ÁLLATBARátok! Mi is kínozzuk az állatokat (? )!
Szeretném a figyelmeteket felhívni egy roppant sajnálatos dologra: mi is részesei vagyunk az állatkínzásnak, mi is támogatjuk azt. Íme egy videó, hogy a 'tudósok' mit művelnek az állatokkal, csak hogy mi kozmetikai szereket használhassunk: http://www.youtube.com/watch?v=SmJh_YO7i18 (CSAK erős idegzetűeknek!!!). És 2 érdekes cikk: [link]
ÉRDEMES ELOLVASNI!
Szerencsére van megoldás. Rengeteg olyan termék van, nagy nevek is, amelyek nem folytatnak állatkísérleteket, hanem más- egyébként olcsóbb és biztonságosabb- kísérleteket végeznek. Íme egy lista, amely leírja, hogy mely cégek végeznek és melyek nem végeznek kísérleteket állatokon:
[link] Szerencsére olyan nagy nevek, mint az Avon, az Oriflame, Nivea, a Lush, az Yves Rocher, a DM saját márkája és még sokan mások nem tesznek ilyen kegyetlenségeket, így az ő termékeiket nyugodt szívvel vásárolhatjuk. Kérlek, ha szívügyednek érzed, akkor vásárolj olyan termékeket, amelyek nem tesztelnek állatokon, ez a legkevesebb amit mi tehetünk. A link is írja, de külön kiemelem, hogy ŐKET mellőzd!!!: [link] search_list_icons.aspx?Donottest=-1&Product=0&Dotest=8 Sajnos igen nagy nevű cégek nem törődnek ezzel:(
(Ha már egy embert sikerül meggyőznöm, és felnyitnom a szemét, azt is nagy szerencsének érzem.)
Sminkelek, rendesen tisztálkodom és mindezt meg tudom oldani olyan termékekkel, amelyeket nem tesztelnek állatokon. Egy kis utánajárás, egy kis odafigyelés, plusz 1 perc, amíg megnézem az áru hátulján a gyártót (nagyjából már tudom fejből, mit vehetek és mit nem). A legkevesebb bármilyen élőlényért, legyen az beagle (nekem is az van) vagy egy patkány (amiktől félek vagy akár undorodom), hogy lemondok a Rimmel szempillaspirálról, a Manhattan alapozóról, vagy a Schwarzkopf samponról. Mindezt megoldhatom mással is, és nem kell semmiben hiányt szenvednem. Tettem már fel itt én is hasonló témában kérdéseket, nem sok válasz érkezett akkor rájuk, de örülök, hogy ennyien érzik ezt szintén fontosnak.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!