Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogy lenne könnyebb neki, ha...

Hogy lenne könnyebb neki, ha kiköltözne vagy ha elajándékoznám és bent lakhatna?

Figyelt kérdés

Van egy kutyám és egy macskám, a kutya 8, a macsek 10 éves. Nagyon szeretem őket, bent laknak, velünk élnek, minden szabad. Azonban kiderült a kisbabámról - sok szenvedés és rengeteg vizsgálat után - hogy nem bírja az allergénjeiket. A kérdés nem kérdés, a gyerek az első.

Volna lehetőségem, hogy az udvaron készítsek az állatoknak kuckót, de egyátalán nem jöhetnének be a lakásba, hiába tehették ezt évekig.

A másik lehetőség, hogy rokonokhoz kerülnek, és rendszeresen látogatom őket. Szerintem ez a rosszabbik.

Hogyan tudom megkönnyíteni nekik ezt a változást, hiszen már nem fiatal állatok?

2010. márc. 8. 23:42
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
57%
Erre az oldalra egy rakás hülye jár, akik nem veszik figyelembe, hogy az oldal anonim, naponta kb 8-9ezer regisztrált felhasználó jár itt, akikre összesen százféle százalék jut, és ha egy kérdésnél van pár válasz hasonló százalékkal, akkor se a tartalom (uramboccsá a stílus már nagy kérés lenne) se semmi nem jut el az agyukig, csak azt látják, hogy "gyaaa ugyanaz a százalék, akkor biztos ugyanaz a hülye írogtaja ugassunk be neki mindenfélét"
2010. márc. 9. 16:38
 32/58 anonim ***** válasza:
29%

Jaj hányszor fogd még ezt bizonygatni? Fel nem tudod fogni hogy vannak olyan emberek akiknek NEM lesz gyerekük, mert NEM AKARNAK? Nem tini vagyok, sajna közelebb állok inkább a harminchoz de te már csak tudod! Hisz ha te és a társadalom valamit tömegesen csinál akkor azt kell hinni hogy mindenki arra vágyik, és hogy az kötelező! Hát nem! Érdekes módon a 3x-hez közeledvén is megvan még a józan eszem, és nem csapott meg a vörös köd hogy nekem gyerek kell! Nekem más az életem, sorry! Épp ezért nem is értem a sok beszólást, hogy "a szemét képes lenne a gyerekét kidobni az ólba, a mocsok így úgy" Bmeg mit szídtok, nem bántok senkit, mivel NINCS IS KIT! Had szeressem már az állataimat, nem ártok vele senkinek, nincs gyerekem, nem is lesz, így tárgytalan az a sok beszólás!

Nem is azt mondtam a kérdezőnek hogy dobja ki a gyerekét, hanem azt hogy erre előre gondolnia kellett volna, meg hogy undorítónak tartom hogyha a gyerekről van szó akkor egy másik tehetetlen és ártatlan életet az idegbeteg ősanya képes eldobni mi több akár el is altatni. Számtalan ilyen eset van és legtöbbször a gazda hibájából (pl nem volt képes megnevelni a kutyát, elkényeztette aztán jött a kölyök és a kutyának menni kellett- a túlvilágra sok esetben- mert nem bírtak vele), és ez számomra undorító! Az anyaság nem abból áll hogy mindenen és mindenkin átgázolunk a gyerekkel mert nekünk azt is szabad ha már kitojtunk egy gyereket... Elég undorító és agyament dolgokra képesek akik szültek, hát ezért sem tartok igényt erre az életformára.

2010. márc. 10. 00:03
 33/58 anonim ***** válasza:
29%
De hát min is csodálkozok, hiszen ha itt kis trónörökös, akkor még a szeretett apuci (tenyészbika?) is a béka s*gge alá kerül, még azt sem bírják sokan megtartani, még őt is lényegtelennek itélik meg sokan... Egyesek még büszkék is rá hogy a gyerek a legfontosabb nekik és még a férj sem számít, és leszólják azt aki nem így tesz. És akkor majd lesz egy csodálatos életetek, édes kettesben a gyerekkel, de minő kár, pár év múlva már ő is el fog küldeni a francba mert a haverokkal lóg, és akkor majd nem lesz kutya aki örül nektek minden nap és a legnagyobb hír az lesz hogy apuci kifizette-e a gyerektartást! Szép kilátások. :P
2010. márc. 10. 00:08
 34/58 anonim ***** válasza:
51%

Valahol igaza van, hiába fogtok neki esni a nyers stílusa miatt. A komoly allergia az egy dolog, de szinte minden kismama abba a hibába esik, hogy leszáll a vörös köd, és azt hiszi, hogy mától az egész világ a gyereke körül fog forogni, az nem tűnik fel neki, hogy a gyerek csak része lett egy már meglévő világnak.

