Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan öljem meg a malacomat?

Hogyan öljem meg a malacomat?

Figyelt kérdés
Van egy malacom,már szeretnék enni belőle,de nem tudom hogyan öljem meg.Még sosem vágtam malacot.Kérem segítsetek!!
2010. febr. 15. 18:32
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:

Ha nem szakképzett személy végzi a leölést és valaki feljelent,keményen megbüntetnek,ami jogos is.

Minden faluban van böllér.Totyogj el a kocsmába,kérdezd meg az ott időző úriembereket,hogy ki szokott járni disznót gyilkolni,meg fogják mondani.

Remélem,nem azért akarod böllér nélkül,öntevékenyen végezni,mert szórakoztat vagy élvezed a látványt?

2010. febr. 22. 15:02
 52/61 A kérdező kommentje:
Nem szórakozásból akarom én magam,de egyszer el kell kezdeni. Nem? Én most gondolom,hogy eljött az idő.Én is szeretnék magam disznót vágni.Mindenki volt kezdő.Majd valahogy szétszedem nem lehet az olyan nagy szám!Elvégre az a lényeg,hogy ne maradjon egyben a disznó.A többi meg megy magától.Receptek vannak a neten.Csak dögölne már meg a kocikám!A többit majd csak elrendezem.Most szombaton fogom vágni.Azért várom a segítőkész válaszokat.Hogy kell lefogni,milyen irányból kell szúrni stb.
2010. febr. 22. 17:31
 53/61 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, egyszer mindenki elkezdi, de senki sem úgy, hogy öntevékenyen hozzálát, majd csak lesz valahogy alapon. Ezt a szakmát úgy tanulja az ember, hogy nézi más hogy csinálja. Később segít benne és végül magától is le tudja vágni. Ezért tépjük itt a szánkat, hogy fogadj böllért hozzá.

A disznó nyakát nem lehet csak úgy elvágni mint a Rambó filmekben ahhoz túl vastag a bőre és a szalonnája. Szúrni kell, de a megfelelő módon való szúrást megtanulni nem lehet videókból.

Az, hogy ne maradjon egyben ok, de megfelelő anatómiai ismeretek és gyakorlati tapasztalat híján csak szét fogod trancsírozni a húst. Arról nem beszélve, hogy előtte perzselni is kell, nem tudom ahhoz értesz -e. Szóval szerintem fogadj szakembert.

2010. febr. 22. 18:11
 54/61 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

A válaszadók között volt valaki,aki irta,hogy disznókkal foglalkozik:Kérdésem lenne hozzá:mennyiért mennek most a választási malacok?Meg érdekelne még a vágnivaló disznó ára is!Ez most komoly!Rendes választ kérek!

Köszi előre is!:))

2010. febr. 24. 12:43
 55/61 anonim ***** válasza:

Hívj azért böllért,kérd meg,legyen ott melletted,és magyarázza el,mutassa mag,hogy lehet ezt humánusan csinálni.

Gondolom,nem az a cél,hogy szenvedjen az állat,ez egyébként a húsminőséget is rontja.

2010. febr. 24. 13:14
 56/61 anonim ***** válasza:

Vágósertés:360-380 ft/kg

Malac:10 ezer ft/db körülim ár.

Ez az állatvásárokon tapasztalt,illetve a felvásárlási ár.

2010. febr. 24. 15:16
 57/61 anonim ***** válasza:

Szia!

Köszi a tájékoztatást!:)))Rendes vagy!:)))

2010. febr. 25. 13:30
 58/61 anonim ***** válasza:
Egyébként az info a Kistermelők Lapjából származik.
2010. febr. 25. 13:45
 59/61 anonim válasza:

Ha jön egy Rendőr mond meg neki agya kölcsön a sokoloját és amig a disznó "alszik" adig vágd fel!!!

CSAK SOKOLO KEll!!! :D

2012. nov. 8. 20:33
 60/61 anonim ***** válasza:
Én a kutyát szeretném levágni, nem férges, normális állapotú, csak a felbontáshoz nem értek, abban esetleg jártas valaki?
2014. okt. 13. 08:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!