Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért vagyok ilyen?

Miért vagyok ilyen?

Figyelt kérdés

Ha felvételen, filmben látok szomorú vagy sokkoló jeleneteket állatokról, főleg ha azok igaziak, akkor teljesen kiver a víz, szédülni kezdek, szinte én is sokkot kapok, és utána napokig képtelen vagyok kiverni a fejemből amit láttam, hallottam. Viszont valódi élethelyzeteket olyanokat kerekítek néha, amikor szinte szeretem amikor egy állat fél tőlem, szeretem őket molesztálni és nézni, Hogy "sül ki belőle".

Mindezt megspékelve azzal, hogy egy macskát a barátaim közé sorolok, és ha lehet mondani, mély a viszonyunk. Ha látok valahol cicát vagy kutyát mindig haza akarom hozni, olyan aranyosak.

2013. jan. 18. 20:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
57%

Szereted, amikor egy állat fél tőled? Ajjaj, ez orvosi eset :S

Az elején azt hittem arról van szó, hogy túlságosan kötődsz hozzájuk, de ez a másik, amit írtál...Én megőrülnék a tudattól, hogy egy állat fél tőlem. És ez nem azt jelenti, hogy nincs tekintélyem a kutyám szemében.

Nem tudom, skizofrén vagy.

2013. jan. 18. 20:43
 2/18 anonim válasza:
Az, hogy megérint és átérzed az állatok fájdalmát, érzékeny lélekre vall. Ez idáig rendben is lenne. Hogy miért idézel ennek ellenére elő olyan helyzetet ami szenvedést, félelmet okoz az állatban, már nincs rendben. Talán az előbbitől gyengének érzed magad, s az utóbbival kompenzálsz. Olyankor mikor bántasz, erősnek, hatalommal bírónak érzed magad. Kellő önismerettel, és az önbizalmad erősítésével talán helyre tudod billenteni ezt a neked se tetsző tulajdonságod.
2013. jan. 18. 20:49
 3/18 A kérdező kommentje:
Nem állítottam hogy nekem nem tetsző.
2013. jan. 18. 20:58
 4/18 anonim ***** válasza:
Akkor meg tényleg baj van keress fel egy pszichológust.
2013. jan. 18. 21:23
 5/18 A kérdező kommentje:

Már bocs, de attól még gondolhattam. Egyszerűen csak nem írtam le, és nem szeretem ha valakik olyat állítanak, amit én nem közöltem velük.

Mellesleg nem gondoltam. Szeretem ezt az értelmi szintet.

2013. jan. 18. 21:29
 6/18 anonim ***** válasza:

Ez nem egy értelmi szint, hanem valamit ezzel akarsz kompenzálni a saját gyengeségeid közül.

Szerinted az egy normális dolog, amit írtál?

2013. jan. 18. 22:06
 7/18 anonim ***** válasza:

Ami még eszembe jutott ezzel kapcsolatban, hogy egyszer olvastam egy nagyon jó könyvet, amiben különféle elítéltek (többnyire gyilkosok) sorsát, lelkivilágát mutatták be.

Szinte mindegyiknél kiderült, hogy korábban ugyanazokat a borzalmakat állatokkal csinálták. Gyerekkorukban kicsi állatokat bántottak, később nagyobbakat kínoztak, és gyilkoltak meg.

Szerintem Te ugyanígy vagy. Vagy nem veszed észre magadon, vagy még nem tartasz ott, de ha ezen nem változtatsz, akkor előbb-utóbb az emberekkel is ilyen lesz a viszonyod.

2013. jan. 18. 23:03
 8/18 anonim válasza:
Valóban azt gondoltam, hogy ez neked sem "tetsző" dolog, különben miért kutatod az okát kivülállók bevonásával? Bár az is lehet, hogy csak szórakozol itt. Egészségedre!
2013. jan. 19. 00:25
 9/18 A kérdező kommentje:
Atyaég, gondolkodjatok már! És nem megsértődni, mint egy kisgyerek ha valami nem tetszik! ártottam én neked Utolsó? nem hinném. Na de a lényegre térve: Ha gondolkozol rájössz, hogy a kérdésfeltevés okaként több lehetőség fennálhat azon kívül, hogy "aggaszt" vagy "szórakozok". Ha gondolkozol rájössz, hogy mint ahogy Te, én is csak gondolkodtam, és mivel engem arra neveltek, hogy mindennek derítsem fel az okát, ezért keresem az okokat vagy a magyarázatokat erre is. Ennyi az egész, azt hittem ez egyértelmű.
2013. jan. 19. 00:51
 10/18 anonim válasza:
Értem amit mondasz, de hidd el, egyáltalán nem vagyok sértődős fajta, ilyesmin meg végképp nem! Te viszont úgy tűnik, igen. Kérdezel, de a válasz nem tetszik, és kötekedsz. Megírtam a véleményem, ennyi. Gondolom azt is megtanították, hogy ezt el illik fogadni, főleg, ha te kérdezel. Nem látom normális dolognak ha valaki kínoz, csupán mert érdekli a reakció, az meg pláne nem normális, ha ezt rendjén valónak találja, és nem zavarja, hogy ilyeneket tesz. Ez a véleményem ha tetszik a válasz, ha nem.
2013. jan. 19. 10:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!