Miért kellett kilőni a szelíd szarvasbikát?
Felháborítónak tartom, hogy sunyiban kilőtték! Valaki el tudja magyarázni, hogy mi a logika amögött, hogy egy szelíd szarvasbikát, ami nem támadt rá senkire, nem okozott kárt semmiben, miért kellett kilőni ahelyett, hogy visszaterelték volna az erdőbe?
Szerintem egyesedül az lett volna indok a kilövésére, hogy ha sebesült lett volna, de az sem volt. Állampolgár tehet ilyen esetben állatvédelmi feljelentést a vadásztársaság ellen?
"Lehet mert olcsóbb megoldás volt kilőni."
Sajnos én is erre gyanakszom, hogy ez lehetett a dolog mögött...
"A rókát is lelövik többnyire,ha bejár a lakótelepekre és nem fél az emberektől.Mert félnek,hogy össze kap a kutyákkal vagy a gyerekeknek séta közben."
Téves, mert nem mindig. Nálunk a városban volt róka a nyáron, amiről többször is cikkezett a helyi média és senki nem lőtte ki. Maguk a lakók nyilatkoztak úgy, hogy ameddig csoportosan nem szoknak oda, addig nincs baj vele. Egy rókaszakértő kifejezetten tájékoztatta is a nézőket, hogy a róka fél az emberektől, elfut és ne szoktassák kézhez, akkor nem lesz baj... Ennyi. Megoldható így is, békésen.
Értsd már meg, hogy ezekből a vadakból túl sok van. Egyért sem kár.
Teljesen más a helyzet, ha egy hiúz vagy vadmacska lett volna a temetőben.
Nagyokos lakók nálatok nem hallottak még a veszettségről gondolom.
Rókaszakértő?
Gondolom valamilyen harcos állatvédő.
Lakott területen bolyongó rókát ki kell lőni.
Megint?
Nem egy ember írt a kérdésed ala!
Nem volt veszett?
Miből állapították meg?
Még kisgyerekkoromban történt velem, hogy mentem le a szőlőbe édesapámhoz.
Az érparton volt egy róka, nyárfa tövében feküdt, nem ment el.
Édesapám egy karóval agyoncsapta.
Ez volt az egyetlen, hatékony megoldás.
Kérdező!
Te sem kockáztattad volna az 5 éves gyereked életét, még ha nem is vallod be.
Volt joguk kilőni?
Igen.
Nincs több kérdésem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!