Miért általánosítanak ha a bevándorlókról van szó, ha pedig a cigányokról, akkor felháborodnak?
Mit kell érteni általánosítás alatt ?
Vannak akik a bevándorlókat is sajnálják és segíteni próbálnak rajtuk.
Akik csak TV-ben láttak cigányokat ált. azok vannak felháborodva,de kik köztük élnek már nem.
Személy szerint mindkét réteget lelövetném, leszámítva a dolgozó cigányokat.
1: Én azért nem lövetnék senkit, mert mindenkinek joga van az élethez. De az tény, hogy nekem, ill. nekünk is jogunk van a normális és nyugodt élethez.
Úgyhogy teherszállítókra raknám az összeset és Afrikában kaphatnának egy országot, amit a NATO véd, mondjuk.
Ez közel sem így van. Van aki általánosít, van aki nem. Mind a négyféle eset előfordul (általánosítás: BC,-C,C-,--), remélem ez jó válasz a kérdésedre.
A demagóg általánosítás pedig semelyik esetben nem jó. Tényleg van alapja az általánosításnak (gondolom a legtöbb embernek már volt negatív tapasztalata), de inkább az ember kisugárzása, magatartása alapján kéne ítélkezni, mint a származása alapján. Ez is egy szempont, de legyen legalább másodlagos (de inkább sokadlagos) szempont.
Nem tudom, mire gondolsz általánosítás alatt és ez hogyan kapcsolódik a cigányokhoz.
Én személy szerint különbséget teszek menekült és bevándorló között. És úgy gondolom, hogy ha valaki nagyon rossz körülmények közül jött, az sem jogosítja fel semmilyen erőszakos vagy illegális cselekedetre. Aki menekült annak nem kell illegálisan átlépnie a határt, hiszen nem kell bujkálnia, nem kell félnie, hogy nyilvántartásba veszik.
És persze cigány és cigány között is van különbség. Bár vannak cigány ismerőseim és sajnos a legtöbbjükre igazak a sztereotípiák. Csak kifejezetten jó munkával rendelkezőknél nem látom a tipikus rossz roma szokásokat.
Egyetértek a 6-ossal. Általában (általában) társadalmi különbségek okozzák a gondot, nem faji, vagy kulturális hovatartozás.
Például van olyan cigány fiatal, aki dolgozik tisztességesen, de a családja visszahúzza. Például elkéregetik a megkeresett pénzt, és hát a család az család.. Meg hasonló dolgok.
Az, hogy milyen családból, milyen anyagi helyzetű környezetből származol azt nagyon nehéz csak úgy elhagyni.
A menekültek és a "menekültek" sem mind barlanglakók, bár tény, hogy tényleg nagy fejtörést okozhatnak még Európának.
"Én személy szerint különbséget teszek menekült és bevándorló között. És úgy gondolom, hogy ha valaki nagyon rossz körülmények közül jött, az sem jogosítja fel semmilyen erőszakos vagy illegális cselekedetre."
de ha ezt úgy hallod, hogyha idejössz be kell tartanod a törvényeinek, akkor az már csúnya gyűlölködés
Leginkább azért az általánosítás a bevándorlókról, mert a legtöbb fidesz-tévé szerint mindegyik betegséget terjeszt, terrorista, büdös piszkos, nem tisztálkodik, vandál. Szerencsére van más csatorna is.
A cigányokról meg pont az ellentéte, ha valami sértőt mond vagy gondol valaki róluk (cigánybűnözésről nem is beszélve), mindjárt mennek az ombudsmanhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!