Én is beszarok, mikor ilyen kérdések jönnek ezen az oldalon is, hogy szomszéd cipősarka hangosan kopog a lépcsőházban és nem felébred rá a gyerek a délutáni alvásból, szólnom kell neki stb.

2010. márc. 10. 00:25
 35/58 anonim ***** válasza:
53%
- 1nem
2010. márc. 10. 00:26
 36/58 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekek, most komolyan, itt egy elég komoly dologról van szó, amit allergiának hívnak, és én is allergiás vagyok pár dologra, volt, amit könnyebb, volt, amit nehezebb volt kideríteni, és egyiket se vizsgálják az alap allergiateszten, és mindezek mellett díszmadártenyésztő.

Amit az allergiánál nagyon fontos figyelembe venni, egyáltalán nem elegendő ez az alap allergiateszt, mert legtöbb embernél kimutatja a kutyaszőrt-macskaszőrt valamilyen mértékben, mégis tartanak ilyen emberek is kutyát-macskát. Az allergia valódi okozóját kell felkutatni, mert lehet, hogy nem maga az állat a problémás, pl. madaraknál létezik olyan, hogy atka, ez nekem is problémát jelenthet. Elsőként ki kell próbálni, mi lesz, ha az állatok kikerülnek a légtérből, és a területről eltakarítottuk a kihullott szőrt. Ha erre elmúlnak az allergiás reakciók, akkor 90%, hogy az állat vagy a kültakaróján megtelepedő kórokozók valamelyike okozza az allergiát. Ha erre se csökkennek a reakciók, akkor valami más okozza, és tovább kell kutatni. Minden esetre én az alap allergia vizsgálatot nem javaslom, érdemes olyan helyre menni, ahol kifejezetten ezzel foglalkoznak, és komolyabban belemennek a részletekbe. Nekem gyerekkorban kimutatták a fű-fa-virágot, és nagyanyáméknál nyaraltunk minden nyáron falun, hatalmas kertben szedtem a meggyet, és semmi bajom nem volt.

Nekem magánklinikára nincs pénzem, de nem is súlyosak a reakciók (egyszer volt majdnem súlyos, rövid ideig volt egy roborovszki törpehörcsögöm, és majdnem befulladtam, én panelban élek, nem tudtuk megoldani a külön légteret, nem tarthattam meg), ételekből a problémásakat kerülöm, a tisztálkodószerekből a problémásakat nem használom, a rovarcsípés ellen meg ott a kalcium és a claritine, őket nem tudom kerülni. Ha lenne időm és pénzem, én is elmennék egy ilyen klinikára, ahol komolyan és részletekbe menően vizsgálják és kezelik az allergiát, és akár véglegesen meg is tudnák szüntetni, addig óvatosan kell bánni azokkal a dolgokkal, amik allergiát okoznak. A probléma megoldható, addig viszont óvatosnak kell lenni az allergia okozójával.

2010. márc. 10. 09:00
 37/58 anonim ***** válasza:
29%

Sziasztok!

Nem olvastam végig az összes hozzá szólást mivel elég sok lett azóta!

DE

Mégis mi a francot képzel az magáról aki engem ismeretlenűl minősit????

Inkább neked kéne lélekbuvárhoz fordúlni, és nem nekem!

Nem tudom, már hogy ki írta, mert nem volt kedvem az időpontokat kiírkálni.

Képzeld nem midenem a cicám... de ezt te honnan is tudnád, ha nem is ismersz:)

Annyira utálom az ilyen bunkó embereket... nem lehet elfogadni, hogy másnak más a véleménye?

Ja, és nem is unatkozó tini vagyok, abban viszont egyetértek, hogy nekem nem kell gyerek:)

Kész röhely, hofy mindenki csak fikázni tudj a másikat...

Én NEM FIKÁZTAM SENKIT CSAK ELMONDTAM A VÉLEMÉNYEM!

Akkor mégis, ki itt a buta?:)

De inkább leírom megint:

Mint már elmondtam egy 10 éves macskát már NEM lehet kirarni az utcára!

Mindenk ennyire értetlen, vagy csak nem láttok a világos kék szeművegtől?

De nyugodtan rakd csak ki, ha elpusztúlva szeretnéd viszont látni valamelyik árok szélén, vagy széttépve a kutyák álltal...

Asszem ez felelőtlenség, vagy netán állatkinzás?:)

Ha el ajándékoznád egy benti lakába még akkor is jobban járna szegényke!

