Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Manapság miért vannak sokan...

Manapság miért vannak sokan azon a véleményen, hogy a cirkusz az állatkínzás?

Figyelt kérdés
Sokan azért mondják, hogy mert ahogy idomítva vannak az állatok, és ahogy használják őket. De ilyen elven akkor fogathajtó, lóversenyző, díjugrató is állatkínzásnak minősülne. Akik meg vadászik vagy horgászik, arról meg nem is beszélve, vagy aki hús miatt tart állatot. Miért lett az utóbbi években ennyire érzéken az állatok iránt mindenki, holott saját embertársaikkal pedig sokkal durvábban viselkednek?!

júl. 14. 12:01
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
54%

Es az allatvedok az agresszivek? 🤣

Nezz mar tukorbe.

Nyilvan lovasz vagy. No comment.

júl. 18. 15:44
 32/33 anonim ***** válasza:

27. Elitistanak tartod aki nem tartja normálisnak higy egy szál cigiert megkeselhetnek? Ez nem "csak annyi" agresszió.

Suerintem a probléma ott van hogy eleve te nevelkedtel agresszív környezetben és ezt tartod normálisnak. Mar az is hogy ilyen szinten felidegesíted magad a valaszokon...Annyira más az ertekrended, hogy teljesen feleslegesen győzködjuk egymást.

30. 24-es valaszodban azt ecsetelted hosszasan, hogy minek is foglalkozni az állatok védelmével amikor annyi probléma van a világban. Meg hogy mindegy hogy az állat ketrecben van, mert máshol meg lebombazzak. Tehat szerinted ez így megfelel mert máshol rosszabb.

júl. 18. 16:00
 33/33 anonim válasza:
Nem értek egyet a kérdezővel, de a válaszadók egy részével sem. Nem vagyok híve az állatkínzásnak, sőt! De nem szeretem az olyan "állatvédőket" akik teljesen elvakultan mondják a magukét, és közben általában fogalmuk sincs az adott témáról. Én lovasként írnék néhány gondolatot. Ami a cirkuszt illeti. Manapság sok helyen mér jóval szigorúbb szabályozások vonatkoznak az állatok jólétére, én hiszem, hogy van ahol ezt figyelembe is veszik. Viszont ne legyünk naivak, biztos hogy sok helyen erőszakkal tanítják az állatokat, ami szerintem is borzasztó. Kedves kérdező, egy állat nagyon egyértelmű jelekkel mutatja ki, ha fájdalmai vannak, fél, nem érzi jól magát. Aki tudja mit kell figyelni (mert a laikusok sokszor nem tudnak olyan szinten olvasni az állat jelzéseiből), az észreveheti egy cirkuszi bemutatón is, ha valami nem stimmel az állattal. Viszont, vannak olyanok is ,akiknek tényleg az állat az első. Lovat is lehet trükkökre tanítani, erőszakkal vagy jutalomfalatokkal motiválva megtanul egy bizonyos mozdulatot/feladatsort és automatikusan azt fogja csinálni, akkor az nem lesz több annál, ami: egy trükk. Vaagy, fel lehet építeni egy kapcsolatot az állattal, és olyan szintre jutni a vele való kommunikációban, hogy te bármit kérsz tőle, azt a legjobb tudása szerint megcsinálja bárhol, bármikor. Na ilyenkor tényleg sok-sok év munka van egy állat-ember kapcsolatban.
aug. 16. 16:23
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!