Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogy lenne könnyebb neki, ha...

Hogy lenne könnyebb neki, ha kiköltözne vagy ha elajándékoznám és bent lakhatna?

Figyelt kérdés

Van egy kutyám és egy macskám, a kutya 8, a macsek 10 éves. Nagyon szeretem őket, bent laknak, velünk élnek, minden szabad. Azonban kiderült a kisbabámról - sok szenvedés és rengeteg vizsgálat után - hogy nem bírja az allergénjeiket. A kérdés nem kérdés, a gyerek az első.

Volna lehetőségem, hogy az udvaron készítsek az állatoknak kuckót, de egyátalán nem jöhetnének be a lakásba, hiába tehették ezt évekig.

A másik lehetőség, hogy rokonokhoz kerülnek, és rendszeresen látogatom őket. Szerintem ez a rosszabbik.

Hogyan tudom megkönnyíteni nekik ezt a változást, hiszen már nem fiatal állatok?

2010. márc. 8. 23:42
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
37%
De igenis készüljön úgy hogyha a gyereknek állatot nem tűrő baja lesz akkor mit fog tenni. Ez alapvető felelősség.
2010. márc. 9. 01:02
 12/58 anonim ***** válasza:
35%

Számomra érthetetlen, hogy képes valaki kidobni egy kutyát, és egy cicát egy gyerek miatt!

Nem is gondolnátok hány szerencsétlen állat kerül egy gyerek miatt menhelyre(itt most a kutyusokra gondolok)...

Van menhellyes ismerősöm nyugodtan meg lehet kérdezni!

Egy állat örökéletre szól, ha már megvetted tiéd a felelőség!

Egy gyerekkel még lehetett volna várni... Meg nem hiszem el, hogy nem lehet neki egy külön gyerek szobát csinálni, ahonnan kizárjátok az állatokat.

A gyerek még ugyis kicsi biztosan nem szaladgál még mindenhova, hanem ott marad ahova le teszed!

És Drágám! Nem buta vagyok hanem állatbarát!

Bevallom bár gondolom le jött már, hogy nem vagyok gyerek párti. Szeretem őket, de én nem szeretnék soha...

2010. márc. 9. 01:14
 13/58 anonim ***** válasza:
51%

Bocsi a hibákért, de siettem és már álmos vagyok.

Mielött még belekötnétek!

Ja és lehet engem nyugodtan lepontozni:D

2010. márc. 9. 01:17
 14/58 anonim ***** válasza:
53%
Nagyon szegény a lelkivilága annak,akinek egy állat fontosabb,mint egy gyerek.Seemi baja nem lesz az állataidnak,ha kiteszed őket az udvarra.
2010. márc. 9. 07:16
 15/58 anonim ***** válasza:
62%
én tényleg imádom az állatokat, de ha választanom kell akkor a kisbabát választom. persze tényleg az lenne a legjobb,ha megtudnád oldani, hogy mindenkinek jó legyen. :)
2010. márc. 9. 07:16
 16/58 anonim ***** válasza:
44%

Az emberi hülyeség tényleg határtalan! Kívánom azoknak, akik itt felháborodtak, hogy soha az életben ne legyen gyerekük, mert nem való nekik! A kutya az kutya, lehet nagyon szeretni, nekünk is van, a lakásban tartjuk, de ha bármi baja lenne tőle a gyerekemnek, aki a vérem, aki belőlem lett, aki egy ember, vagy esetleg rámorogna a kutya, akkor azonnal keresnék neki másik helyet. Nagyon szeretem a kutyánkat, de azért a gyerek mindennél előbbre való. El sem hiszem, hogy ilyen emberek vannak. Tényleg, nagyon komolyan mondom, ivartalaníttassátok magatokat, mert ti úgy látom hajlamosak lennétek a gyereket kirakni a kutyaólba, ha netán allergiás lenne a kutya, vagy a macskaszőrre! Elmebetegek vagytok!

Amúgy kedves kérdező, semmi baja nem lesz az állatoknak, ha kiköltöznek, a gyereknek viszont nagyon súlyos problémái lehetnek abból, ha bent maradnak az állatok.

2010. márc. 9. 08:11
 17/58 anonim válasza:
44%

Hát most én is padlót fogtam ezektől a hozzászólásoktól!!!!! Nekem is vannak állataim de hogy lehet ilyet még csak gondolni is hogy egyenértékű egy gyerekkel???? Te jó ég emberek mi van veletek????

Szerintem pszichológushoz kéne fordulnotok!!!!!

Mindenesetre édesanyának nem lennétek jók!!!! Az állatnevelés való nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010. márc. 9. 08:21
 18/58 anonim ***** válasza:
31%

szia

nekünk anno volt egy cicánk (panelban),aki öreg korára bekattant, szóval tök ön -és közveszélyes lettkivittük rokonokhoz családiházhoz, és képzeld még egerészni is megtanult,madarat is fogott :)

szóval neki kimondottan jót tett a környezet változás.

