Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan öljem meg a malacomat?

Hogyan öljem meg a malacomat?

Figyelt kérdés
Van egy malacom,már szeretnék enni belőle,de nem tudom hogyan öljem meg.Még sosem vágtam malacot.Kérem segítsetek!!
2010. febr. 15. 18:32
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 A kérdező kommentje:

Tehát úgy látom kell hozzá legalább két barát,meg egy kés.

Ahogy írtátok a nyakánál kell beszúrni,és elvágni a légcsövét,meg a nyaki ereket.Hát ez talán menni fog.Nem lehet csak símán elvágni a torkát,mint a Rambo filmekben?

2010. febr. 21. 18:24
 42/61 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, de én már nagyon sok disznóvágáson voltam, de ez nem úgy megy, hogy valahol megszúrom a nyakát, ez nem ilyen egyszerű.Hívj egy olyan embert(böllért), vagy egy rutinos disznóvágót, aki segíteni tud. ja, és lehetőleg hidegbe csináljátok, nem egy utolsó szempont..
2010. febr. 21. 19:52
 43/61 anonim ***** válasza:
33%
Párbajban azonos feltételekkel. Csak olyan segédeszközt használhatsz amit a másik is tud.
2010. febr. 21. 19:53
 44/61 anonim ***** válasza:
73%

szerintem nem kell a légcsövet elvágni, attól csak azt éred el, hogy a szúrás helyén felhabozzon a vér a nyaki ereket és szívet kell megszúrni, ha a nyelőcsövet is elvágod akkor még bele is nyáladzik a vérbe..

Mi évente vágunk disznót, de mi is "böllért" hívunk vagyis az egyik szomszédunk aki ebben rutinos.

Még a feldolgozásnál is elkél a segítsége a felbontástól a kolbászízesítésig....

2010. febr. 21. 20:50
 45/61 Winner of Royal Hill ***** válasza:
52%

Ti tényleg ilyen hülyé*k vagytok?(Nagyon remélem,hogy ezt a mondatomat nem vágják ki a kedves moderátorok,mert már teli van velük a zsebem!)

Ha a nyakán szúrod meg hogy éred el a szívét?

Könyörgöm! Mielőtt leírtok valamit gondoljátok már végig!

Ez csak egy kis anatómia! Ha a nyakánál megszúrod nem éred el a szívét! Gondolkozzatok!!!

2010. febr. 22. 11:33
 46/61 anonim ***** válasza:
79%

Az Állatvédelmi Törvény előírja,hogy étkezési célú(házi)vágást az állat humánus leölésében jártas,képzett személy végezheti,ez KÖTELEZŐ!!!!

Az oké,hogy leölik a disznót a húsért,de minél kevesebb szenvedéssel,ezért van ez az előírás.Nem gyakorlott személy felesleges szenvedést okozhat az állatnak,legtöbbször okoz is.

2010. febr. 22. 11:34
 47/61 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 11:33-as okoskodó!!!Egy disznóvágásnál, nem a disznó szíve a cél. Falusi vagyok, nem egy disznóvágáson vettem részt, apukám malacokkal foglalkozik. Egy disznó leölésekor elkábítják az állatot, és a nyakán szúrják meg. Csak nem mindegy, hol hol. Ezért írtam a kedves kérdezőnek, hogy hívjon olyan embert(böllért), aki ért ehhez. Na meg had ne mondjam, egy disznót, nem olyan egyszerű szétszedni, mint egy csirkét. Meg azt az állatot elő kell készíteni, a szédszedéshez, perszelés, mosás, stb. Mielőtt okoskodsz, művelődj egy kicsit!!!

Jót röhögtem a válaszodon...

2010. febr. 22. 13:09
 48/61 anonim ***** válasza:

Szia!

Levágtad már a disznót?

Ha nem,akkor hivj egy hentest,jobban jársz!Ja és legalább 2 segitséget!Ha nem szeretsz belet takaritani,akkor vegyél a boltba,hogy legyen finom hurka meg kolbász is!

Jóétvágyat!:)))

2010. febr. 22. 14:37
 49/61 Winner of Royal Hill ***** válasza:
100%

13:09-es te tényleg nekem pattogsz? Hát ki a tököm szólt hozzád? Vagy már olvasni sem tudsz? Öcsém szemüveg!!!

A sok agyamentnek írtam,aki azt írta hogy a nyaki eret meg a szivet kell eltalálni!

Elárulom hogy mi is sertésekkel foglalkozunk éves szinten 15-20disznót vágunk le és dolgozunk fel.Nekem nem kell bemutatnod a disznóvágást,képben vagyok.

2010. febr. 22. 14:54
 50/61 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,szerintem ahelyett,hogy itt vársz érdembeli választ,inkább tényleg hívj fel egy szakképzett hentest,ő majd megmondja mit hogyan csinálj,vagy megteszi ő.

Ha magad fogsz hozzá és nem sikerül előírás szerint leölnöd,akkor még többet szenved az az állat,és én úgy tudom,nem mindegy hogyan döglik meg,mert befolyásolja a húsa ízét! Szóval ne állj neki nyiszálni a nyakát,kérd hentes segítségét!A malac se szenved sokat és te is jóllakhatsz:)

30/L

2010. febr. 22. 14:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!