Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Van eladó baba oposszuma...

Van eladó baba oposszuma valakinek? Vagy hol lehet Magyarországon kapni őket?

Figyelt kérdés
Az oposszumokra megjegyzéseket nem szeretnék, szerintem aranyosak:)

dec. 28. 23:23
 1/6 anonim ***** válasza:
55%
Vadállat, otthon nem tartható.
dec. 29. 07:34
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
"baba oposszum"... aki ilyet leír, annak ne is adjanak.
dec. 29. 08:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
dec. 29. 08:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Tartható otthon:) mielőtt valaki hülyeségeket le ír jó lenne ha utána nézne a törvénynek....
dec. 29. 13:12
 5/6 anonim ***** válasza:
51%
Tudnád küldeni az említett törvényt? én kerestem, de hamar feladtam
dec. 29. 16:55
 6/6 A kérdező kommentje:

1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről *

Egyik törvény sem nevez meg konkrétan kb egy állat fajt sem ( kivéve delfin és cápa importnál, cirkuszoknál, de ahhoz külön feltételek és engedélyek kellenek.)

Alapvetően ami problémás lehet, ha az állatot importálni kell. Ilyenkor jelenteni kell az állatvédelmi hatóságnak az állat behozatalát plusz a tartására előírt feltételeket biztosítani kell.

Ezen túl nem lehet behozni vagy tartani Magyarország őshonos növény vagy állatvilágára veszélyes fajt-kivéve ha állatvédelmi hatóság engedélyezi plusz az állat tartására szánt hely megfelelő.

Oposszumok patkányok családjába tartoznak, ezzel kapcsolatban egy másik törvény könyv írja elő, hogy minimum hány négyzetméteren lehet tartani, különösebb előírások itt sincsenek.

Ha valaki tenyészti Magyarországon akkor nincs ezzel különösebb gond, nincs szankcionálva vagy korlátozva a tartás.

Ha be kell hozni Magyarországra, akkor be kell jelenteni...de akkor sincs vele gond csak akkor a tartásra szánt helyét ellenőrizhetik.

dec. 29. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!