Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » ÁLLATBARátok! Mi is kínozzuk...

ÁLLATBARátok! Mi is kínozzuk az állatokat (? )!

Figyelt kérdés

Szeretném a figyelmeteket felhívni egy roppant sajnálatos dologra: mi is részesei vagyunk az állatkínzásnak, mi is támogatjuk azt. Íme egy videó, hogy a 'tudósok' mit művelnek az állatokkal, csak hogy mi kozmetikai szereket használhassunk: http://www.youtube.com/watch?v=SmJh_YO7i18 (CSAK erős idegzetűeknek!!!). És 2 érdekes cikk: [link]

[link]

ÉRDEMES ELOLVASNI!

Szerencsére van megoldás. Rengeteg olyan termék van, nagy nevek is, amelyek nem folytatnak állatkísérleteket, hanem más- egyébként olcsóbb és biztonságosabb- kísérleteket végeznek. Íme egy lista, amely leírja, hogy mely cégek végeznek és melyek nem végeznek kísérleteket állatokon:

[link] Szerencsére olyan nagy nevek, mint az Avon, az Oriflame, Nivea, a Lush, az Yves Rocher, a DM saját márkája és még sokan mások nem tesznek ilyen kegyetlenségeket, így az ő termékeiket nyugodt szívvel vásárolhatjuk. Kérlek, ha szívügyednek érzed, akkor vásárolj olyan termékeket, amelyek nem tesztelnek állatokon, ez a legkevesebb amit mi tehetünk. A link is írja, de külön kiemelem, hogy ŐKET mellőzd!!!: [link] search_list_icons.aspx?Donottest=-1&Product=0&Dotest=8 Sajnos igen nagy nevű cégek nem törődnek ezzel:(

(Ha már egy embert sikerül meggyőznöm, és felnyitnom a szemét, azt is nagy szerencsének érzem.)

2010. márc. 12. 11:48
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Köszönöm szépen a listát, ahol le van írva, hogy melyek azok a gyártók, akik állatokkal kísérleteznek.

Onnan többet nem veszek semmit..

2010. márc. 12. 21:15
 42/56 A kérdező kommentje:
Szíííívesen!!! Örülök, hogy így gondolod:) Kérlek, mondd el másoknak is!
2010. márc. 12. 21:25
 43/56 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak természetes!
2010. márc. 13. 14:21
 44/56 anonim ***** válasza:
100%

De jó, hogy mások is úgy gondolkoznak mint én!

Röviden: tesómnak kellett volna beadandó fogalmazást írnom az ember és az állat kapcsolatáról, és a könyvben az állatkísérletekről írtak néhány sort, így felmentem a netre és beírtam a Google-be, hogy állatkísérletek (hogy mégis tudjam miről írjak), teljesen ledöbbentem mert a Procter & Gamble kísérleteiről volt egy cikk, képekkel videókkal, és a képeken nyulakkal, amint éppen a szemükbe cseppentik a sampont (ugye nem csípi a szemet). Kiborulás, olvastam tovább, még vagy 3órát folyamatosan, ott írták hogy az állatkísérletek adatait alig lehet értékelni (van szenvedési skála, hogy az adott állat mennyire érzékel fájdalmat, de mivel állatokról beszélünk, ezt nagyon nehéz megállapítani mivel minden ember másképp látja, és az állatok nem mindig tudják kimutatni ha éppen szenvednek), és hihetetlen mennyiségű pénzt emészt föl (de az Eu. újra leteszteli az összes forgalomban lévő vegyszert, hogy lássák mennyire ártalmas ezért több ezer, vagy százezer fog elpusztulni), és ugye nem csak kutyák, és egerek, hanem patkányok,tengerimalacok, nyulak, majmok (csimpánzok, makákók, kis testű fajok) és ki tudja milyen más fajok hullanak el azért hogy nekünk szép legyen a szempillánk, vagy ugye ott vannak a tamponok, a betétek a pelenkák, amiket majmokon tesztelnek ki, ja és ugye nem beszéltünk még a mosóporokról , csipszekról, állateledelekről, és a különféle tisztító szerekről, (amiket szinte minden esetben helyettesíthetünk ecettel).

