Akik felháborodnak az állatboncoláson, azok szerint hogyan kéne tanulni/tanítani biológiát?
"A hozzászólók is az élveboncoláson voltak fennakadva."
Nem. Nem azon. Többen kérdezik, hogy pl. minek egy gimisnek boncolás.
"Itt arról van szó hogy kötelező állatokat boncolni 15-19 éves tiniknek különben szar jegyet kapnak."
Nem, nem arról van szó. Ajánlom olvasd el még1x. Ez egy biológia szakkör volt. No most én nem Magyarországon járok iskolába, de nálunk a szakkör olyasmi, amire az jelentkezik, akit mélységeiben is érdekel az adott óra, itt pl. a biológia. Mi mondjuk mindig mikroszkópoztunk alatta és egysejtűeket meg szöveteket nézegettünk. (Amire a rendes órán nem lett volna idő.)
"Ha valaki pszichopata, az már alapból teljesen feleslegessé teszi a vitát."
Tehát az volt a maximum. Értem. Minden jót.
"Ez pedig eléggé álszent, ne haragudj"
Az álszentség az, amit te csinálsz. Az, hogy élő állat lábát levágják, bele áramot vezessenek nem egyenlő azzal, hogy az állatot leölik a húsáért. Normális esetben azt is a lehető legkevesebb szenvedést okozva kell(ene) megtenni.
Igen, az élő állat boncolása az nem korrekt.
Azért kérdéses, hogy ez mennyire igaz, mert itt, ahogy látom az "állatvédők" mindenre triggerelnek (kivéve arra, amikor a cirmos cicájuk fészkelő kismadarakat kap szét).
"Most a gimnázium egykori diákja az állatvédőkhöz fordult, bár ő maga soha nem vett részt a foglalkozáson
Arról is mesélt, hogy állítólag előfordult, hogy a tanár egy élő denevért vitt be a foglalkozásra, az állat későbbi sorsa nem derült ki. Korábban egy szintén még életben lévő albínó karmosbékába vezettek áramot, hogy vizsgálják a reflexeit."
No comment. Esetleg az ügyben a tanár és azoknak a diákoknak a véleményét is meghallgatnám a boszorkányüldözés előtt, akik nem láttak kivetnivalót a szakkörben. Mert itt egyelőre arról van szó, hogy valaki idegállapotba került, amikor meghallotta, hogy egy biológia órán boncolnak.
"élő állat lábát levágják, bele áramot vezessenek nem egyenlő"
Tessék?? Hol volt ilyen? Nem írja a cikk sem, hogy feldarabolták a békát. Nyilván nem annyi áramot vezetett bele, hogy ropogósra sült. Az megvan ugye, hogy olyan kísérleteket is csináltak emberek, hogy kivették egy béke tüdejét, hogy lássak kizárólag bőrlégzéssel is el tud lenni.
No mondjuk a denevért remélem nem bántotta.
Nem igazán értem miért kellene egy középiskolásnak élőben látnia a belsőszerveket.
Az,hogy kifejezetten erre hoznak létre állatokat,egyenesen gusztustalan.
Egyedül ennek,ahol helye van,az az orvosi egyetem.
Azért "kell" látnia, mert akarja látni és meg akarja tanulni. Ez egy szakkör volt. Nem beszélve arról, hogy érdekes. (De ez nézőpont kérdése. Én pl. azt nem értettem, hogy miért kell töriből azt a sok évszámot bemagolni vagy miért kell betekintést nyernem egy író vagy költő magánéletébe.)
Abban pedig nyugodt lehetsz, hogy minden egyetemen, ahol tanítanak biológiát (legyen orvosi, állatorvosi, biológia, de akár vadgazda), ott boncolnak állatokat. Orvosin embert is...halottat.
Az utcáról pedig nyilván nem lehet összefogdosni minden férget, patkányt stb. amit boncolnak. Nem éppen higiénikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!