Mi a véleményetek erről a szurikátás esetről?
Röviden: egy vadasparkban a következő körülmények között elpusztult egy vemhes szurikáta.
A vadaspark igazgatójának a bejegyzése:
Aki nem akarja végig olvasni, itt a lényeg:
"Mivel tudtuk, hogy a viselkedése megváltozik ilyenkor, külön figyelmeztető táblákat tettünk ki, hogy ne nyúljanak be az állathoz, mert harap. Sajnos nem mindenki fogadja meg az utasításainkat, még akkor sem, ha az az Ő érdekében történik. És sajnos meg is történt a baj. Egy fiú a többszörös figyelmeztetés ellenére benyúlt, és Zara védelmezve jelenlegi és leendő családját beleharapott a gyerek kezébe, aki a fájdalomtól, vagy a rémülettől földhöz csapta a kis szurikátánkat. Zara és vele együtt utódai is a helyszínen, rögtön elpusztultak, és újraéleszteni sem tudtam."
"Aki megijed, az maximum elrántja a kezét vagy megugrik, de nem vágja földhöz az állatot.
Lehet próbálkozni, hogy kimagyarázzátok a kölyköt, de látszik, hogy fingotok nincs, milyen gonoszak tudnak lenni a gyerekek. " Pontosan.
A csak egy állatosoknak: Nyúlkált egy vemhes kicsi állathoz, a tiltás ellenére, de ahhoz már elég erős volt, hogy földhöz csapja-nem leejtette ijedtében, ehhez erő kell. Az én gyerekkoromat ilyen "kis rosszcsontok" keserítették meg. Azok is állatok vegzálásával kezdték-mint kiderült. Ezek jó családból származó gyerekek voltak.
Volt, hogy addig ütöttek, míg sírva könyörögtem, véres volt a szám és csak röhögtek ezen is.
Nem olyan régen egy csapat "csak kisfiú" ordítozott az iskolaablakból egy rokonomra,
egy kisbabát toló nőre, k+rvázták, dobálták. Ez egy sima általános iskola volt, a gyerekek nem hátrányos helyzetűek. El lett intézve azzal, hogy a fiúk csak rosszalkodtak. (külföld mielőtt kérdezné valaki)
Elhiszem, hogy aki ilyet nem tapasztalt, az a kényelmes fotelből magát bölcsnek-higgadtnak gondolva "csakegyállatozik" ezzel el is intézi. Kicsit érezni kéne az ok-okozati összefüggéseket is.
23
Akkor gondolkozz kicsit: felveszel egy macska méretű, patkányféle izét a kezedbe, tehát fizikailag a talajszint felett legalább 1 méterrel tartod és mikor a kezedbe harap, tovább szorongatod, mint ha mi sem történt volna csak elhúzod a megharapott kezed...kissé életszerűtlen elgondolás. Maximum egy értelmi fogyatékos szorongatná tovább.
Persze, hogy én vagyok a fogyatékos, mikor ti még azon is felháborodtok és személyeskedtek, hogy én vagy bárki más nem ugyanolyan áhítattal fröcsögünk, mint ti...:D
Na, ezért kell ilyen cikkeket írni, hogy a hülyék is feltalálják magukat.
75
Azért írtam le a véleményem, amiért mások is, meg erről szólt a kérdés. Az a véleményem, hogy nincs hírértéke a dolognak, csak a fröcsögni vágyóknak dobálják a morzsákat és ezt igazolni is látszik az, amilyen vehemensen nekem támadtok és te például lefogyatékosozol. Pusztán azért, mert .... miért is?
"felveszel egy macska méretű, patkányféle izét a kezedbe, tehát fizikailag a talajszint felett legalább 1 méterrel tartod és mikor a kezedbe harap, tovább szorongatod, mint ha mi sem történt volna csak elhúzod a megharapott kezed..."
Nem tudom elképzelni. Az állat a récson belül volt, a gyerek kívül. Nem vehette fel a kezébe. Benyúlt, hogy megsimogassa. Le kellett guggolnia hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!