Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Szerintetek anyukám nagyon...

Szerintetek anyukám nagyon megharagudna?

Figyelt kérdés

Hogy tudjon anyukám spórolni vettem ledes izzót a tyúk ólba mert az szinte semmit nem fogyaszt de azt hallotam hogy a tyúkoknak más a szeműk és lehet megvakulnak a ledtől!

Szerintetek is így lessz?

Anyám nagyon meg fog utálni?

2011. febr. 5. 19:01
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:26

Nem megoldás ha kicserélem itt a házban nem ég egész éjszaka ugy tudunk spórolni ha kint ég!

2011. febr. 5. 19:33
 22/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Én tyúktenyésztő szakra járok, úgyhogy biztosan állíthatom, hogy nem vakulnak meg a tyúkok!

23L

23/30 anonim ***** válasza:

Most nem tudom mit cikizitek, szerintem ez tök fontos dolog.

19:26-nak volt egy tök jó ötlete. Cseréld ki az egyik égővel a házban. Akkor tuti nem vakulnak meg, és a fogyasztás is ugyanannyi lesz.

24/30 A kérdező kommentje:
Akkor nektek is vakult meg tyúkotok a ledtől?
2011. febr. 5. 19:34
 25/30 Platypus ***** válasza:
Nem értem miért vakulnának meg a tyúkok a ledtől. A fehér led fényében nincs semmi, ami a napfényben vagy akár egy fénycső fényében ne lenne benne, csak némileg más a hullámhosszok aránya. Kicsit kékesebb, mint a napfény, ettől élesebbnek látszik, ennyi. Te sem vakulsz meg, ha leddel világítasz, a tyúkok szemében is tök ugyanazok a fényérzékelő sejtek vannak, mint a tiédben. Nem mágikus fényforrás a LED, a tyúk meg nem marihuána, hogy speciális lila fényen kelljen nevelni.
2011. febr. 5. 19:36
 26/30 anonim ***** válasza:
Nem mondod, hogy egész éjszaka világítotok nekik? Mikor alszanak azok a szerencsétlen jószágok?
2011. febr. 5. 19:37
 27/30 A kérdező kommentje:
Szerintem alszanak azok a fényben is de így kell hogy tojanak télen is
2011. febr. 5. 19:42
 28/30 anonim ***** válasza:
én nem tudom tiszasason a dédnagyapám nem tett világítást a tyúkolba mégis tojtak...de mondjuk igazad van mert mi télére mindig levágtuk őket...am sztem nem tesz jót nekik ha éjjel nappal világosban vannak...a led nekik még nagyon irritáló lehet..szerintem minél előbb cseréld ki 40 wattosra mert van benne valami h megvakulhatnak...
2011. febr. 5. 20:55
 29/30 Salx Narval ***** válasza:
Egyik állat sem vakul meg a LED lámpától, az igaz, hogy nem szórt a fénye és rongálhatja a szemet, ha sokáig belenézünk, de a tyúk sem hülye.A nap, vagy más erős fényforrás is legalább ennyire káros, ha belenéz.Legfeljebb fordítsd úgy az izzót, hogy ne közvetlen rájuk irányuljon a fény, vagy tegyél rá egy üvegburát.Természetesen szükségtelen, csak azért írom, hogy nyugodt lehess a dolgodban.Nem lesz semmi bajuk.
2011. febr. 6. 05:07
 30/30 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy tojjanak a tyúkok télen, nem kell nekik világítás éjszaka. Szomszédunkban van vagy két tucat tyúk, mindig onnan vesszük a tojást (télen is), és egyszersem láttam még, hogy éjszaka bármi is világított volna náluk. Sőt, kifejezetten zavaró lehet nekik a fény.
2011. febr. 6. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!