Hú, ez most jó sok lett, de a téma számomra is fontos, Loreal kifejlesztett egy úgynevezett mesterséges bőrt amin a továbbiakban a kísérleteket folytathatják, (pedig ő is feketelistás), tehát már tett egy lépést, a jó cél érdekében.

Tényleg a nyulak, nekem is nyuszim van, és olykor ha ránézek eszembe jutnak azok a fajtársai akik rövid életüket egy szűk ketrecben töltik ahol, kínozzák őket,addig míg van bennük egy kis élet is, és ha elpusztulnak előveszik a következőt és folytatják amit elkezdtek.

Higgyétek meg lehet oldani, hogy ezeket a cégeket kitiltsuk az életünkből, és más természetesebb anyagokat használó termékeket válasszunk!

2010. márc. 13. 14:45
 45/56 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Én is örülök, hogy így gondolkozol, és én is igyekszem mindent megtenni a természetesebb életért. Tudod, sokszor bolondnak néznek, de én mindig megnézem a kaják összetételét, és arra törekszem, hogy természetes összetételű ételeket vegyek. Nem mindig sikerül, de az ilyen, hogy chips meg ilyesmi 'kajáknak' már idejét nem tudom, hogy mikor ettem, mert egyszerűen undorítónak találom. A kozmetikai szereket pedig sokszor természetes szerekkel pótolom (kamillatea, méz, élesztőd pakolás...), és érdekesmód sokkal jobban beválik, mint a szar, márkás többezres szerek, amiket állatokon tesztelnek, és nekem ráadásul kiütéseim is lettek tőle. Így abszolút semmi értelme az állatkísérleteknek, mivel tényleg annyira máshogy reagál az emberi és állati szervezet.
2010. márc. 14. 09:54
 46/56 anonim ***** válasza:
100%

www.napiszar.com

Ilyenek haljanak meg inkább, ne állatok! Mióta pózolnak pl f-sszal(elnézést a most következő szavakért), meztelenül, sz-rosan, belőve? Az állatok azért születtek hogy szenvedjenek? Az én kutyám(meg bármilyen állat) tündéri, sose bántana, max megvédene(kis yorki:D), amikor viccből ütögetik a lábam, akkor is már ugrik(mindegy kiről van szó!:D). Na ezektől a cégektől nem veszek aztán semmit! Szánalmas az emberi faj, csak a kib-szott túlélés érdekli, amikor számos több faj élhetne amelyik MEG IS ÉRDEMLI!

Amúgy a beagle nagyon nagyon aranyos, annyira édes ahogy néz a kis szemeivel :)

2010. márc. 15. 14:43
 47/56 anonim ***** válasza:
100%
a legjobb amit tehetsz, hogy csak olyan készítményeket használsz, amelyeket nem teszteltek állatokon, esetleg te magad is elmehetsz tesztalanynak.
2010. márc. 15. 15:59
 48/56 anonim ***** válasza:
100%

Szégyentelenek azok az emberek akik ezt csinálják.

Egyszer az egyik kutatót felboncolnám legszívesebbe nhogy tudja meg milyen érzés szenvedni.

... utálom az ilyenket

2010. márc. 15. 16:27
 49/56 anonim ***** válasza:
100%
mi az hogy ,,ha nem jár boncolássa" szerencsétlen kutya egész életében szenved a laborban és utána FELBONCOLJÁK!de hát állat kínzás ha pl vki nem eteti a kutyáját és ez törvényellenes ez igy van jól de a kísérletezés is állatkínzás akkor ez mért törvényes?!
2010. márc. 15. 19:11
 50/56 anonim válasza:
100%
Köszönöm szépen ezt a linket . A barátnőmmel végig sírtunk. Azt tudtam hogy kínozzák az állatokat de nem tudtam hogy ezekért és ilyen mértékben. Szörnyű! bárcsak lehetne valami nyomós cselekedetük az állatvédőknek.Ez egyszerűen undorító hogy mire képesek az embereket és én azt tenném ezekkel a tudósokkal mint ami pl. a Beagle-n látszott. Szörnyű. és nekem feényitottad a szememet...
2010. márc. 18. 17:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!