegőt, de semmi változott.
tegnap 09:10
 3/9 anonim ***** válasza:

És ha hozzáér a szűrő az uveghez, ahogy az 1 es mondja?

Tedd más szobába, de ahol éri napfény

tegnap 09:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes. Vedd ki, szedd szét teljesen, nézd meg a rotort, a tengelyt, mindent, hogy nem sérült e.

Forgasd meg a tengelyt, nem szorul e. (a mágnesesség nem szorulás)

Indítsd el egy kicsit szárazon, (ne sokáig) és nézd meg, rezonál e, vagy hangos e.

Ha még akkor is hangos, akkor ha boltban vetted, én visszavinném, hogy valami gyári hibás, mert rendellenesen zúg.

Gyakorlatilag némának kéne lennie.

Illetve... a víz, sok rezgést elnyel, de ez a rezgés nem szűnik meg csak úgy. Ha az akvárium stabil alapzaton van, masszív bútoron, elnyelődik ez a rezgés.

De ha ez a gyenge kis rezonancia átadódik egy gyenge tákolmány bútornak, aminek mondjuk a hátulja 3 mm-es lazán felrakott farostlemezből van, az membránként viselkedhet, felerősítheti a rezonanciát, egy mély monoton zúgássá.

Ezt is ki lehet szűrni azzal, ha külön kapcsolod be a szűrőt.

Szedd szét, előbb győződj meg róla, nincs e sérülése.

Nem tudom, ez kerámia vagy acél tengelyes, a kerámia elpattanhat, az acél elgörbülhet, ezt ellenőrizni kell.

Ha a tengely rendben van, külön, mondjuk egy vödörben, vagy szárazon teszteld. Akár szivacs nélkül, hogy ne bonyolítsd.

Aztán ennek függvényében, meglátod a továbbiakat.

Sok éves, elkopott tengely, esetleg elhajlott tengely szokott ilyet csinálni.

tegnap 09:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Lehet hibás. Ha netről vetted vissza lehet küldeni.
tegnap 09:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nem rendeltem.
tegnap 10:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy szűrő zúg ha pl. a kábellal át adja a rezgést a tetőnek, serceg ha a szivacsból levegőt szív, zörög ha az áramlás szabályzó le van fojtva, búg ha hozzáér az üveghez.
tegnap 10:31
 8/9 A kérdező kommentje:
Kivettem a szűrőt és a szabadlevegőn bekapcsoltam. Zúg, de kegyetlenül. Nem tudom, hogy mi a hibája. Érdemes lenne kicseréltetni? Van rá garanciám.
tegnap 12:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Nyilván, ki kell cseréltetni! Ez nem normális!
tegnap 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!