A kutyus, vele szintén ez a helyzet, de őt még el ajándékozni sem tudod, mert elpusztúlna!

Valóban ezt szeretnéd?

Bár tudom téged ez nem érdekel, mivel csak azzal vagy elfoglalva egésznap, hogy büfizett-e a gyerek vagy sem:D

Ismerek kis gyermekes anyukát, tudom milyen...

Baromira felelelőtlen vagy, hogy az állatok számára nem biztosítod a megfelelő gondozást életük végéig!

Rakd a gyereket külön szobába, szegény állatok nem tehetnek semmiről.

De öszintén szólva én egyáltalán nem sajnálom a gyereket.

Mint már mondtam nem vagyok gyerek párti:)

Lehet, hogy ennek a környezetem az oka...

De ez lényegtelen. Nekem nem kéne gyerek!

Ugyanakkor az állatok se a mindeneim, de elegem van már abból, hogy mindennek szegény állat issza meg a levét!

EGY GYEREKET MÁR KISKORÁBAN MEG KELL TANÍTANI ARRA? HOGY HOGYAN BÁNJON AZ ÁLLATTAL! és

NEM AZ ÁLATOTT BÁNTANI AZÉRT HA AZ IDIÓTA TÖRPE MEGHUZZA A FARKÁT, ÉS KUTYA EZÉRT RÁMOROG.

TUDJA A GYEREK HOGYAN KELL EGY KUTYÁHOZ ÉRNI!

Ezzel sok baleset elkerülhető lenne.

De ezt a sok szülő ugysem érti meg:D Szánalom...

2010. márc. 10. 17:16
 38/58 anonim ***** válasza:
58%

Gratulálok a felfogásodhoz, fantasztikus! Tényleg jobb lesz a világnak, ha te nem szaporodsz!

Egyébként aki tart kutyát, macskát, bármilyen állatot, és lesz mellé gyerek is, valószínűleg meg fogja tanítani a gyerekét (aki nem idióta, csak kiskorában még nem tudja, hogy mit, merre, meddig, de ugye ezért van a szülő...), hogy nem szabad bántani a kutyát. Viszont, ha a kutya alapjáraton nem szereti a gyereket, és támadólag lép fel vele szemben, akkor igenis el kell távolítani az ebet, mielőtt valami komolyabb gond lesz. Tudod inkább egy kutya élete, mint egy emberé!

2010. márc. 10. 17:53
 39/58 anonim ***** válasza:
10%
00:03 vagyok, és nem ugyanaz mint az utosló előtti, én kutyás vagyok de nagyjából egyetértek vele. Amúgy szerintem nincs olyan kutya aki alapjáraton nem szereti a gyerekeket! Ha nem szereti akkor is szemét az anyuci ha kidobja, mivel azonnal meg kellett volna nevelni amint a házhoz jön, nem pedig kényeztetni, kiskirállyá nevelni majd kidobni amikor megérkezik a gyerek! Lehet hogy vannak gyerekutáló fajták, de akkor is az anyuka hibás, mivel akkor nem olyan kell venni! Gondolom az ember mindig tisztában van vele hogy egyszer lesz gyereke, akkor igazodjon ahhoz. Ha már volt olyan felelőtlen hogy megveszi a kutyát vagy nem neveli meg akkor tartsa a hátát, és ne dobja ki az első nehézségnél... És igenis arra is gondolni kell hogy mi van ha valaki allergiás lesz rá és akkor megvenni ha ilyen esetben is biztosítva van az ellátása. De persze kutyához mindenkinek joga van (mint ahogy gyerekhez is, még akkor is nem tudja eltartanI) csak arról feledkeznek meg hogy kötelessége is van velük szembe. Tényleg csak én tartom röhejnek, hogy megveszik a kutyust, ágyban altatják, kézből etetik, a szeme fénye mindenkinek, tele van játékokkal, ugranak az első szavára aztán születik egy gyerek és csodálkoznak hogy a kutya agresszív vele!?? Mikor ő csak a jogos (vagyis nem jogos, a gazdák alakították ki benne) helyét követeli. Erre a szülők "a gyerekért mindent!" felkiáltással kidobják/elaltatják és nagy hősnak érzik magukat, szídják a "fenevadat" csak azt nem veszik észre hogy ől cseszték el! És az a szomorú, hogy milyen lesz a gyerekével aki még egy kicsi kutyát sem tud megnevelni?
2010. márc. 10. 18:12
 40/58 anonim ***** válasza:
42%

Utolsó hsz-eket nem értem!

Nem poénból akarja akutyust kitenni a kérdező hanem mert ALLERGIÁS

2010. márc. 10. 18:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!