Hogy lehetne tigrist tartani itthon? Nem félnek tőle az emberek? Meg lehet szelídíteni kézhez?
Én is kicsi korom óta rajongok a tigrisekért, de nekem nincs rá lehetőségem, hogy tartsak, ha véletlen mégis beszereztél egyet, megnézhetem?
(más nagymacska is érdekelne)
Ez őszintén az okoskodóknak: Nem ostobaság.
Több amerikai államban, pl. Floridában is tartható háziállatként a tigris, és! LEGÁLISAN! Gondolom megvan szabva, mennyi hely, milyen körülmények.
pl.: 2 hektár terület, 3 méter magas kerítés, lefedve.
Jó ez most csak ostoba ''csak úgy'' írás. Árat nem tudok.
Nos szelídítés... ez a nehéz része. Tudtommal, vannak akik tenyésztik őket Amerikában, talán Európában is beszerzed. De itt több dologra is oda kell figyelni.
-Tartási körülmények
-tenyésztő/eladó segítőkészsége és tudása
Ugyanis a bűzlő lakás, amiben 3x3 méteres ketrecekben vannak tartva az állatok, nem éppen jó körülmény.
De ha a tenyésztő nem segít, nem áll túlzottan a rendelkezésedre, nem rágja a füled hogy hol tartanád, milyen családba kerül, nem éppen biztató. Na térjünk vissza a szelídítésre. Hogy erre miért is tértem ki egyébként? Ha az állat tulajdonosa inkább úgy tartja, mint leírtam, onnan jól szocializált állat nem fog kikerülni. Ha viszont a fentiek ellentéte az eladó, és állataival, akármilyen nagyok és vadok, igyekszik folyamatosan foglalkozni, onnan csak kellemes kiskedvenc kerülhet ki, akit te tovább szelídíthetsz még jobban, hogy talán senkit nem támadna meg(bár az ösztönök élnek benne, erre érdemes figyelni).
És még az okoskodóknak: Esküszöm, a dán dog nem nagy? Nincsenek ösztönei? Az, hogy egy jól nevelt kutya mellett nem fél senki, az csak a tulajdonos tartási körülményei és a hosszú évek alatt lezajlott háziasítás köszönhető. Nincsenek elvadult kutyák? Vannak. Azok képesek ugyan olyan veszélyesek lenni, mint egy tigris.
Valóban így van,a tigris nagyon ritka háziállat és nem is lesz mostanában gyakori mert nagyon kevés példány van belőle.A többi állatnak is vannak ösztönei és lehetnek vadultak.De a kutya például már 14000 éve háziállatunk.
De a tigris nem és nem szokta meg az embert.Amelyeket állatkertben tartanak azok közel sem természetesen vannak tartva.Ott egésznap egy nekik nagyon kis ketrecben kinlódnak és nincs egy perc nyugalmuk sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!