Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi történne, ha az összes...

Mi történne, ha az összes ragadozó kihalna? Nagyon elszaporodnának a növényevők?

Figyelt kérdés
dec. 29. 20:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Lenne egy hirtelen populáció növekedés, majd következményes részleges kihalás a megcsappant elérhető takarmány miatt, valamint a feldúsult egyedszámú csoportokban különböző járványos betegségek söpörnének végig. Valószínűleg rengeteg faj eltűnne (mind állat, mind növény), a mindenevők és dögevők kerülnének az egyik legjobb helyzetbe.

Hosszútávon nem tudom, hogy kialakulna-e egyfajta "új" egyensúly ragadozók hiányában. Valószínűleg a parazitás fertőzöttség magasabb lenne, és a virulensebb kórokozók száma is megugrana.

dec. 29. 20:46
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Felborulna az ökológiai egyensúly. Megszűnne a növényevő populáció egyedszámának természetes szabályozása. Ez táplálékhiányhoz vezetne ami számos konkurens fajt is érintene. Kihatna a flóra összetételére is. Emellett hamarosan betegségek, járványok jelennének meg. Tehát összességében káros lenne a környezetre egy ilyen esemény, az ökoszisztéma érzékenyen reagál ennél kisebb mértékű változásokra is.
dec. 29. 21:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A yellowstoneban egy időben eltűntek a farkasok. Nagyon érdekes sztori érdemes utánaolvasni
dec. 29. 22:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Akár ott is feltehettem volna, nehéz megszokni... Köszönöm az eddigi válaszokat.
dec. 30. 07:24
 5/7 anonim ***** válasza:
71%

#4 Melyik volt a chat gpt-s szerinted?

A Yellowston nemzeti parkban tényleg tényleg kipusztultak a farkasok, dokumentumfilm is készült ennek hatásairól és a visszatelepítésükről.

dec. 30. 07:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 4-es. 2-es vagyok. Kizárásos alapon engem tévesztettél össze a chat GPT-vel, mivel én lettem egyedül lepontozva.

Hízelgő, hogy a lexikális tudásom alapján mesterséges intelligenciának gondolsz, de nem vagyok az és nem is nagyon használok Ai-t. Kizárólag programozási feladatokhoz veszem igénybe ezt a technológiát évente úgy 2-3 alkalommal, ha valami új hobbi elektronikai projekten dolgozom.

Ellenben tanultam ökológiát főiskolai szinten, de már ezt megelőzően is számos könyvet elolvastam a témában. Sőt akvarista lévén már gyerekként igyekeztem megérteni az általam mesterségesen kialakított élettérben bekövetkező változások összefüggéseit akár kémiai és bakteriális szinten is. Alkalmanként ma is foglalkozom élővizek ökológiai összefüggéseivel, változásaival és méréseket is végzek természetes vizeknél. Nem mellesleg már kislurkóként faltam a természetfilmeket és többek közt David Attenborough és Gerald Durell könyveit is. A könyvespolcomon most is van egy polc ennek a témának fenntartva. Egyébként az említett Yellowstone Nemzeti Park farkasainak történetét feldolgozó és visszatelepítésüket nyomon követő dokumentumfilmet is láttam. Szóval a válaszomat nem egy internetes adatbázissal megtámogatott nyelvi motor fogalmazta meg, hanem az a saját agytekervényeimben született. Ha esetleg az idődet több könyv elolvasására fordítanád ahelyett, hogy másokat próbálsz degradálni, akkor akár te is adhatnál egy-egy kérdésre hasonló minőségű válaszokat.

Minden jót kívánok neked!

dec. 31. 06:20
 7/7 anonim ***** válasza:
43%
Fekete István - Tüskevár, Téli berek
jan. 11. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!