Hogy lehetne tigrist tartani itthon? Nem félnek tőle az emberek? Meg lehet szelídíteni kézhez?
Ha te egy 22 éves srác lennél, aki mindenáron tigrist akar, akkor már évek óta állatkertbe járnál önkéntes gondozóként, megismerted volna a vadállatokat, utánanézettél volna a jogi háttérnek és nem a gyakorikerdesekből informálódnál. Ha kastályotok lenne több hektár földdel, akkor lenne egy szakember is a gondozásához aki ennek is utána tudott volna nézni.
Tehát menj szépen vissza a nyári leckéd mellé és somogasd azt a kis tengerimalacot.
Oke, bocs, elkenyeztetett 22 eves srac. Ha neked igy jo.
Namost, ha jol szamolom, mire beszerzed a tigrist, es kiepited a helyet, megszerzed az engedelyeket, olyan 30millional biztos jarsz (magyar forintban) Ekkor lesz egy fel-legalis tigrised, ami "vadaspark-cirkuszi keverek", es megeszik napi 20kg hust. Budos, es 200kg. Ha nem pici koratol van nalad, soha az eletben nem fogsz vele 100%-osan megbaratkozni, ha kolyokkent, akkor az elso 3honapban estenkent 2-3 orankent fel kell kellned megetetni. Kell hozza egy kepzett allatgondozo (torvenyi eloriras) aki a tigrisedet havi 90alatt nem fogja gondozni.
Es termeszetesen soha nem viheted el setalni, mert arra nem kapsz engedelyt, semmilyen modon.
Asszem, bar sok mindent kihagytam, kb ez a tigristartas alapja.
Azt gondolom, vannak sokkal "cool"-abb macskak is, amik jolneznek ki, es meg relativ gazdasagos is a tartasuk.
(Tarts szervalt, az nagy divat, es az "relativ" szelid. Ha undoritoan sok penzed van, akkor gepardot. )
A gepard az miben jobb mint a Tigris?(az is tetszik egyébként)
Amúgy tudom hogy mennyi bajjal jár 1 tigris nevelése, de levelezős egyetemi hallgató létemre sok időm van.
Nem, nem apuci elkényesztetett kicsi fia vagyok, de ha egyszer ő pénzzel, és sok van neki, kihasználom a lehetőségeimet -te is ezt tennéd, csak most így irigykedsz-
"...elkényesztetett ..."
Egyetemre jár, de nem tudja leírni, h elkényeztetett -helyesen.
Teny, en is ezt tennem es most irigykedek. A gepard kisebb (kevesebbet eszik, es kisebbet harap) szelidebb, kezelhetobb.
Amugy, az otlet nem teljesen halvaholt, en is akarok exotikus allatot tartani (en mondjuk szervalt) mondjuk en sajat penzbol. :/ Igy tudom hogy nem egyszeru.
Lehet a végén nekem is szerval lesz, vagy pedig gepard. Majd meglátom melyik a beszerezhetőbb.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves kérdező!
Erről láttam egy egészen komoly filmet még régebben. Igazán hozzáértő emberek, egy kiskorától kezdve szelidített tigrist tartottak, a tigrisnek megfelelő környezetben: nagy terület, minden. Sok év után egyszer mégis széttépte a családból a lányt. A tigris egyszerűen nem megbízható, nem szelidíthető meg teljesen, annyira ösztönös és buta állat.
A tigris a természetbe, vagy a ketrecbe való. Néhány ember még ilyen fölösleges kockázatot is vállal, dehát nagy az Isten állatkertje...
Szerintem találsz magadnak más állatot is, ami tetszik.
Szia!
Meg mindig a "szervalos" vagyok. Tessek, vedd fel vele a kapcsolatot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!