és egyértelmű,hogy a gyerek az első.

most is van kutyánk, de ha csak egyszer is megharapná a babánkat, választhatna, vagy megy a háztól vagy a hátralevő életét szájkosárral tölti.

ennyi

remélem a kedves válaszoló aki nem szeretne gyereket,nem fog megváltozni a véleménye, és tényleg soha nem lesz gyereke.

2010. márc. 9. 08:44
 19/58 anonim ***** válasza:
59%

Nem kell pszichológushoz fordulnia, mert egyenértékűnek tartja a gyerekkel, inkább nem is tudom, hova fordulhatna, mert buta szegényke..

Én is egyenértékűnek tartom a gyereket a macskával, még se rinyálni jöttem, meg hülyeségeket beszélni.

Okoskának üzenem, hogy nem csak "pöppet taknyos tőle" szőr allergia van. Én nagyon macskás vagyok, a sógornőm meg allergiás, hozzánk nem is tud jönni, mert egyből dagad be a szeme, meg fullad.

A kutyához nem szólok hozzá, én kitenném a kertbe, ha olyan fajta, hogy bírja, akkor kap egy fűtött házat és csókolom, bár 8 év után nem rajongana, ha nem mehetne vissza be, de akkor még mindig oda lehet adni másnak.

A macskát viszont, ha a rokonok szívesen fogadják és gondozzák, akkor hozzájuk adnám, de csak olyanokhoz, akik biztos, hogy bent tartják sokáig mielőtt kiengedik, ha egyáltalán kiengedik, nincs forgalmas út, stb stb. Ha nem vállalják, hogy kinyalják a s3ggét inkább csak megtűrik a hátralévő életében, akkor meg átmenetileg adnám hozzájuk és közben ezerrel próbálnék álomgazdit keresni neki (hirdetések stb.) bár egy 10évesnek nincs erre sok esélye.

Amit vegyél figyelembe, a macska bár imádja a gazdit, de ha jó a kaja és van törődés, akkor megbarátkozik az új hellyel. Meg azt is vedd figyelembe, hogy van, amelyik elindul haza, mindegy hova kerül, szóval lehet nem kellene kiengedni az új helyén inkább.

2010. márc. 9. 08:45
 20/58 anonim ***** válasza:
21%

A kutya és a macska simán megszokja kint, főleg, ha van egy fedett (szükség esetén fűthető) zug, ahova kint is elvonulhat, és a törődést ugyancsak megkapja. Ők nagyon sokáig nem éltek lakásban, csak az utóbbi párszáz évben lettek lakásba szoktatva ezek az állatok. Lehet venni fűthető kennelt, amit nem fontos bezárni, lehet folyamatosan nyitva az ajtaja, hallottam már fűthető kutyaólról is, ha ezek az állatok jól megvannak együtt, egy fűthető kennelbe visszavonulva melegedni se bántanák egymást, a kertben meg annyit szaladgálhatnak, amennyit akarnak. Nem tudom, akik itt a kutya meg macska mellett ágaskodnak, mit csináltak volna néhány 100 évvel ezelőtt, amikor még ezek az állatok udvaron éltek, és nem bent a házban, és nem volt kegyetlenség, az állatoknak is ez volt a természetes, nem voltak gyengék vagy betegek.

Tavaly találtam egy magánklinikát, akik komolyan foglalkoznak az allergiával, kezeléssel és gyógyítással is, nem emlékszem a weboldal címére sajnos, megpróbálom megkeresni, de a kérdezőnek is javaslom. De először tényleg le kell ellenőrizni, hogy valóban a kutya-macska okozza-e, vagyis ki velük az udvarra, és ha jobban lesz, akkor valóban ez a gond, de okozhatja más is, ami kapcsolatos a kutyával-macskával (pl. a szőrükön vagy bőrükön megtelepedő élősködők), ez egy alap allergiavizsgálattal nem derül ki (pl. rovarcsípésre se vizsgálnak az alap vizsgálaton), úgyhogy én elkezdem keresni azt a klinikát, kérdező, neked is javaslom, hogy próbálj ilyenre keresni, biztos, hogy megvannak még, de sajnos a gépem csődöt mondott, és azóta másikon dolgozom, nincs meg az oldal. Addig viszont az állatok menjenek az udvarra, kennel, fűtés bele, lehet folyamatosan nyitva hagyni az ajtaját, jó lesz nekik. Ők alapvetően kinti állatok, csak a felelőtlen gazdik és szaporítók miatt váltak egyes fajták csenevésszé és érzékenyebbé az utóbbi párszáz évben (csak egy példa, a cavalier, ami gyönyörű kis termetű eb, eredetileg vadászkutya).

2010. márc. 9. 09:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!